• سه‌شنبه / ۲ مرداد ۱۳۹۷ / ۰۸:۵۴
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97050200704
  • خبرنگار : 71523

بررسی میزان صادرات نفت و معیانات گازی ایران

هیاهوی بسیار برای هیچ!

هیاهوی بسیار برای هیچ!

خروج ترامپ از برجام و تهدیدهای نفتی آمریکا علیه ایران باعث شد تحلیل گران پیش‌بینی کنند صادرات نفت ایران حداکثر ۸۰۰ هزار بشکه کاهش پیدا کند. البته آخرین اخبار حاکی از آن است که مشتریان پای نفت ایران ایستاده اند و میزان صادرات نفت ایران فعلا فقط ۲۲ هزار بشکه کاهش داشته است.

به گزارش ایسنا، ایران در آپریل ۲۰۱۸، سه میلیون و ۸۲۳ هزار بشکه، در می ۲۰۱۸، سه میلیون و ۸۲۲ هزار بشکه و در ژوئن ۲۰۱۸ سه میلیون و ۷۹۹ هزار بشکه نفت خام صادر کرده است. بنابراین میزان صادرات نفت ایران در ماه ژوئن نسبت به ماه می حدود ۲۲ هزار بشکه کاهش داشته است. میزان صادرات نفت خام ایران در سال ۲۰۱۶ سه میلیون و ۵۱۵ هزار بشکه و در سال ۲۰۱۷ سه میلیون و ۸۱۱ هزار بشکه بوده است.

همچنین  ایران در نیمه اول ۲۰۱۸، سه میلیون و ۸۱۳ هزار بشکه و در نیمه دوم ۲۰۱۸ سه میلیون و ۸۱۵ هزار بشکه نفت خام صادر کرد.

صادرات دو میلیون و ۹۹۲ هزار تن معیانات گازی

ایران در بهار امسال دو میلیون و ۹۹۲ هزار تن میعانات گازی به ارزش یک میلیارد و ۵۵۷ میلیون دلار از صادر کرده است.

صادرات میعانات گازی از لحاظ وزنی ۱۰.۷۳ درصد و از لحاظ ارزش صادرات ۱۳.۴۱ درصد از کل صادرات ایران را دربرگرفته است؛ به عبارت دیگر ۱۳.۴۱ درصد از کل ارزآوری صادرات برای ایران از طریق میعانات گازی تامین شده است.

در سال گذشته میزان صادرات میعانات گازی ایران، چهار میلیون و ۷۶ هزار تن بوده که ارزش آن رقمی برابر با یک میلیارد و ۵۹۸ میلیون دلار است و سهم میعانات گازی از کل صادرات ایران در سه ماهه نخست سال گذشته نیز ۱۴.۵ درصد از نظر وزنی و ۱۵.۹۱ درصد از نظر ارزش بوده است.

بر این اساس صادرات میعانات گازی در سال جاری با کاهش همراه بوده است. ارزش صادرات میعانات گازی نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲.۵۷ درصد، کاهش داشته است و بر این اساس به رغم کاهش ۲۶ درصدی صادرات میعانات گازی، افزایش ارزش دلاری صادرات این مواد سبب شده تا تاثیر چندانی بر ارزآوری صادرات این مواد حاصل نشود.

کارشناسان بر این باورند از آنجایی که فاز دوم پالایشگاه ستاره خلیج فار به مدار آمده و خوراک این پالایشگاه معیانات گازی است، کاهش صادرات معیانات گازی به دلیل تامین خوراک این پالایشگاه است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha