به گزارش ایسنا، «غلامرضا قوسی» در آیین افتتاحیه دوره آموزشی ملی پرورش اقتصادی شتر در بشرویه اظهار کرد: با توجه به خسارتهای ناشی از خشکسالیهای 20 سال گذشته که بر بدنه زندگی عشایر وارد شده، تنوع بخشیدن به فعالیتهای این قشر موجب پویایی و ادامه داشتن حیات کوچنشینی میشود.
وی جمعیت عشایر استان خراسانجنوبی را 81 هزار نفر اعلام کرد و افزود: از فعالیت 11 تعاونی عشایری در استان خبر داد و گفت: اولویت هر تغییری آموزش است و امور عشایری تلاش میکند با ارائه آموزشهای علمی و فنی به عشایر در راستای توانمندسازی آنان گامهای سازندهای بردارد.
مدیرکل امور عشایری خراسانجنوبی خاطرنشان کرد: بیش از 70 درصد عشایر خراسانجنوبی دارای معیشت دامداری هستند و بیشتر در زمینه پرورش دامهای سبک فعالیت دارند که از مهمترین برنامههای امور عشایری سوق دادن آنان از پرورش دامهای سبک به سمت دامهای سنگین نظیر شتر است.
قوسی عشایر را جامعهای درونگرا و متکی به داشتههای خود دانست و افزود: با توجه به اینکه استان ما خشکسالیهای شدیدی را پشت سر گذاشته مراتع در معرض نابودی هستند و این تهدیدی جدی برای عشایر است.
وی افزود: با نابودی مراتع، منابع اصلی تأمین علوفه و تغذیه دامها از میان میرود و زندگی وابسته به دام عشایر نیز به خطر میافتد که با توجه به اینکه دام را نمیتوان از زندگی عشایر حذف کرد باید با راهکارهای دیگر و جانشینی دامهای سنگین نظیر شتر به جای دامهای سبک و بهرهگیری از محصولات فراسودمند آن به زندگی عشایر رونق بخشید.
مدیرکل امور عشایری خراسانجنوبی با اشاره به برنامههایی که در راستای تنوع بخشی به فعالیتهای عشایر ارائه شده است، تصریح کرد: افزایش تولید شیر و گوشت قرمز، فعالیت در حوزه گردشگری و صنایعدستی همچنین جمعآوری و بستهبندی گیاهان دارویی از جمله راهکارهایی است که در حوزه عشایر به آن توجه میشود.
قوسی یادآور شد: دوره آموزشی ملی پرورش اقتصادی شتر ویژه کارشناسان، دامپزشکان و شترداران کشور با تلاش انجمن علمی شتر ایران و جهاد کشاورزی بشرویه امروز آغاز شد و تا هفتم اسفندماه در شهرستان بشرویه ادامه دارد.
انتهای پیام
نظرات