• دوشنبه / ۷ اسفند ۱۳۹۶ / ۱۱:۴۵
  • دسته‌بندی: عمران و اشتغال
  • کد خبر: 96120703249
  • خبرنگار : 80001

بازار مسکن مستعد رکود شد

بازار مسکن مستعد رکود شد

شوک درونی رشد قیمت مسکن در بهمن ماه که با دو متغیر رکودزای بیرونی سقوط ارز و رشد سود بانکی همراه شده بازار مسکن را به سمت رکود در بهار سال آینده سوق می‌دهد.

به گزارش ایسنا، کانون خرید و فروش در بازار مسکن شهر تهران تحت تاثیر افزایش توان تقاضا و رشد قیمتهای پیشنهادی، رکورد بالاترین میانگین رشد قیمت نقطه به نقطه و همچنین افزایش ماهیانه را به ثبت رساند. در بهمن ماه قیمت مسکن شهر تهران به رقم بی سابقه ۵ میلیون و ۵۱۰ هزار تومان رسید که نسبت به ماه قبل ۵ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۲۲.۳ درصد افزایش نشان می دهد. این حجم رشد از اردیبهشت ۱۳۹۳ تا کنون بی‌سابقه بوده است. با این حال اثر دو متغیر بیرونی کماکان رونق این بازار را تهدید می‌کند.

افزایش حجم معاملات در نیمه دوم امسال که با توجه به ثبات اقتصادی، رسیدن قیمت مسکن به کف، افزایش توان متقاضیان، موجودی آپارتمانهای خالی و افزایش تدریجی بازده سرمایه بخش مسکن نسبت به بازارهای رقیب اتفاق افتاد در آذرماه با رشد ۵۰ درصدی معاملات و ۱۵ درصدی قیمت نسبت به ماه مشابه سال قبل همراه شد اما از ابتدای زمستان سرعت افزایش نقطه به نقطه معاملات کاسته شد. معاملات در دی ماه ۱۳.۵ درصد و در بهمن ماه ۱۷.۷ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش یافت. این سکته در شرایطی رقم خورد که تقاضا برای خرید واحدهای قدیمی ساز سهم بالاتری را نسبت به پارسال در بر گرفته است. به بیان دیگر درصد معاملات واحدهای نوساز نه‌تنها افزایش نیافته بلکه نسبت به کل با کاهش مواجه بوده است.

افت خرید و فروش واحدهای نوساز می‌تواند نمایی از بازار مسکن ارایه کند که نشان می‌دهد این نوع واحدها رشد قیمت پیش از موعدی را آغاز کرده‌اند که اولین ضربه از سوی فروشندگان این نوع واحدها به پیش رونق مسکن زده شد. در ادامه به دلیل رشد یکباره قیمت دلار که با افزایش حجم تقاضا در بازار ارز مواجه شد، معاملات مسکن در دی ماه تحت تاثیر کاهش تقاضا قرار گرفت. در بهمن ماه نیز بسته پیشنهادی بانک مرکزی برای پرداخت سود ۲۰ درصد بانکی از طریق گواهی سپرده که سقوط آزاد قیمت دلار مواجه شد و آن از محدوده ۵۰۰۰ تومان به ۴۴۰۰ تومان رساند، شوک دوم را به بازار مسکن وارد کرد.

تجربه نشان داده بازار مسکن همواره در فاصله های زمانی کوتاه از تغییرات بازار ارز تاثیر می گیرد. بنابراین اگر شرایط فعلی یعنی کنترل قیمت اسمی دلار که پایین تر از نرخ واقعی آن قرار دارد و نیز نرخ سود ۲۰ درصد سپرده که نوعی عقب گرد در نظام بانکی محسوب می شود ادامه پیدا کند، انتظار رکود در بازار مسکن طی ماههای آینده دور از ذهن نیست و انتظار می رود بهار سال ۱۳۹۷ با ثبات قیمت و افت معاملات مسکن همراه شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۶-۱۲-۰۷ ۲۰:۳۵

بله تا وقتی سود سپردهای بانکی کاهش نیابد وبه زیر 10 درصد نرسد رکودبازار مسکن روز به روز عمیقتر خواهد شد.

avatar
۱۳۹۷-۰۲-۱۵ ۱۰:۵۳

عامل اصلی تورم کنونی و افزایش حباب وار قیمت ها در همه بازارها اعم از ارز و طلا و مسکن و ... ناشی از همان کاهش سود سپرده های بانکی بود که در شهریور سال پیش اتفاق افتاد یعنی بدون اینکه زیرساخت بازار رو آماده کنن این تصمیم رو گرفتن و یکباره سود رو آوردن پائین به نظر من باید سود سپرده های بانکی رو در یک برنامه 5 ساله پائین می آوردن که این اتفاق برای مردم نیوفته