به گزارش ایسنا، «محمود فرمانی» اظهار کرد: از آنجایی که عیار مصنوعات طلا مشمول استاندارد اجباری هستند، کارشناسان این ادارهکل، در4 ماهه اول سال 97 طرح بازرسی از 27 مرکز عرضه و 11 واحد تولیدی طلا ی استان را به منظور نظارت و شناسایی مصنوعات غیر استاندارد اجرا کردند که در نهایت بیش از 32 گرم طلای فاقد کد ساخت و تعدادی سکه پارسیان گرد که فاقد کد شناسایی بودند توقیف یا تخریب شد.
وی اظهار کرد: شمار بازرسی از واحدهای تولیدکننده طلا در سال 96 در استان گلستان 58 مورد و تعداد بازرسی از واحدهای صنفی عرضه مصنوعات طلا108 مورد بوده است.
فرمانی تصریح کرد: در این طرح که هر سال بهصورت ادواری انجام میشود، کارشناسان استاندارد به همراه نمایندگان دستگاههای اجرایی مرتبط با مبارزه قاچاق کالا و ارز و بازرسان اتحادیه طلا و جواهر از مراکزتولید و فروش بازرسی میکنند.
وی خاطرنشان کرد: در این بازرسی مصنوعات فاقد کد سازنده شناسایی شده به ظن قاچاق، توقیف و در صورت ایرانی بودن مصنوعات فاقد کد ساخت، پلمب و نمونهبرداری میشود که با تعهد مبنی بر جمعآوری و یا تخریب از سطح بازار جمعآوری شده و در صورت تکرار، واحدهای متخلف به مراجع قضایی معرفی میشوند.
مدیرکل استاندارد گلستان با اشاره به اینکه سازمان ملی استاندارد ایران مرجع انگگذاری و تعیین عیار فلزات گرانبهاست، افزود: با افزایش قابلیت ردیابی مصنوعات طلا از طریق الزام تولیدکنندگان و فروشندگان به عرضه مصنوعات طلای دارای کد شناسایی، کارشناسان این ادارهکل از طریق نمونهبرداری و بازرسی به کنترل بازار و عیارسنجی فلزات گرانبها میپردازند تا از تقلب در خرید و فروش این کالا جلوگیری شود.
فرمانی از شهروندان خواست تا در هنگام خرید کالا به کد ساخت و نشان استاندارد روی مصنوع طلا دقت کرده، از خرید طلاهای وارداتی و یا فاقد کد ساخت خودداری کنند.
انتهای پیام
نظرات