• سه‌شنبه / ۱۹ تیر ۱۳۹۷ / ۱۴:۵۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97041910423
  • خبرنگار : 71491

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد

حمایت از فناوری‌ها به گفتمان ملی تبدیل شود/لزوم نظارت بر اجرای قوانین

حمایت از فناوری‌ها به گفتمان ملی تبدیل شود/لزوم نظارت بر اجرای قوانین

رییس سومین رویداد ملی اینوتک سلامت گفت: همانطور که حمایت از انرژی هسته‌ای در کشور به عنوان یک استراتژی مد نظر قرار گرفت، باید حمایت از فناوری‌ها و نوآوری‌ها در داخل کشور به صورت استراتژی و گفتمان ملی سراسری در بیاید؛ چراکه در غیر این صورت موفق نخواهیم بود.

دکتر حمیدرضا خرم خورشید، متخصص ژنتیک پزشکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با اشاره به اینکه یکی از حیطه‌های فناوری، فناوری‌های سلامت است که جزو موفق‌ترین حیطه‌ها در میان فناوری‌ها در کل کشور محسوب می‌شود، اظهار کرد: در حال حاضر محصولات این فناوری تجاری‌سازی و وارد بازار شده است و این حیطه خصوصا در حوزه داروهای بیوتکنولوژی و داروهایی که بر پایه نانو هستند و تجهیزات توانبخشی و پزشکی بسیار موفق بوده است.

وی با تاکید بر لزوم حمایت از فناوری‌های سلامت توسط نهادهای حاکمیتی گفت: این حمایت‌ها هم شامل حمایت‌های مالی و هم صیانت‌ها است؛ به این معنی که دولت باید از این فناوری‌ها صیانت کند و وقتی یک فناور به محصولی دست پیدا می‌کند که مورد تایید نهادهای حاکمیتی نظیر  وزارت بهداشت است، باید از واردات آن محصول جلوگیری شود یا تعرفه‌های گمرکی بالایی برای آن بسته شود.

رییس سومین رویداد ملی اینوتک بیان کرد: اگر حمایت‌های خوبی در خصوص فناوری های سلامت و سایر فناوری‌ها انجام شود، در آینده نه چندان دور ثمرات زیادی را خواهیم دید.

وی تصریح کرد: اگر یک دهم حمایت‌هایی که از صنایع خودروسازی شده بود در رابطه با فناوری‌ها، از جمله فناوری‌های سلامت اعمال شده بود، بدون شک بسیاری از مشکلات ارزی و واردات حل می‌شد، چراکه پتانسیل خوبی برای صادرات وجود دارد.

خرم خورشید اظهار کرد: به عنوان مثال یکی از شرکت‌های بسیار کوچک که در زمینه تجهیزات پزشکی فعالیت می‌کند، سالانه بیش از 8 میلیون دلار صادرات دارد و این نشان‌دهنده آن است که اگر دولت از فناوران به خصوص فناوران حوزه سلامت حمایت می‌کرد، توسعه و پیشرفت بسیار خوبی رقم می‌خورد و بخش زیادی از مشکلات حل می‌شد.

 وی با اشاره به اینکه حمایت‌ها باید عملی و قاطع باشد و حمایت در گفتار و شعار کافی نیست، گفت: شرکت‌ها و افراد فناور حمایت‌های مالی نیاز دارند، اما مهمتر از آن صیانت‌هایی است که باید در زمینه قانون‌گذاری و اجرای قوانین و نظارت بر اجرای صحیح قوانین صورت گیرد که اگر این مساله امکان‌پذیر باشد، خیلی موفق خواهیم بود.

دکتر خرم خورشید اظهار کرد: لایحه حمایت از شرکت‌ها و موسسات دانش‌بنیان در سال 86 از هیات دولت به مجلس رفت و آیین‌نامه اجرایی آن در سال 92 ابلاغ شد و در واقع 6 سال از زمانی که این قانون وارد مجلس شد تا زمانی که اجرایی شود، طول کشید. حال اینکه چقدر این قانون اجرا می‌شود و چه نهادی بر اجرای موفقیت‌آمیز آن نظارت دارد نیز خود جای بحث دارد؛ بنابراین مشخص است با این وضعیت نباید توقع داشت فناوری‌ها در کشور پیشرفت زیادی داشته باشد.

وی تاکید کرد: همانطور که حمایت از انرژی هسته‌ای در کشور به عنوان یک استراتژی مد قرار گرفت، باید حمایت از فناوری‌ها و نوآوری‌ها در داخل کشور به صورت استراتژی و گفتمان ملی سراسری در بیاید؛ چراکه در غیر این صورت موفق نخواهیم بود.

رییس سومین رویداد ملی اینوتک اظهار کرد: رسانه‌ها و مدیاها بسیار می‌توانند در روشن شدن اهمیت این موضع برای مردم، مسئولین و سیاست‌گذاران کمک کننده باشند و رسالت بزرگی دارند که اگر این رسالت بزرگ را بشناسند و به آن عمل کنند، کمک شایانی به فناوران خواهند کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha