نجمه نیکومحمدی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: اوتیسم یک اختلال است که جزء رسته اختلالات عصبی رشدی محسوب میشود.
وی افزود: علت این اختلال هنوز ناشناخته است، به همین علت نمیتوان از آن پیشگیری کرد و دارو و درمان نیز ندارد.
عضو اصلی هیئت مدیره موسسه خیریه اوتیسم خاوران خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی از راههای درمان این اختلال، توانبخشی است تا بتوانیم افراد را بهبود دهیم، تصریح کرد: این اختلال یک طیف دارد و به سه سطح شدید، متوسط و خفیف تقسیم میشود.
نیکومحمدی ادامه داد: این اختلال در 70 تا 75 درصد کودکان مبتلای به آن با اختلال عقبماندگی ذهنی همراه میشود.
وی با اشاره به اینکه این اختلال میتواند با اختلالات دیگری نیز همراه شود، اظهار کرد: ممکن است عدهای از این افراد نابغه نیز باشند.
مدیرعامل موسسه خیریه اوتیسم خاوران خراسان جنوبی با بیان اینکه افراد مبتلا به این اختلال، از استعدادهای جزیرهای و استعدادهای خاصی که سایر افراد ندارند برخوردارند، افزود: این اختلال یک نوع بد عملکردی مغزی است که در رفتار افراد نمود پیدا میکند.
نیکومحمدی تشخیص زودهنگام و مداخله زود هنگام در این اختلال را بسیار مهم دانست و ادامه داد: برای تشخیص این اختلال در این موسسه، حوزههای رفتارهای کلیشهای یا سبک تخیلی خاص و تکراری را در نظر گرفتیم.
وی با اشاره به اینکه افراد مبتلا در حوزه ارتباط و تعامل با افراد نیز مشکل دارند، تصریح کرد: فعالیت خود در این زمینه از اوایل سال 93 در بیرجند آغاز کردم.
عضو اصلی هیئت مدیره موسسه خیریه اوتیسم خاوران خراسان جنوبی بیان کرد: این موسسه با سه هدف آگاهی بخشی به جامعه، خدمترسانی به افراد مبتلا و خانوادهها و خدمترسانی به متخصصانی که به این افراد کمک میکنند شکل گرفته است.
نیکومحمدی ادامه داد: در آینده کارگروههای خوبی را ذیل سند چشماندازی که مدیرکل بهزیستی استان و معاونت توانبخشی خراسان جنوبی در سال جاری امضا کردند، برگزار خواهیم کرد.
وی اظهار کرد: به افرادی که به عنوان حامی به این موسسه کمک کنند و نیز افرادی به عنوان سفیر بتوانند تبلیغ کننده فعالیتها باشند نیاز داریم.
مدیرعامل موسسه خیریه اوتیسم خاوران خراسان جنوبی با بیان اینکه در این موسسه تمامی خدمات رایگان است، یادآور شد: از تمامی افراد تقاضا داریم برای کمک به یاری این موسسه خیریه بشتابند.
انتهای پیام
نظرات