• شنبه / ۲۱ مهر ۱۳۹۷ / ۱۶:۳۱
  • دسته‌بندی: محیط زیست
  • کد خبر: 97072111882
  • منبع : سازمان حفاظت محیط زیست

ارتقای ملاحظات حفاظتی در قرق‌های اختصاصی

ارتقای ملاحظات حفاظتی در قرق‌های اختصاصی

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: تاکنون پنج منطقه در سه استان یزد، کرمان و سمنان طی چند سال اخیر به عنوان قرق اختصاصی تعیین و پروانه آن برای افراد حقیقی و حقوقی صادر شده و در حال حاضر ارتقای ملاحظات حفاظتی در قرق‌های اختصاصی در دستور کار است.

به گزارش ایسنا علی تیموری با بیان اینکه ملاحظات حفاظتی در قرق‌های اختصاصی ارتقا یافته است، گفت: جایگزین کردن تغییرات تراکم جمعیت گونه‌های شاخص به‌عنوان گونه‌های چتر در محدوده‌های اثر قرق‌های اختصاصی با تغییرات جمعیتی گونه‌های شاخص در داخل قرق‌های اختصاصی در کنار لحاظ کردن ظرفیت برد زیستگاه‌ها ازجمله اهداف اصلی است که در دستور کار قرار دارد.

وی خاطرنشان کرد: به‌ منظورافزایش بهره‌وری از قرق‌های اختصاصی و حصول اطمینان از آسیب نرسیدن به جمعیت‌های موجود در مناطق چهارگانه، با در نظر گرفتن مؤلفه‌هایی چون فواصل از مناطق، حفاظت مسیرهای گدار به‌ منظور تسهیل ارتباط بین جمعیت‌های محلی و مناطق، نقش سپر حفاظتی با هدف کاهش ضریب نفوذپذیری مناطق همچنین لحاظ کردن پارامترهای جمعیتی مانند نرخ زاد و ولد و مرگ‌ومیر، نسبت‌های سنی و نسبت‌های جنسی و درنهایت صدور پروانه شکار با لحاظ کردن ظرفیت برد زیستگاه در دستور کار است.

تیموری تاکید کرد: هدف اصلی از پیگیری اجرایی کردن قانون قرق‌های اختصاصی - که ازجمله وظایف سازمان به‌عنوان متولی حفاظت از حیات‌وحش کشور است - هم‌افزایی و بهره‌گیری از مشارکت‌های مردمی برای ارتقای وضعیت حفاظتی حیات‌وحش و زیستگاه‌هاست.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست  وی در پایان گفت: بر این اساس، تلاش سازمان حفاظت محیط زیست پیوسته آن خواهد بود که کیفیت برنامه‌های حفاظتی خود بر اساس اصول تخصصی، نظرات کارشناسی و ارزیابی برنامه‌های اجرایی، ارتقا بخشد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۷-۲۱ ۱۸:۴۶

سلام، من نمی دانم سازمان محیط زیست چه اصراری در گسترش شکارچیان دارد و چگونه میشود سازمانی که باید محافظ حیات وحش کشور باشد اینگونه اصرار بر توسعه شکارگاه های اختصاصی دارد، آنهم از کیسه ملت ، برادر مراتعی که به شکارگاه های خصوصی تغییر کاربری می دهند متعلق به عموم این ملت است ، چگونه این مراتع به آسانی از دست دامداران دارای پروانه چرا خارج میشود و به شکارچی ها سپرده میشود؟؟؟