به گزارش ایسنا، دکتر محمدحسین امید در چهارمین کنگره ملی آموزش، مهارت، فناوری و اشتغال دانشگاه علمی کاربردی طی سخنانی با تاکید بر اینکه کمتر از 600 هزار دانشجوی مهارتی در کشور وجود دارد، گفت: تا پایان برنامه ششم یعنی سال 99 باید 30 درصد دانشجویان کشور مهارتی شوند؛ یعنی با احتساب بیش از 4 میلیون دانشجو باید یک میلیون و 200 هزار دانشجوی ما مهارتی باشد. این در حالی است که در حال حاضر کمتر از 15 درصد یعنی 600 هزار دانشجوی مهارتی در کشور وجود دارد.
وی در ادامه تصریح کرد: ظرفیتهای دانشگاه علمی کاربردی و فنیحرفهای به اندازهای است که بتواند یک میلیون و 200 هزار نفر دانشجو را به عنوان دانشجوی مهارتی تربیت کند، اما مشکلی که وجود دارد این است که به دلیل فرهنگ مدرکگرایی، استفاده ناصحیح از تحصیلات دانشگاهی امکان استفاده از این ظرفیتها را گرفته است.
رئیس دانشگاه علمی کاربردی از ضروریسازی در حوزه آموزشهای مهارتی در کشور تاکید کرد و گفت: طی سالهای اخیر، اتفاقات خوبی در این عرصه افتاده است، به طوری که گرایش به سمت آموزشهای مهارتی افزایش پیدا کرده، ضمن اینکه اشتغالپذیری فارغالتحصیلان دانشگاهی در این عرصه بسیار بالا است.
دکتر امید خاطر نشان کرد: هزینه ایجاد کار برای اشتغال فارغالتحصیلان دو دانشگاه علمی کاربردی و فنیحرفهای بسیار کمتر از دانشگاههای دیگر است، به طوری که براساس آمار اعلام شده هر فارغالتحصیل غیر مهارتی برای ایجاد یک شغل 300 تا 500 میلیون تومان بودجه نیاز دارد، اما فارغالتحصیلان مهارتی با کمتر از 10 درصد این رقم میتواند ایجاد اشتغال کند.
وی در پایان بر ضرورت توجه به نظام صلاحیت حرفهای در کشور تاکید کرد و گفت: اگر نظام صلاحیت حرفهای وجود داشته باشد، هر فردی متناسب با شغل، مهارت و توانایی خود مشغول کار میشود و آموزشهای مهارتی نیز به جایگاه اصلی خود برمیگردند. در حال حاضر نظام صلاحیت حرفهای در شورای اقتصاد مقاومتی به تصویب رسیده ولی هنوز ابلاغ نشده است.
انتهای پیام
نظرات