• یکشنبه / ۲۴ تیر ۱۳۹۷ / ۱۲:۰۰
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 97042412853
  • منبع : نمایندگی مرکزی

روش شیمیایی هنوز رکورددار مبارزه با آفات کشاورزی است

روش شیمیایی هنوز رکورددار مبارزه با آفات کشاورزی است

ایسنا/مرکزی مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: به دلیل هزینه کم و اثربخشی سریع، استفاده از روش شیمیایی و سم در رده نخست مبارزه با آفات قرار دارد.

مسلم مجدآبادی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه استفاده از روش بیولوژیک برای مبارزه با آفت‌ها هنوز در جهان جا نیفتاده است، گفت: علیرغم تصور، در کشورهای توسعه‌یافته نیز استفاده از روش شیمیایی برای مبارزه با آفات متداول است ضمن اینکه استفاده از روش بیولوژیک بستگی به شرایط اقلیمی دارد.

وی ادامه داد: هر چقدر شرایط اقلیمی منطقه مرطوب‌تر باشد، روش بیولوژیک اثربخش‌تر خواهد بود، اما این روش در مناطق خشک از اثربخشی کمتری برخوردار است. در کشوری همچون نیوزلند که از لحاظ رطوبت در وضعیت بسیار مناسبی قرار دارد 5 الی 7 درصد از صنعت مبارزه با آفات در این کشور مبتنی بر روش بیولوژیک است و مابقی از روش شیمیایی استفاده می‌شود.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به اینکه روش بیولوژیک به دلیل هزینه‌بر بودن اجرای آن، هنوز در بین کشورهای جهان متداول نیست، گفت: متاسفانه همچنان استفاده از روش شیمیایی و سم در رده نخست قرار دارد زیرا این روش کم‌هزینه بوده و اثربخشی آن زودهنگام است. متاسفانه در کشورهایی همچون کشور ما که هنوز در برخی مناطق روش کشاورزی سنتی حاکم است از این روش استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه نمی‌توان در تولید محصولات کشاورزی روش شیمیایی را کاملا حذف کرد، گفت: استفاده از هر روش شرایط و مزایای خاص خود را دارد و خوشبختانه در کشور ما بالاخص استان مرکزی سعی شده است که استفاده از سم در تولید محصولات کشاورزی به حداقل برسد بطوری‌که میزان استفاده سم در هر هکتار در استان مرکزی یک لیتر است، اما در کشوری همچون آمریکا این میزان به 7 لیتر در هکتار می‌رسد.

مجدآبادی با اشاره به اینکه استفاده از روش بیولوژیک در مناطق شمال و جنوبی کشور با رطوبت بالا مطلوب است، گفت: در مناطق خشک کشور نمی‌توان از این روش استفاده کرد چراکه هزینه تولید محصول بسیار بالا می‌رود ولی در این مناطق روش بیولوژیک بیشتر در کاشت گلخانه‌ای استفاده می‌شود زیرا در این نوع کاشت رطوبت بالاست، اما در کاشت دیم این روش دیربازده و هزینه‌بر است.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به فصل برداشت انگور در استان گفت: در باغات انگور استفاده از دانه‌های ریز شکری و کار گذاشتن تله یکی از روش‌های بیولوژیک متدوال است البته هزینه‌های اجرای این روش بالا بوده و از اثر بخشی کمتری نسبت به استفاده از روش شیمیایی برخوردار است.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha