• دوشنبه / ۲۶ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۵:۲۴
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97062613363
  • خبرنگار : 71605

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت تأکید کرد

شرکت‌های دانش‌بنیان متکی به داخل هستند/التهابات بازار به این حوزه وارد نشود

شرکت‌های دانش‌بنیان متکی به داخل هستند/التهابات بازار به این حوزه وارد نشود

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت ارز مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان را کم توصیف کرد و با اشاره به اینکه این مقدار ارز با هماهنگی اداره کل تجهیزات و هیئت امنای ارزی تأمین خواهد شد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر مشکلات ما بیشتر در زمینه فرستادن اقلام صادراتی و نقل و انتقالات مالی به کشور است که ناشی از تحریم‌هاست.

به گزارش ایسنا، حسین وطن‌پور در جمع خبرنگاران در نشست مشترک دانشگاه صنعتی امیرکبیر و وزارت بهداشت در خصوص ایجاد دفتر مشترک توسعه فناوری سلامت با بیان اینکه در حوزه فناوری و دانش‌بنیان متکی به نیروها، استعدادها و امکانات داخل هستیم، نیازهای ارزی این حوزه را کم دانست و توضیح داد: شرکت‌های دانش‌بنیان طی ۷، ۸ سال گذشته تشکیل شده و توسعه پیدا کرده‌اند؛ در حال حاضر بالغ بر ۲۵۰۰ محصول دانش‌بنیان در بازار وجود دارد و به طور کلی مجموع ۴۰۰۰ محصول در مراحل مختلف گرفتن تأییدیه‌ها هستند.

وی فروش شرکت‌های دانش‌بنیان حوزه سلامت در سال گذشته را ۱۸۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد: با توجه به اینکه عمر توجه ما به حوزه دانش‌بنیان به یک دهه نمی‌رسد، در این زمینه دستاوردهای خوبی داشته‌ایم.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت با اشاره به تولید ۲۱ قلم داروی بایوتک در داخل کشور، ۶۵۰ میلیون دلار صرفه‌جویی ارزی این حوزه را یادآور شد و افزود: اگر این مقدار تولید نمی‌شد، وضعیت ما چندان خوب نبود.

وطن‌پور تشریح کرد: نباید التهابات بازار را به این حوزه وارد کنیم؛ زمانی موج گرانی دلار به راه می‌افتد و افراد کالاها را احتکار می‌کنند. همچنین در بعضی موارد سوء مدیریت وجود دارد که تمام این مسائل به حوزه دانش‌بنیان بی‌ارتباط است؛ این حوزه وظیفه خودش را به انجام رسانده و محصولات نوآورانه خود را توسعه داده است.

وی در همین زمینه به ۵۲ شرکت صادراتی در حوزه سلامت و صادرات محصولات از جمله دستگاه نانوفایبر به کشورهایی نظیر چین و کره جنوبی اشاره کرد و گفت: در حال حاضر مشکلات ما بیشتر فرستادن این موارد و نقل و انتقالات مالی به کشور است که ناشی از تحریم‌هاست.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: ارز مورد نیاز این شرکت‌ها با هماهنگی اداره کل تجهیزات و هیئت امنای ارزی انجام خواهد شد.

وطن‌پور با بیان اینکه ۵ میلیون دانشجوی دکتری در کشور مشغول تحصیل هستند، رتبه اول ایران به لحاظ پژوهش در منطقه را یادآور شد و گفت: از هر ۱۰ هزار مقاله که چاپ می‌شود، ۱۰۰۰ مقاله به تولید محصول رسیده، ۱۰۰ مقاله در بازار محلی جا افتاده و یک محصول می‌تواند بین‌المللی شود.

وی ادامه داد: بنابراین اینکه پژوهش به محصول تبدیل شود کار سختی است و به عنوان مثال از ۵ میلیون دانشجوی دکتری در کشور، ممکن است در هر سال ۵۰۰ فناوری تولید شود.

رئیس دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت در پایان درباره عدم وجود اعتماد به گواهی ثبت اختراع شرکت‌ها توضیح داد: اساس و بنیان این ثبت اختراع چندان اساس محکمی نیست. در حال حاضر پیوندی بین ما و وایپو(سازمان جهانی مالکیت فکری) برقرار شده و این چالش حل خواهد شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha