• چهارشنبه / ۲ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۵:۴۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 96120200882
  • منبع : نمایندگی خراسان رضوی

رییس دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد مطرح کرد؛

بی‌توجهی به جایگاه واقعی رشته ژنتیک در ایران/دانش چندرشته‌ای می‌تواند در جهت خلق علم خدمت کند

بی‌توجهی به جایگاه واقعی رشته ژنتیک در ایران/دانش چندرشته‌ای می‌تواند در جهت خلق علم خدمت کند

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: رشته ژنتیک آنطور که باید جای خود را در کشور ما پیدا نکرده است.

به گزارش ایسنا، دکتر محمدرضا دارابی محبوب امروز در آیین افتتاحیه دومین کنگره بین‌المللی و دهمین همایش ملی نوروژنتیک ایران که در برج سفید مشهد برگزار شد، اظهار کرد: رشته ژنتیک آنطور که باید در کشور ما جای خود را پیدا نکرده و این وظیفه متخصصان و دانشمندان  این رشته است که اهمیت این علم را در پیشگیری و تشخیص بیماری‌های ژنتیکی به مردم بشناسانند تا تمام افراد پیش از تولد فرزند بتوانند وضعیت ژنی و بیماری‌هایی را که از طریق وراثت منتقل می‌کنند، دریابند.

وی با بیان اینکه امروزه دانش تک‌رشته‌ای دیگر اهمیتی ندارد، بلکه دانش چندرشته‌ای است که می‌تواند در جهت خلق علم خدمت کند، ادامه داد: یکی از این رشته‌های چندرشته‌ای، نوروژنتیک بوده که در واقع با ترکیبی از علم ژنتیک و علوم اعصاب کمک زیادی به این نوع بیماری‌ها می‌کند.

رییس دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، یکی از مهمترین ویژگی‌های انسان در عصر حاضر را خصوصیات ژنتیکی او دانست و تصریح کرد: ژن و وراثت قطعا در یک برهه از زندگی خود را نشان می‌دهد. ما معتقدیم انسان سالم می‌تواند از بسیاری از بیماری‌های ارثی و ژنتیکی جلوگیری کند و در راستای توسعه پایدار گام بردارد.

دارابی محبوب گفت: علم پزشکی متکی بر شواهد است و می‌تواند علم جدید را بر اساس این مشاهدات بسازد.

وی در خصوص دومین کنگره بین‌المللی و دهمین همایش ملی نوروژنتیک ایران، عنوان کرد: امیدواریم این کنگره دستاوردهای مطلوبی از اشتراک تجربیات متخصصان داخلی و خارجی در زمینه علم ژنتیک داشته باشد.

 رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد یکی از بزرگترین دانشگاه‌ها با قدمت بیش از 70 سال، با پیشینه بسیار قوی و ‌با افراد بسیار سرشناس در شرق کشور است.  

دارابی محبوب اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی دارای 7دانشکده، ۸۶۰ عضو هیات علمی در مقاطع مختلف علمی و 9300 دانشجو از مقطع کاردانی تا فوق تخصص است.

وی با بیان اینکه دانشگاه نسل اول، آموزش محور، دانشگاه نسل دوم آموزش و پژوهش محور و دانشگاه‌های نسل سوم کارآفرین هستند، خاطرنشان کرد: اکنون عمده دانشگاه‌های دنیا در نسل سوم فعالیت می‌کنند و برخی نیز جزو دانشگاه‌های نسل چهارم یعنی اجتماع محور هستند.

رییس دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با تاکید بر این‌که دانشگاه نسل سوم یعنی دانشگاه  در خدمت مردم باشد، افزود: پژوهش‌محوری نباید فقط برای پژوهش باشد، بلکه باید کاربردی و برای رفع نیاز جامعه باشد تا در صنعت به‌کارفته شود. 

دارابی محبوب یادآورشد: یکی از بسته‌های وزارت بهداشت برای دانشگاه‌های علوم پزشکی سوق دادن آن‌ها به سمت دانشگاه نسل سوم است وامیدواریم روزی دانشگاه‌های ما به سمت نسل چهارم نیز حرکت کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha