• جمعه / ۳۰ شهریور ۱۳۹۷ / ۱۲:۳۲
  • دسته‌بندی: انرژی
  • کد خبر: 97063014648
  • خبرنگار : 71263

آیا بازار نفت از نقشه جدید اوپک و روسیه استقبال می‌کند؟

آیا بازار نفت از نقشه جدید اوپک و روسیه استقبال می‌کند؟

اعضای اوپک و متحدانشان به سردمداری روسیه هنوز درباره نحوه توزیع یک میلیون بشکه در روز افزایش تولید که اواسط امسال درباره آن به توافق رسیده بودند تصمیم نگرفته‌اند.

به گزارش ایسنا، نشست یکشنبه هفته آینده در الجزایر میان کشورهای اوپک و غیراوپک به این موضوع اختصاص خواهد داشت اما اوپک و شرکایش به خصوص روسیه بدنبال مسائلی فراتر از سهمیه تولید کوتاه مدت هستند. آنها درصدد همکاری بلندمدت برای مدیریت بازار و قیمت‌های  نفت هستند که از آن به ثبات و تعادل بازار یاد می‌کنند.

محمد بارکیندو، دبیرکل اوپک اخیرا در مصاحبه با بلومبرگ در دوبی گفت: تقاضای قوی برای نفت با وجود موانعی که نتیجه عواملی است که ما روی آنها کنترل نداریم، ضعیف شده است. وی اظهار کرد: اوپک به دنبال ادامه همکاری با شرکای غیراوپک خود نه تنها برای ادامه تعادل میان عرضه و تقاضا، بلکه به منظور اطمینان از مطلوب بودن این تعادل برای مصرف کنندگان است. هدف نهایی ما به عنوان یک گروه تولیدکننده این است که نفت برای یک آینده قابل پیش‌بینی، منبع انرژی منتخب باشد.

بارکیندو درباره آینده توافق کاهش تولید میان اوپک و غیراوپک که از ژانویه سال ۲۰۱۷ آغاز شد، به بلومبرگ گفت: هیچ گزینه مناسب دیگری بجز نهادینه کردن این همکاری و دائمی کردن آن میان کشورهای اوپک و غیراوپک وجود ندارد. صنعت نفت به این همکاری نیاز دارد و ما شاهد بازگشت ثبات آن هستیم.

خالد الفالح، وزیر انرژی عربستان سعودی و الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه که سرمداران تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک در توافق کاهش تولید هستند، اوایل هفته جاری برای مذاکره پیرامون بازار نفت در مسکو دیدار کردند و آمادگی خود برای واکنش به تغییرات در بازارهای نفت را مورد تایید قرار داده و بر برنامه‌هایشان برای همکاری بلندمدت تاکید کردند.

بنا بر گزارش خبرگزاری رسمی عربستان، فالح و نواک بر تعهد مشترک برای تضمین عرضه کافی به خصوص بدنبال ابهاماتی که بازار را فراگرفته است، تاکید کردند. این دو وزیر عزم خود برای ادامه همکاری جهت ایجاد یک چارچوب همکاری بلندمدت میان کشورهای اوپک و غیراوپک برای حفظ ثبات بازار و عمل در جهت منافع تولیدکنندگان، مصرف کنندگان و اقتصاد جهانی را مورد تاکید قرار دادند.

دبیرکل اوپک اوایل ماه میلادی جاری اظهار کرده بود مصرف نفت جهان در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۸ به سطح ۱۰۰ میلیون بشکه در روز خواهد رسید که زودتر از زمان پیش‌بینی شده است.

یک هفته بعد اوپک برآورد خود از رشد تقاضای جهانی برای نفت در سال جاری و آینده را برای دومین ماه متوالی بازبینی کرد و با اشاره به عواملی که ممکن است سبب کاهش رشد اقتصادی جهانی شوند، آن را کمتر کرد.

تقاضای بسیار بالا برای نفت در یک سال و نیم اخیر کمک کرد اوپک و دوستانش به ماموریت خود برای بازگرداندن تعادل بازار دست پیدا کنند. اما اکنون موانع برای اقتصاد جهانی و تقاضا برای نفت اوپک را نگران ساخته که تقاضای ضعیف باعث افت قیمت‌ها شود و درآمد نفتی و اقتصادهای اعضایش را مجددا مورد فشار قرار داده و ثبات بازار را از بین ببرد.

بر اساس گزارش اویل پرایس، اما مشکل سقوط تولید ونزوئلا و بازگشت تحریمهای آمریکا علیه ایران که باعث حمایت از قیمت‌های  بالای نفت شده است، راه‌کار مورد ترجیح اوپک نیست. قیمت‌های  بالاتر از تولید نفت رقیب به خصوص آمریکایی‌ها حمایت می کند و ممکن است به تقاضای اقتصادهای نوظهور برای نفت لطمه بزند. اوپک و دوستانش اکنون قصد دارند برای ادامه مدیریت بازار و کنترل قیمت‌ها در آینده، همکاری خود را نهادینه کنند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha