• جمعه / ۱۳ تیر ۱۴۰۴ / ۰۴:۵۶
  • دسته‌بندی: فرهنگ عمومی
  • کد خبر: 1404041307984
  • خبرنگار : 71635

مرور اخبار فرهنگ و هنر در هفته‌ گذشته

ماجرای یک ازدواج پر حاشیه، درگذشت دو هنرمند و مرور یک جنایت

ماجرای یک ازدواج پر حاشیه، درگذشت دو هنرمند و مرور یک جنایت

ایران فهرست قرمز آثار تاریخی ندارد، واکنشی به خبرهای اخیر درباره مهاجران افغانستانی، ماجرای «وحشی» و یک درخواست، ساخت ۲ روزه برنامه در دل جنگ، علت مرگ آهنگساز جوان چه بود؟، بیمه عمر یک ساله زیر سایه نخل عزاداری محرم!، آخرین طرح منافقین در جنگ ۱۲ روزه چگونه شکست خورد؟، و ... از جمله اخبار این هفته فرهنگی هنری ایسنا بودند.

به گزارش ایسنا، رئیس کمیته ملی موزه‌های ایران گفت: ایران هنوز فهرست قرمز آثار تاریخی را ندارد، این فهرست باید پیش از فاجعه تهیه شود اما متاسفانه هنوز هم فهرستی تهیه نشده است.  

آخرین وضعیت بناهای تاریخی و گردشگری گیلان پس از جنگ ۱۲ روزه

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان گیلان با اشاره به شناسایی ۴۵۰۰ خانه غیرمجاز اجاره‌ای در طول جنگ ۱۲ روزه، گفت: هیچ‌کدام از تأسیسات گردشگری و اماکن تاریخی استان در جریان تجاوز رژیم صهیونیستی آسیب ندیده‌ است.

دغدغه‌ هنرمندانی که پای وطن ایستاده‌اند

جنگ تحمیلی ۱۲ روزه رژیم صهیونسیتی در حالی‌ خسارت‌های اقتصادی بر اقشار مختلف تحمیل کرده است که رئیس مجمع ملی هنرمندان صنایع‌ دستی ایران گفت: با وجود فشارهای اقتصادی ناشی از جنگ، هنرمندان صنایع‌ دستی همچنان پای کار مانده‌اند و حمایت نهادهای مسئول اجتناب‌ناپذیر باید باشد.

واکنشی به خبرهای اخیر درباره مهاجران افغانستانی

محمدکاظم کاظمی در واکنش به انتشار خبرهایی درباره ردپای مهاجران افغانستانی در حمله اسرائیل به ایران و اخراج مهاجران غیرقانونی متنی را منتشر کرد.

چالش‌های نوشتن رمان تاریخی

ابراهیم دمشناس با بیان اینکه درحال بازنویسی رمان‌های «تاب جراحی» و «در شبستان چه پیش آمد» است، درباره تأثیر تجربه زیسته در نوشتن و مشکلات نوشتن رمان تاریخی می‌گوید.

درگذشت مرتضی کاخی در بی‌خبری

مرتضی کاخی، شاعر و پژوهشگر ادبی و دیپلمات سابق در ۸۶ سالگی از دنیا رفت.

از خون پدرم تا لنز دوربینم؛ این نبرد را برای تاریخ روایت می‌کنم

احسان شادمانی، مستندساز و فرزند شهید سردار شادمانی، از نقش سینما مستند در ثبت حماسه‌های اخیر گفت و تاکید کرد: «این بار جنگ به شهرهای ما کشیده شد و هنرمندان، با وجود تهدیدها و ناباوری‌های اولیه، حالا روایت‌هایی را جمع می‌کنند تا آیندگان بدانند در مقابل چه اتحاد جهانی ایستادیم و پیروز شدیم».

ماجرای «وحشی» و یک درخواست

تهیه‌کننده فیلم «وحشی» با اشاره به نابرابری‌ها در تعداد سانس‌های فیلم‌های در حال اکران از مدیران سینما خواست که در شرایط فعلی کشور در کنار تلاش برای روشن‌ نگه داشتن چراغ سینما، از فیلم‌های روی پرده نیز حمایت شود.

گزارشی از خاکسپاری جمال اجلالی /« این همه تلخ، این همه شیرین...»

مراسم تشییع جمال اجلالی در حالی برگزار شد که اشک و لبخند به یاد آن مرحوم درهم آمیخته بود، هنرمندان پیشکسوت یکی پس از دیگری از مردی یاد کردند که «همه تلخی‌های زندگی را با شیرینی وجودش تاب می‌آورد» و حالا رفتنش، تئاتر، سینما و تلویزیون ایران را به سوگ نشانده است.

اقتدار دختر ایرانی من را وادار کرد قوی‌تر بازی کنم

زارا نادری‌فر با اشاره به بازی‌ خود در سریال «ناریا»، تأکید کرد که شخصیت هوژان با اصالت کردی‌اش همخوانی داشت و این نقش را با پیشینه زندگی‌اش درک می‌کرد. او چالش‌های بازی در اولین نقش حرفه‌ای خود را فرصتی برای یادگیری حرفه‌ای‌گری از جواد افشار دانست و بیان کرد: مسئولیت سنگینی بود، اما پاسخ اعتماد کارگردان را دادم.

ساخت ۲ روزه برنامه در دل جنگ/ در ستایش زندگی می‌گوییم

در بحبوحه حملات اسرائیل به ایران، زمانی که انفجارها آسمان تهران را به لرزه درآورد، الهام حاتمی و علی میرمیرانی گرد هم آمدند تا برنامه‌ای خلق کنند که روایت‌گر مقاومت هر روزه مردم کشورمان باشد. «روشنایی‌های شهر»، برنامه گفت‌گومحوری که پخش آن به‌تازگی از شبکه نسیم آغاز شده، با توضیحات الهام حاتمی درباره ضرورت تولید چنین برنامه‌ای در شرایط جنگی همراه شد: «قرار نبود درباره جنگ صحبت کنیم؛ می‌خواستیم جریان زندگی را به تصویر بکشیم

هرگز ایرانِ جنگ‌زده را ترک نکرد/ سلاحش هنرش بود

در روزگاری که قاب تصویر از رنج و شکوه مردمان سرزمین‌مان لبریز است، خسرو حسن‌زاده، هنرمندی برخاسته از دل مردم، با نقش‌ها و روایت‌هایش، تصویرگر درد، پهلوانی و ایمان شد. اکنون در سالروز کوچ خاموش او، تنها آثارش‌ هستند که هنوز با ما سخن می‌گویند، از «تختی» تا «یادداشت‌های جنگ»؛ یادگاری‌هایی از هنرمندی که هنر خود را هنر مردم می‌نامید.

بابک رضایی: هنرمندان در کنار مردم ایستادند

مدیرکل دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به نقش هنرمندان موسیقی در روزهای اخیر، تأکید کرد که موسیقی همواره در بزنگاه‌های اجتماعی همراه مردم بوده است.

علت مرگ آهنگساز جوان چه بود؟

بابک صحرایی (ترانه‌سرا و کارگردان تئاتر) درباره مرگ زودهنگام بامداد بیات (آهنگساز) می‌گوید که او به علت سکته مغزی درگذشته است.

محرم؛ رزمایش فرهنگی مردم است

مدیرکل فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، با اشاره به فرارسیدن ماه محرم و جایگاه بقاع متبرکه به‌عنوان کانون‌های تعظیم شعائر اسلامی و اجتماع مردم، از اجرای چهار برنامه محوری فرهنگی و معرفتی سازمان اوقاف در این ایام خبر داد.

آخرین طرح منافقین در جنگ ۱۲ روزه چگونه شکست خورد؟

رهبران مجاهدین خلق در جریان تجاوز ۱۲ روزه اسراییل به ایران تلاش کردند همانند دوران جنگ ایران و عراق با فریب اعضا و با سناریو اظهار نگرانی نسبت به سلامتی خانواده‌هایشان آنها را مجبور به تماس با خانواده‌هایشان کرده تا از طریق تماس، به اطلاعات مکان‌های نظامی، تأسیسات زیربنایی و اماکن اقتصادی دسترسی پیدا کنند تا این اطلاعات را در اختیار موساد و ارتش اسرائیل قرار دهند که با هوشیاری خانواده‌ها و هشدارهایی که دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی کشورمان از قبل به مردم داده بودند در نطفه خفه شد.

پیشنهادهایی برای خواندن:

چند نکته درباره «روز مبارزه با سلاح‌های شیمیایی و میکروبی»

ازدواج پرحاشیه آقای بزوس در ونیز!

مرور یک جنایت شیمیایی

چگونه می‌توان ایرانی نبود؟

ماه محرم در زنجان چگونه است؟

آنچه باید از زندگی خصوصی سپهبد شهید غلامعی رشید بدانید

از یک شیوه عزاداری منسوخ‌شده تا حاجت‌خواهی با عَلَم

چند نقاشی برای لذت بردن از یک تابستان امپرسیونیستی!

بیمه عمر یک ساله زیر سایه نخل عزاداری محرم!

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha