به گزارش ایسنا، پس از آنکه سازمان هواپیمایی کشوری با هماهنگی ایرلاینها اعلام کرد که امسال نیز مانند چند سال اخیر برنامهریزی برای فروش بلیت پروازها با نهایی شدن نرخ بلیت مصوب اجرایی میشود، سایتها و مراکز مجاز فروش بلیت فعالیت خود را آغاز کردند و در این دوره پس از به پایان رسیدن ظرفیتها، سازمان هواپیمایی مجوز حدود ۵۰۰ پرواز فوق العاده میان ایران و عراق را نیز صادر کرد.
بررسیهای ایسنا نشان میدهد که بخش قابل توجهی از ظرفیت این پروازهای فوقالعاده نیز به طور کامل به فروش رسیده و به نظر میرسد زائران اربعین تمام ظرفیت موجود برای پرواز به نجف و بغداد را خریداری کردهاند.
بر خلاف برخی شایعات به وجود آمده در روزهای قبل، اندک ظرفیتهای باقی مانده نیز هنوز با قیمت یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان برای پروازهای یک طرفه و دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برای پروازهای دو طرفه به فروش میرسند.
البته مانند سالهای قبل برخی ایرلاینهای خارجی نیز در این بازار حاضر هستند و برنامههای پروازی خود به مقصد دیگر شهرها را طوری چیدهاند که در صورت وجود تقاضا امکان جابجایی تعدادی از مسافران ایرانی با قیمت بسیار بالاتر را برای خود فراهم کنند.
در این برنامهها مسافران ابتدا در شهری دیگر در منطقه فرود میآیند و سپس با پروازی جداگانه از آن شهر به سمت نجف عزیمت میکنند. در نرخهای ارائه شده برای این گونه پروازها تفاوتهای جدی وجود دارد و در روزهای منتهی به اربعین مسافران متقاضی برای حضور در کربلا باید از سه میلیون و تا بیش از ۱۰ میلیون تومان برای انجام این پرواز بپردازند. هرچند استفاده از این برنامههای پروازی قطعا تقاضای بسیار محدودی خواهد داشت، اما برای آنها که در ساعات پایانی قصد حضور در مراسم اربعین را دارند احتمالا تنها چاره خواهد بود.
بررسیها نشان میدهد که پس از پایان مراسم اربعین و نرخ پروازهای تهران – نجف به شکل قابل توجهی کاهش پیدا میکند و مسافران میتوانند با پرداخت حدود ۶۰۰ هزار تومان در روزهای پس از مراسم از تهران به نجف پرواز کنند. در بازار بلیت برگشت اما شرایط متفاوت است و تقریبا از فردای اربعین تا چند روز بعد ظرفیت خالی برای بازگرداندن مسافران باقی نمانده است.
رضا جعفرزاده - مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری - در گفتوگو با ایسنا، تاکید کرد: سازمان تلاش کرده تمام امکانات موجود در میان ایرلاین های داخلی را برای انجام مراسم اربعین بسیج کند و خوشبختانه بخش قابل توجهی از ظرفیتهای ارائه شده به مسافران به فروش رسیدهاند.
به گفته وی، در حال حاضر گزارش خاصی از شکلگیری بازار سیاه در فروش بلیت پروازهای اربعین به این سازمان ارائه نشده، اما مسافران در صورتی که نسبت به گران فروشی یا دیگر مسائل اعتراضی دارند میتوانند گزارشهای خود را ارائه کنند و قطعا در صورت مشاهده هر گونه تخلف، با سایت یا مراکز فروش متخلف برخورد جدی میشود.
پیش از این دبیر انجمن شرکتهای هواپیمایی نیز راه افتادن بازار سیاه در پروازهای اربعین را تکذیب کرده بود.
انتهای پیام
نظرات