• یکشنبه / ۲۲ مهر ۱۳۹۷ / ۱۵:۱۱
  • دسته‌بندی: گزارش و تحلیل
  • کد خبر: 97072212443
  • خبرنگار : 71089

/گزارش/

دشواری‌های تلاش‌های دیپلماتیک برای شکستن محاصره غزه

دشواری‌های تلاش‌های دیپلماتیک برای شکستن محاصره غزه

با تعلیق انتقال سوخت مورد نیاز به نوار غزه بعد از درگیری‌های مرگبار در مرزهای غزه، رژیم صهیونیستی تدابیر اتخاذ شده برای کمک به مردم فلسطین و کاهش تنش‌ها را با شکست مواجه کرد.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری فرانسه در گزارشی نوشت: بر اساس این توافق انجام شده توسط سازمان ملل و با حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی هزاران لیتر سوخت خریداری شده توسط قطر روزانه با کامیون برای تامین انرژی برق به این منطقه محروم منتقل می‌شد اما تنها چند روز بعد از اجرایی شدن آن، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی دستور توقف انتقال سوخت به نوار غزه را صادر کرد.

علی‌رغم اینکه تصور می‌شد که انتقال سوخت به کاهش خشونت‌های مرگبار کمک می‌کند اما هزاران معترض روز جمعه در مرز غزه با سرزمین‌های اشغالی تجمع کردند. در این تظاهرات‌ها به تظاهرات "بازگشت" معروف است هفت فلسطینی شهید شدند.

در پی تدام تظاهرات‌های بازگشت لیبرمن اعلام کرد: تا زمانی که جنبش مقاومت اسلامی (حماس) از انجام عملیات علیه شهرک نشینان اسرائیلی استقبال می‌کند و نیز با تداوم تظاهرات فلسطینیان در مرزهای نوار غزه، اسرائیل هرگز اجازه سوخت‌رسانی به غزه را نمی‌دهد.

در واقع توافق انتقال سوخت به غزه بدون هرگونه شناسایی رسمی آن توسط تشکیلات خودگردان فلسطین انجام گرفت و به اعتقاد دیپلمات‌ها، این اقدام اولین بار برای غزه اتفاق افتاده است.

این مساله سوال‌ها را درباره به حاشیه رانده شدن محمود عباس رئیس دولت خودگردان فلسطین افزایش داده است.

در طول سالیان گذشته تشکیلات خودگردان فلسطین تنها آدرس برای بیشتر قدرت‌های بین‌المللی بود اما یک مقام ارشد این تشکیلات خودگردان فلسطین اعلام کرد دیگر فرستاده سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه را به رسمیت نمی‌شناسد و با او همکاری نمی‌کند. در حالیکه دیپلمات سازمان ملل اعلام کرد: ارتقای وضعیت انسانی نوار غزه بسیار مهمتر از روابط با تشکیلات خودگردان است. سازمان ملل و طرف‌های دیگر تنها به دنبال ارتقای وضعیت نابسامان بشردوستانه نوار غزه هستند که در طول یک دهه گذشته توسط اسرائیل در محاصره به سر می‌برد.

بیش از دو سوم از دو میلیون جمعیت غزه نیازمند و وابسته به کمک‌ها هستند، ساکنان غزه تنها روزانه چهار ساعت برق دارند.

انتقادات بسیاری علیه تشکیلات خودگردان وجود دارند مبنی بر اینکه اقدام خاصی برای برطرف کردن رنج و درد مردم غزه در طول یک دهه گذشته انجام نداده است، حتی عباس برای فشار آوردن علیه حماس که کنترل نوار غزه را در دست دارد، تدابیر تنبیهی علیه این منطقه اعمال می‌کند.

در این میان نگرانی‌ها برای افول امیدها برای تحقق راه حل دو کشوری میان فلسطین و اسرائیل افزایش یافته است.

دیپلمات‌های غربی نگران هستند که عباس ممکن است که گام‌های جدیدی برای قطع روابط با قدرت‌های بین‌المللی بردارد.

عباس از زمان انتخابات در سال ۲۰۰۷ پایش را در خاک نوار غزه نگذاشته و چندین دور مذاکرات مصالحه با شکست مواجه شده است.

با این حال مصر و سازمان ملل به دنبال توافق با حماس در قبال پایان اعتراضات هستند تا بدین شکل محاصره اسرائیل کاهش یابد اما عباس با این توافق مخالف بوده زیرا چنین توافقی به معنای پذیرش ضمنی کنترل حماس بر غزه است.

بر اساس توافق انجام شده قطر به عنوان حامی دیرینه حماس ۶۰ میلیون دلار برای انتقال سوخت به غزه در مدت بیش از شش ماه پرداخت کرد اما تنها شش کامیون از روز سه شنبه وارد نوار غزه شدند و این در حالی است که قرار بود که بیش از ۱۵ کامیون روزانه وارد این منطقه شوند.

هاگ لوات از اندیشکده شورای روابط خارجی اروپا اعلام کرد: یک ترس عمیق در رام الله وجود دارد مبنی بر اینکه عباس به حاشیه رانده شود و این توافق سازمان ملل بخشی از نقشه پنهانی اسرائیل و آمریکا باشد.

وی ادامه داد: در اروپا هیچ تمایلی برای به حاشیه راندن تشکیلات خودگردان وجود ندارد اما درک به دست آمده است که این رویکرد ممکن است محدودیت‌ها و موانعی در ارتقای وضعیت غزه به وجود آورد.  

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha