• یکشنبه / ۱۱ آذر ۱۳۹۷ / ۱۳:۳۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 97091105026
  • منبع : معاونت علمی ریاست جمهوری

معاون علمی رییس‌جمهور در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه با سازمان بسیج اساتید:

بزرگترین اکوسیستم استارتاپی را در منطقه داریم

بزرگترین اکوسیستم استارتاپی را در منطقه داریم

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با بیان این که بزرگترین اکوسیستم استارتاپی را در منطقه داریم، گفت: سازمان بسیج اساتید کشور می‌تواند نقش تأثیرگذاری در توسعه اکوسیستم و زیست‌بوم نوآوری در منطقه داشته باشد.

به گزارش ایسنا، سورنا ستاری در آستانه چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و در مراسم انعقاد تفاهم‌نامه مشترک "ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی" با "سازمان بسیج اساتید کشور"، با تاکید بر اهمیت توسعه و ارتقای مبانی نظریه‌پردازی در حوزه‌های علم و فناوری در کشور اظهار کرد: موضوع جدی در روابط ایجادشده با سازمان بسیج اساتید کشور، به‌کارگیری و گسترش ایده‌های فناورانه در حوزه دانش‌بنیان و دانشگاهی است که خوشبختانه با وقوع اتفاقات مثبت و ارائه مدل‌های کارآمد توانسته‌ایم در تبدیل دانش به اقتصاد و به‌کارگیری ایده‌های نوین و فناورانه جوانان بستر خوبی به‌منظور توسعه اکوسیستم و زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور فراهم کنیم.

ستاری با اشاره به مطرح بودن موضوع اقتصاد متکی بر نفت بیان کرد: موضوعات مطرح همیشگی در خصوص اقتصاد نفتی یقیناً به خاطر ماهیت پول نفت است، چراکه دریافت پول بی‌زحمت و ورود آن به اقتصاد مسبب رانت و مشکلات بی‌شماری در کشور می‌شود.

معاون علمی‌وفناوری رییس‌جمهور با اشاره به تولیدات کشور در زمینه فولاد گفت: از طرفی افتخار می‌کنیم که در حوزه فولاد تولیدات داریم، ولی عملاً صادرات انرژی را تجربه می‌کنیم و این معضل کشورهای متکی بر اقتصاد نفتی است که اقتصاد آن بیمارگونه است.

وی با اشاره به تفکر موجود در اقتصاد نفتی بیان کرد: تفکر قدرت بر پایه ثروت نفت، تفکر غلط و اشتباهی است که با فرهنگ‌سازی صحیح باید مرتفع شود.

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور با اشاره به همکاری‌های ایجادشده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با سازمان بسیج اساتید کشور تصریح کرد: ایجاد بستر مناسب به‌منظور بهره‌مندی از ایده‌های نوین و فعالیت جوانان فعال و همچنین تزریق آنان به اقتصاد هدفی است که این معاونت با همکاری بسیج اساتید کشور به دنبال آن است.

وی اظهار کرد: در حال حاضر ایران بزرگترین اکوسیستم استارتاپی را در منطقه دارد و همین اکوسیستم می‌تواند نقش پررنگی در گسترش نفوذ اقتصادی و فرهنگی ایران در منطقه ایفا کند. 


معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور، با اشاره به پیشرفت‌های حاصله در حوزه‌های مختلف نانو، زیست‌فناوری، سلول‌های بنیادی و حوزه‌های جدیدی همچون هوافضا و ماشین‌سازی خاطرنشان کرد: ورود خط تولید از خارج از کشور کار یک سیستم دانش‌پایه نیست، لذا باید در این زمینه خودساخته و متکی بر خود باشیم، به‌طور مثال در صنعت ماشین‌سازی نیازمند تولید خودمان هستیم و نباید تنها متکی بر ورود خطوط تولید از خارج از کشور باشیم.

معاونت علمی پیشگام در توسعه درون‌زا

سید مجتبی زارعی، رییس سازمان بسیج اساتید کشور نیز با بیان اینکه معاونت علمی به‌عنوان پیشگام الگوی توسعه درون‌زا و دانش بومی است، گفت: با توجه به رسالت معاونت علمی این معاونت شاهد حرکت از سوی توسعه نفت پایه به سمت الگوی توسعه درون‌زا و دانش بومی است.

زارعی بابیان اینکه انقلاب را نمی‌توان با نفت گسترش داد، اظهار کرد: ایران بعد از گذشت چهل سالگی از پیروزی انقلاب اسلامی و ورود به پنجمین دهه تمرکز بر پایه نفت محور را رد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه امریکا با جغرافیای ایران مشکل دارد، گفت: امریکا بارها اعلام کرده است که با مردم ایران مشکلی ندارد و  بحث بین دولت و حکومت است، ولی ما واقفیم با توجه به اینکه ایران تقاطع بین سه قاره است و از طرفی 50 درصد نفت جهان از این منطقه صادر می‌شود، چشم به جغرافیای ایران دارد.

رییس سازمان بسیج اساتید کشور ادامه داد: برای امریکا پیشرفت نفت مهم است، لذا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بسیج اساتید کشور در نظر دارد با ایجاد بسترهای لازم این دست را از روی منابع کشور کوتاه کند و انقلاب اسلامی ایران را از پایه اقتصاد متکی بر پایه نفت‌محور به سمت اقتصاد دانش‌محور سوق دهد.

بر اساس اعلام معاونت علمی ریاست‌جمهوری، تفاهم‌نامه مشترک ستاد فرهنگ‌سازی اقتصاد دانش‌بنیان معاونت علمی با سازمان بسیج اساتید کشور به‌منظور کمک به توسعه و ارتقای مبانی نظریه‌پردازی در حوزه‌های علم و فناوری داخل و خارج ایران و آگاه‌سازی اساتید دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های کشور با پیشرفته‌ترین دستاوردهای علمی و فناوری و در راستای رویکرد حل مسئله به معضلات کشور و همچنین با عنایت به اهمیت مقوله توسعه فرهنگ علم، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان در کشور و روایت‌گری فتوحات جهاد علم و فناوری که از تأکیدات رهبر مقام معظم انقلاب اسلامی است، منعقد شد.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha