به گزارش ایسنا، شاید در نگاه اول این موضوع ساده دیده شود اما زمانی که میزان مصرف بالا میرود و اعداد و ارقام بزرگ میشود، تازه آن زمان است که میتوان عمق ماجرا را درک کرد.
موضوع قابل توجه دیگر این است که ایران در یک منطقه خشک و نیمه خشک قرار گرفته و میتوان آب را به عنوان طلای آبی نام گذاری کرد، طلایی که هر روز از حجم آن کاسته میشود و مشکلات زیادی را برای کشور رقم میزند.
در همین رابطه محمدرضا بختیاری، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان تهران می گوید واقعیسازی بهای آب یکی از محورهای مدیریت تقاضا و نهادینهسازی رفتار درست در مصرف آب است چراکه یک بطری آب نیم لیتری را در تهران با قیمت ۱۰۰۰ تومان تهیه میکنند و این در حالی است که آبی که از سد لار در تصفیهخانه پنجم تهران تصفیه میشود و از باکیفیتترین آبهای جهان است، لیتری شش ریال به مشترکان تحویل میشود.
وی با اشاره به تنگناهای مالی این شرکت گفت: در غرب تهران تونلی از سد کرج به سمت تصفیهخانه شماره شش تهران احداث و تصفیهخانهای نیز در شمال غرب تهران ساخته شده است که ۱۰۰۰ میلیارد تومان ارزش روز این تصفیهخانه است و اکنون فقط به ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای تجهیز آن نیاز است، اما چون این اعتبار فراهم نشده، حدود شش سال است که این تصفیهخانه بدون استفاده مانده است و این امر باعث شده است ۱۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه، بدون استفاده بماند و مستهلک شود.
البته چندی پیش بر اساس مصوبه شورای شهر، قیمت آب برای مشترکانی که زیر ۳۰ مترمکعب در ماه آب مصرف میکنند بین ۶ تا ۷ درصد و برای مشترکان پرمصرف ۱۵ درصد افزایش یافت.
با این حال وجود بحران آب و فاصله زیاد قیمت تمام شده و آنچه از مشترکان دریافت میشود موضوعی است که تصمیم گیری برای افزایش تعرفه آب را جدی تر میکند.
انتهای پیام
نظرات