به گزارش ایسنا، قرارداد احداث و اجرای خط انتقال گاز ایرانشهر به چابهار با انشعاب از خط هفتم سراسری، به امضای بیژن زنگنه، وزیر نفت و امیر حاتمی، وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح رسیده است.
هدف از امضای این قرارداد، احداث خط انتقال گاز با هدف گازرسانی به صنایع و جمعیت خانگی چابهار در جنوب استان سیستان و بلوچستان است. علاوه بر این، اجرایی شدن صادرات گاز ایران به عمان نیز در گرو بهرهبرداری از این خط انتقال است.
اجرای این پروژه مطابق دیگر طرحهای شرکت ملی گاز برعهده شرکت مهندسی و توسعه گاز است که بسیاری از طرحهای خود را با تکیه بر توان پیمانکاران داخلی و در قالب قراردادهای BOT اجرا میکند. بر این اساس، اجرای طرح خط انتقال گاز ایرانشهر به چابهار نیز برعهده شرکت پیمانکار وابسته به وزارت دفاع گذاشته شده است.
این طرح از اسفند ۹۵ با پیمانسپاری از سوی بخش خصوصی در حال اجراست و تاکنون بیش از ۱۷ درصد پیشرفت داشته است. این خط برای تامین گاز طبیعی به صورت خوراک و سوخت صنایع پتروشیمی، فولاد و نیروگاههای چابهار و کنارک در نظر گرفته شده و در اولویت طرحهای شرکت ملی گاز قرار دارد.
مطابق این قرارداد، شرکت پیمانکار موظف به سرمایهگذاری و اجرای خط انتقال گاز است. این خط در ابتدا از خط ۵۶ اینچ هفتم سراسری منشعب میشود و به طول ۲۰۰ کیلومتر با قطر ۵۶ اینچ ادامه مییابد. تامین این حجم از لوله و سرمایه مورد نیاز برای ۲۰۰ کیلومتر اولیه با شرکت ملی گاز است، اما تامین سرمایه و لولههای مورد نیاز در ادامه مسیر خط برعهده پیمانکار قرار گرفته است.
پس از پایان احداث خط، پیمانکار موظف به تزریق گاز در خط ایرانشهر به چابهار است که در پی آن، هلدینگ پتروشیمی در چابهار از سوخت گاز طبیعی بهرهمند خواهند شد. از آنجا که تامین گاز و احداث خط انتقال برعهده شرکت پیمانکار قرار گرفته، تا زمانی که هزینه احداث خط و تامین گاز میان شرکت پیمانکار و شرکت ملی گاز تسویه شود، پتروشیمیهای چابهار از سوخت گاز استفاده خواهند کرد و پس از آن، طرح به شرکت انتقال گاز واگذار میشود.
اجرای این طرح حدود سه سال به طول خواهد انجامید و به هزینهای حدود هزار میلیارد تومان از جانب پیمانکار نیاز دارد.
به گفته مرضیه شاهدایی، قائم مقام وزیر نفت، با توجه به تمرکز بخش عمده فعالیتهای صنعت نفت در غرب و جنوب کشور، توسعه سواحل مکران میتواند به تکمیل فرآیندهای توسعهای این صنعت در جنوب کمک کند و فرصت بکری برای جذب سرمایه در این منطقه فراهم کند.
وزیر نفت: من میخواستم این حادثه ثبت شود
وزیر نفت با اشاره به امضای قرارداد خط لوله گاز ایرانشهر – چابهار اظهار کرد: من میخواستم این حادثه ثبت شود، زیرا اهمیت راهبردی آن بیشتر از حجم قرارداد است.
بیژن زنگنه در مراسم امضای قرارداد خط لوله گاز ایرانشهر – چابهار بین وزارت نفت و وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که امروز برگزار شد، با تاکید بر اینکه امروز روز مهمی برای صنعت نفت و منطقه مکران است، گفت: منطقه مکران از جاسک آغاز میشود که پایانه نفتی جاسک باید از ابتدای سال ۱۳۹۹ راهاندازی شود. بخش شرقی این منطقه هم چابهار و کنارک است.
وی افزود: علاوه بر نقش بندری این منطقه نیروهای مسلح تصمیم دارند واحد پتروشیمی و واحدهای فولاد در این منطقه احداث کند، زیرا این منطقه نقطه کلیدی برای دسترسی به اقیانوس هند و از امنترین مناطق ایران است.
وزیر نفت با اشاره به گازرسانی به سیستان و بلوچستان، گفت: از سال گذشته گازرسانی آغاز شد و توسعه گازرسانی در شهر زاهدان انجام میشود.
زنگنه در مورد سرمایه گذاری احداث خط لوله گاز ایرانشهر – چابهار توضیح داد: همه منابع این طرح (۱۳۰۰ میلیارد تومان) به جز ورق لوله که توسط شرکت گاز تامین میشود توسط تامین اجتماعی نیروهای مسلح تامین خواهد شد.
وی ادامه داد: در مرحله اول دو کارخانه پتروشیمی تولید متانول ساخته میشود که باید در طول دو سال به نتیجه برسد. من میخواستم این حادثه ثبت شود، زیرا اهمیت راهبردی آن بیشتر از حجم قرارداد است.
انتهای پیام
نظرات