• یکشنبه / ۸ مهر ۱۳۹۷ / ۱۲:۲۶
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 97070804530
  • منبع : نمایندگی همدان

/گزارش/

کیفیت و قیمت مسکن در همدان همخوانی دارد؟

کیفیت و قیمت مسکن در همدان همخوانی دارد؟

ایسنا/همدان طی چند سال گذشته بخش مسکن دچار رکودی عمیق بود به طوریکه اعطای تسهیلات مسکن و تسهیلاتی از جمله خانه‌اولی‌ها با نرخ سود ۶ تا ۸ درصد هم نتوانست تکانی به این بازار دهد.

به گزارش ایسنا، در ابتدای سالجاری خبرهای خوشی به فعالان بخش مسکن رسید و آن هم کاهش نرخ سود سپرده‌های بانکی بود که باعث خروج سرمایه‌ها از بانک‌ها و سرازیر شدن در بازار مسکن شد و نوید رونق این بازار را داد.

پس از آغاز رونق در خرید و فروش مسکن یکباره شاهد افزایش قیمت مسکن در همدان شدیم به طوریکه به گفته مشاورین املاک قیمت مسکن در بهار و اوایل تابستان امسال در همدان 37 درصد افزایش یافت.

نکته قابل‌توجه در بحث نرخ مسکن این است که این افزایش قیمت که به بهانه افزایش نرخ ارز و مصالح ساختمانی صورت گرفته فقط شامل خانه‌های نوساز نبوده و حتی خانه‌های با سال ساخت بالا نیز مشمول افزایش قیمت شده است. البته بنابر گفته کارشناسان اقتصاد آنچه در افزایش قیمت مسکن نقشی پررنگ‌تر از افزایش نرخ دلار دارد، اقدامات سوداگرانه در این بخش است. 

در حالیکه آنچه در تعیین قیمت یک مسکن نقش اساسی دارد، کیفیت آن مسکن است. کیفیت مسکن شامل تمامی عوامل دخیل در تولید و ساخت مسکن است. . موضوعی که گویا مقوله فراموش شده امروز خریداران بوده و تنها چیزی که خریدار به دنبال آن است، خرید خانه به هر قیمت است! خانه‌ای که دیگر بالا و پایین‌شهر، طبقات بالا و بدون آسانسور، داخل شهر یا شهرک، خانه خشک یا مبله و در یک کلام باکیفیت و بی‌کیفیت ندارد و همین نرخ‌ها را به شکل عجیبی افزایش داده. آیا کیفیت ساختمان‌های همدان با توجه به قیمت بالای آنها بالاست؟ چه عاملی در شهر همدان باعث افزایش چشمگیر نرخ مسکن شده است؟ چرا مسئولان فکری برای کنترل بازار مسکن نمی‌کنند؟ 

ایسنا سعی دارد در نشست «ارزیابی کیفیت و قیمت مسکن در همدان» با حضور مسئولان ذیربط به این سوالات پاسخ دهند که متأسفانه نماینده شهرداری در این جلسه حضور نیافت.

کیفیت مساکن همدان بهتر از سایر استان‌هاست

رئیس سازمان نظام مهندسی استان همدان با حضور در دفتر ایسنا، با بیان اینکه کیفیت ساختمان‌های همدان به مراتب بهتر از استان‌های همجوار است، گفت: نظام مهندسی همدان شروع‌کننده مبحث 19 در کل کشور است به طوریکه استان توانست در سال‌های طولانی جایگاه خوبی را در کاهش مصرف انرژی به‌دست بیاورد.

رضا مقصودخواه با اشاره به اینکه کیفیت ساختمان فقط با نظارت نظام مهندسی محقق نمی‌شود، یادآور شد: از سال 85 تعدادی از مهندسین را مشخص کرده‌ایم تا در زمان اجرای ساخت‌وساز بر پروژه‌ها سرکشی کنند اما کیفیت ساختمان این نیست که فقط نظام مهندسی نظارت کند.

وی با بیان اینکه در زمینه کیفیت مصالح بحث داریم، بر استفاده از مصالح با کیفیت در ساخت ساختمان‌ها تأکید و تصریح کرد: از سال‌های 82-81 آتش‌نشانی همدان در همه ساخت‌وسازها اظهارنظر کرده است و در همه ساختمان‌ها کپسول آتش‌نشانی گذاشته شد و اکنون به وضعیت خوبی رسیده‌ایم.

مقصودخواه با تأکید بر کنترل نقشه‌ها بعد از آخرین ویرایش‌ها، ادامه داد: در زلزله‌هایی که در استان کرمانشاه رخ داد دیدیم بخشی از ساختمان‌ها آسیب دید اما ساختمان‌هایی که تأییدیه نهایی از سازمان نظام مهندسی اخذ می‌کنند، ساختمان‌های امنی خواهند بود.

وی درباره امضافروشی مهندسین، یادآور شد: مهندسین ناظر به صورت تمام‌وقت حضور ندارند اما مهندسین مجری باید حضور تمام‌وقت در پروژه‌ها داشته باشند و اگر کسی کوتاهی کند و در پروژه حاضر نشود مسئولیتش متوجه خود فرد است.

امضافروشی مهندسین همدانی کمتر است

رئیس سازمان نظام مهندسی استان همدان با اشاره به اینکه براساس انعقاد تفاهم‌نامه‌ای با بانک ملی مقرر شد حق‌الزحمه مهندسین توسط مالکین به حساب آنها واریز شود، عنوان کرد: نمی‌گویم امضافروشی مهندسین وجود ندارد اما این اتفاقات در شهر همدان کمتر است.

وی افزود: عده‌ای بین مالک و مهندس قرار می‌گرفتند و به صورت دفاتر غیرقانونی قصد داشتند واسطه مالک و مهندس باشند که توسط نظام مهندسی حذف شدند.

رئیس نظام مهندسی استان همدان درباره امتیازدهی به ساختمان‌ها، گفت: اخیرا کاری انجام می‌شود تا امتیازات برداشته شود.

وی با اشاره به کنترل کیفیت ساختمان‌ها، خاطرنشان کرد: آزمایش لایه‌های خاک یکی از کارهای خوبی است که در همدان انجام می‌شود چرا که کیفیت خاک نقش تعیین‌کننده‌ای در طراحی دارد.

مقصودخواه با تأکید بر اینکه ساختمان‌ها روزبه‌روز در حال بهینه شدن هستند، افزود: در بخش‌هایی که ضعف بوده بهینه‌سازی شده به طوریکه زمانی برای ساختمان‌های ۳.۵ طبقه آسانسور اجباری نبود اما اکنون باید داشته باشند.

وی درباره راهکار کاهش نرخ مسکن در همدان اظهار کرد: یکی از دلایل بالا بودن قیمت مسکن در همدان بالا بودن قیمت زمین است بنابراین اگر دولت طرحی به عنوان اجاره ۹۹ ساله زمین داشته باشد ساختمان‌ها با قیمت ساخت خریدوفروش می‌شود.

ارجاع چندین پیمانکار مسکن مهر به دادگاه

کارشناس مسکن اداره‌کل مسکن و شهرسازی استان همدان نیز در این نشست عنوان کرد: جانمایی مسکن مهر به علت قیمت‌های زمین مناسب نبوده است به طوریکه مساکن مهر امام‌گل و شمس‌علی از لحاظ جانمایی در مکان مناسبی قرار نگرفته‌اند.

حسین نادری ادامه داد: در سراسر کشور در مورد مساکن مهر برای هر ساختمان 4 مهندس نیاز داریم و بخش‌های اولیه کار هیچ کدام خارج از استاندارد نیست و با توجه به نظارت افراد کاملا مراحل کنترل می‌شوند اما بخشی که باعث کاهش کیفیت ساختمان‌ها می‌شود در بخش معماری ساختمان است.

وی بیان کرد: در بخش معماری گاهی پیمانکاران به علت کمبود بودجه در مراحل ساخت تعلل می‌کنند و همچنین به علت رعایت نکردن برخی موارد استانداردهای کار را پایین می‌آورند.

نادری افزود: اگر ساختمانی از مساکن مهر دچار مشکل شود با توجه به تعهدی که از پیمانکار گرفته‌ایم، باید آن را اصلاح کند اما در صورت عدم اصلاح آن از طریق مراجع قانونی اقدام می‌کنیم به طوریکه حتی چندین پیمانکار ساختمان‌های مسکن مهر به علت عدم رعایت استاندارهای لازم راهی دادگاه شده‌اند.

ساخت با عجله مساکن مهر در همدان

کارشناس مسکن اداره‌کل مسکن و شهرسازی استان همدان ادامه داد: به علت بالا بودن قیمت زمین در همدان بارها به مشکل برخورده‌ایم اما تا جایی‌که بتوانیم سعی در رفع این مشکل داریم.

وی بیان کرد: مساکن مهر همدان خیلی با عجله ساخته شده‌اند و همین عجله در کار موجب کاهش کیفیت کار شده البته در حال حاضر سعی در بالا بردن کیفیت‌ها کرده‌ایم و استاندارد بعضی از مساکن حتی به بالای 90 درصد رسیده است.

نادری با بیان اینکه تا کنون 28 هزار و 82 مسکن تحویل افراد شده است، اظهار کرد: 572 مسکن باقی‌مانده که بعضی از آنها حدود 30 درصد پیشرفت کاری داشته‌اند همچنین در بیشتر مساکن مهر تحویل شده افراد سکونت دارند و فقط در بخش‌های محدودی مانند فامنین به علت ضعف در نحوه ساخت آن، مساکن خالی از سکنه داریم.

وی افزود: مسکن مهر مجمع خیرین کیفیت خوبی دارد اما متأسفانه جانمایی خوبی برای این مسکن‌ها در همدان صورت نگرفته است البته تمام جانمایی‌ها به حدود 4 سال قبل بازمی‌گردد.

افزایش قیمت‌های زمین منطقی نیست

کارشناس مسکن اداره‌کل مسکن و شهرسازی استان همدان با اشاره به اینکه افزایش قیمت‌های زمین را هیچ‌کس منطقی نمی‌داند، خاطرنشان کرد: متأسفانه گرانی‌های اخیر در افزایش قیمت زمین و مصالح تأثیر زیادی گذاشته که متقابلا بر روی قیمت ساختمان‌ها نیز تأثیرگذار است.

وی با بیان اینکه مردم همدان گرایش به خرید یا ساخت مسکن در قسمت‌های جنوبی شهر مانند مناطق اطراف بلوار ارم را دارند، گفت: به علت پستی‌بلندی‌های موجود در این منطقه ساخت مسکن با هزینه‌های زیادی مواجه است اما در صورت ساخت مسکن در مناطق صاف و هموار فوق‌العاده هزینه‌ها کاهش پیدا می‌کند و هزینه‌های زیرساختی و زیربنایی بسیار کمتر می‌شود که متأسفانه همشهریان استقبال نمی‌کنند.

نادری ضمن امیدواری از اجرای طرح مسکن امید در کشور بیان کرد: در صورت اجرایی شدن این طرح جوانان می‌توانند با قیمت‌هایی پایین صاحب مسکن در سطح شهر شوند.

دفاع از ضریب استانداردسازی در حوزه مصالح ساختمانی

مدیرکل استاندارد استان همدان نیز در دفتر ایسنا گفت: ضریب استانداردسازی در حوزه مصالح ساختمانی در استان همدان قابل دفاع بوده و فضای رقابتی خوبی در این حوزه شکل گرفته است.

محمد مددی افزود: در استان همدان قانونی که ساختمان را به عنوان یک محصول نهایی  مشمول استاندارد اجباری کند، نداریم اما به مصالح ساختمانی نظارت کامل می‌شود به طوریکه روند استانداردسازی در همدان نسبت به سایر استان‌ها ضریب بالایی است.

وی بیان کرد: اینکه کالایی استاندارد باشد و یا نظارت بر ساخت آن و داشتن پروانه، برای همه اثبات شده است و کالایی می‌تواند استاندارد باشد که حداقل‌های مورد نظر اداره استاندارد را داشته باشد.

مددی عنوان کرد: اگر امروز کالایی در سطح استان بتواند به پروانه کاربرد استاندارد برسد، هیچ مکاتبه‌ای روی آن انجام نمی‌شود فقط خودبه‌خود سامانه نظارت این نهاد در سطح ملی در سازمان نظام مهندسی آن کالا را تأیید و همه استان‌ها از آن کالای استاندارد استفاده می‌کنند.

وی تصریح کرد: ما فقط به کالاهایی که مشمول استاندارد اجباری هستند، نظارت داریم و اعضای نظام مهندسی پس از تأیید یک پلان تعهد محضری می‌دهند و ما مسئولیتی در قبال استفاده آن مهندس از کالای مشمول استاندارد اجباری نخواهیم داشت.

مدیرکل استاندارد استان همدان تأکید کرد: انتظار است که حداقل‌های مورد نظر یک ساختمان به عنوان مطالبه عمومی تبدیل شود.

وی یادآور شد: ساختمان مقوله مشخصی است که حداقل سرمایه‌گذاری ساخت‌وسازهای ما مربوط به کیفیت است به طوریکه کیفیت به همراه انتظارات برای خرید یک ساختمان مورد توجه قرار بگیرد چرا که بها دادن به کیفیت یک سرمایه‌گذاری ثابت شده است.

مددی با بیان اینکه حداقل‌های هر ساختمان باید از کیفیت‌های قابل‌قبول و متوسط به بالا آغاز شود، عنوان کرد: اداره استاندارد معتقد است ساختمانی که ساخته می‌شود باید از کیفیت‌های قابل‌قبول برخوردار باشد.

وی با بیان اینکه هیچ قیمتی برای کیفیت نمی‌گذاریم، گفت: براساس قانون کشوری تحت عنوان کارگروه تطبیق، تیمی متشکل از نماینده اداره استاندارد و افراد حقیقی و حقوقی شامل اساتید و صاحب‌نظران، براساس شرایط هر استان و منطقه، استانداردهای مشخصی را برای کالاهای مصرفی، تعریف می‌کنند و براساس آن سند علمی استانداردها مشخص می‌شود.

مدیرکل استاندارد استان همدان افزود: در کشور 32 هزار استاندارد ملی تعریف شده که تا امروز 800 تا 9000 مورد مشمول استاندارد اجباری است و تکالیف اداره استاندارد حول محور این میزان مشخص می‌شود.

وی تصریح کرد: تا به امروز 24 آزمایشگاه در سطح همدان راه‌اندازی شده است که متخصصان و نخبگان در آنجا به روند ساخت مصالح ساختمانی نظارت دارند.

مددی تأکید کرد: 33 کارگاه بتن آماده در سطح استان فعالیت دارند که از این تعداد 27 کارگاه موفق به دریافت پرونده شده‌اند.

وی افزود: در حوزه استانداردسازی ساختمان از امروز تا 5 سال گذشته قابل‌قیاس نیست و توفیقات خوبی را شاهد هستیم چرا که ساختمان‌سازان خود را با استانداردهای روز همراه می‌کنند.

مددی عنوان کرد: شهروندان باید دغدغه کیفیت ساختمان را داشته باشند و از سازندگان، شناسنامه خانه را مطالبه کنند تا سازندگان نیز ملزم به رعایت استاندارد و کیفیت باشند.

مالکان مسکن از شتاب‌زدگی در فروش خودداری کنند

رئیس اتحادیه مشاورین املاک همدان نیز با در این نشست در دفتر ایسنا گفت: مردم از هرگونه شتاب‌زدگی و فروش یکباره منازل خود جلوگیری کنند.

ابراهیم جمالی درباره قیمت‌های ساختمان در سطح شهر و قیمت‌گذاری، اظهار کرد: در حال حاضر بازار خانه در همدان بسیار راکد است و هیچ‌گونه خریدوفروشی انجام نمی‌شود.

وی افزود: عمده‌ترین شکایات واصله به اتحادیه املاک مربوط به شتاب‌زدگی فروشندگان در فروش منازل خود و پرداخت وجهی با عنوان پشیمانی است که تا کنون مشکلات زیادی را برای افراد به بار آورده است.

رئیس اتحادیه مشاورین املاک همدان با بیان اینکه اکنون همه متقاضی هستند و عرضه‌کننده وجود ندارد، تأکید کرد: تا عید نوروز بازار خریدوفروش خوب بود اما از عید تا کنون راکد است که به محض خرید و فروش رونق به بازار مسکن خواهد افتاد.

وی از رسانه‌ها خواست: به شهروندان اطلاع‌رسانی کنید تا بدون تحقیق، ملکی را خریدوفروش نکنند و سرمایه چندین و چند ساله خود را در این راه از دست ندهند.

جمالی درباره سایت‌های فروش و خرید مسکن که به تازگی در همدان دایر شده نیز گفت: بسیاری از افراد خانه مورد نظر خود را در اپلیکیشن‌ها انتخاب و با فروشنده به صورت توافقی قرارداد نوشته و به محضرخانه می‌روند و پس از بروز مشکل و یا اختلاف به سراغ بنگاه‌داران یا اتحادیه می‌آیند.

وی با تأکید بر اینکه امروزه بنگاه‌ها تبدیل به دلال شده‌اند و از کار اصلی خود فاصله گرفتند، گفت: این شایعه که بنگاه‌داران قیمت ملک و زمین‌های منطقه را تعیین می‌کنند، صحت ندارد چرا که مالکین اصلی‌ترین تصمیم‌گیرندگان در تعیین قیمت املاک خود هستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha