• یکشنبه / ۱۰ تیر ۱۳۹۷ / ۱۳:۵۳
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97041005430
  • خبرنگار : 71498

ایران نه به عراق آب صادر می‌کند، نه به کویت

عامل کاهش فشار آب در خوزستان چیست؟

عامل کاهش فشار آب در خوزستان چیست؟

مدیرعامل آب و برق خوزستان با رد مجدد شایعه صادرات آب به کشورهای عراق و کویت، تصریح کرد: ایران نه آبی به کشورهای همسایه صادر می‌کند، نه قصدی در این رابطه دارد.

محمدرضاشمسایی، مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان در گفت‌وگو با ایسنا تصریح کرد: هیچ قراردادی در این زمینه با کشورهای همسایه منعقد نشده است ودر مجموعه تاسیسات موجود، امکان اینکه شکستگی‌هایی رخ دهد و از آن در شبکه های مجازی بهره برداری سوء شود وجود دارد، بنابراین ضمن تکذیب هرگونه انتقال آب به خارج از کشور، صراحتاً اعلام می‌کنیم که چنین چیزی واقعیت ندارد.

شمسایی با اشاره به این‌که  احداث بند مارد در نقطه انتهایی بستر رودخانه کارون به منظور جلوگیری از تاثیر مد دریا، یکی از اقدامات موثری است که سازمان آب و برق خوزستان از چند ماه قبل آغاز و در هفته گذشته به اتمام رساند، ادامه داد: با توجه به اینکه بخشی از مد دریا پشت این بند محبوس مانده، از چند روز قبل برای تخلیه آن از طریق ایستگاه پمپاژ مارد اقدام کرده ایم که با تخلیه تدریجی آن شاهد کاهش EC و شوری آب هستیم و همچنان هم این روند ادامه خواهد داشت.

وی ادامه داد: با پیگیری‌هایی که در حال انجام است، برداشت‌های بالادست توسط شرکت‌های نیشکر و کشت های شلتوک در پایین دست کارون کنترل شده و در حال پایش است. شمسایی اظهار امیدواری کرد، با کاهش اثرات منفی بالادست، شاهد بالا رفتن کیفیت آب شهرستان های آبادان و خرمشهر باشیم.

شمسایی با اشاره به شکستگی خط انتقال آب غدیر به آبادان و خرمشهر در روزهای اخیر گفت: با تلاش هایی که به صورت شبانه روزی انجام شد، خط لوله غدیر ترمیم و در حال حاضر انتقال آب به آبادان و خرمشهر از طریق لوله مذکور از سر گرفته شده است.

کاهش فشار به‌خاطر برداشت غیرمجاز اهالی است

در همین زمینه، صابر علیدادی، معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان نیز با اشاره به فیلم منتشر شده در فضای مجازی با موضوع انتقال آب به عراق با تصریح بر این که سازمان آب و برق خوزستان هیچ برنامه ای برای انتقال آب به عراق ندارد، گفت: خط لوله منتشر شده در فیلم، مربوط به خط آبرسانی به شهرهای آبادان و خرمشهر است.

وی با اشاره به شکسته شدن شیرهای تخلیه هوا در این خط انتقال آب تصریح کرد: همانگونه که در فیلم مشخص است، شیرهای تخلیه هوا توسط اهالی بومی منطقه شکسته شده و از آب آن به صورت غیرمجاز برای مصارف کشاورزی و احشام استفاده می شود.

علیدادی، دلیل عمده کاهش دبی و فشار در خط انتقال آب به شهرهای آبادان و خرمشهر برای تامین پایدار آب را برداشت های غیرمجاز اهالی منطقه دانست.

معاون آبرسانی سازمان آب و برق خوزستان با توجه به تنش های آبی موجود و بحران در تامین پایدار آب شهرهای آبادان و خرمشهر تصریح کرد: سازمان آب و برق خوزستان هیچ برنامه ای برای انتقال آب به کشور عراق را ندارد. وی هرگونه شایعه پراکنی مبنی بر انتقال آب به خارج از کشور را رد کرد.

به گزارش ایسنا،  در پی افزایش شوری آب در چند روز گذشته در آبادان و خرمشهر متاثر از ترکیدگی خط لوله انتقال آب از طرح غدیر، بخش آب و فاضلاب استان خوزستان مجبور به برداشت آب از بهمنشیر و کارون شد و در نتیجه میزان سختی و شوری آب این شهرستان به 12 هزار میکروموس بر متر مکعب رسید. در حال حاضر بخشی از آب غدیر به شبکه آبرسانی خرمشهر و آبادان تزریق شده و سختی آب از 12 هزار میکروموس بر مترمکعب به حدود 5000 میکروموس رسیده و سبب کاهش شوری آب در این دو شهرستان شده است.

 استاندار خوزستان نیز قول داده است با تکمیل خط انتقال دوم طرح غدیر تا 15 تیر امسال مشکل آب شهرستان‌های خرمشهر و آبادان برطرف شود.

عزیزالله شهبازی، فرماندار آبادان از مردم شهرستان آبادان بابت سختی و شوری آب آبادان عذرخواهی کرده و گفته است: 40 مخزن 10 هزار لیتری برای تامین آب آشامیدنی مردم در نقاط مختلف شهر آبادان جانمایی و به مرور زمان نصب خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha