• دوشنبه / ۱۲ آذر ۱۳۹۷ / ۰۱:۴۶
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 97091105151
  • منبع : نمایندگی کرمانشاه

راه‌حلی برای رهایی خودروسازان از مشکلات

راه‌حلی برای رهایی خودروسازان از مشکلات

ایسنا/کرمانشاه یک کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه حاشیه سود 40 درصدی خودرو در بازار آزاد نصیب دلالان می‌شود، گفت: باید اجازه دهند خودروسازان خوردروی تولیدی خود را با سه درصد کمتر از قیمت بازار بفروشند.

دکتر سهراب دل‌انگیزان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به نابسامانی‌هایی که در بازار خودرو وجود دارد، گفت: اکنون قیمت خودرو تولیدی خودروسازان معادل 60 درصد قیمت بازار است و 40 درصد سود آن حاصل رانت و دلالی است.

وی افزود: این پول زور در شرایطی از مردم گرفته می‌شود که به جیب خودروساز نمی‌رود، بلکه نصیب دلالان می‌شود و از طرف دیگر خودروسازان در تامین هزینه‌های خود مانده و حتی نمی‌توانند بدهی خود به قطعه‌سازان را بپردازند.

به گفته این استاد دانشگاه ادامه این روند، باعث ورشکستگی خودروسازان و به دنبال آن قطعه‌سازها و بیکاری کارگران آنها خواهد شد و در این بین فقط جیب دلالان پر می‌شود.

دل‌انگیزان با بیان این‌که مسئولان و نمایندگان مجلس باید اجازه دهند قیمت خودرو بالا برود، یادآوری کرد: باید قیمت خودرویی که خودروساز عرضه می‌کنند حدود سه درصد زیر قیمت کنونی بازار باشد.

عضو هیات علمی دانشگاه رازی درباره این‌که آیا اکنون زمان مناسبی برای گران شدن خودرو هست؟ نیز خاطرنشان کرد: حقیقت این است که قیمت واقعی خودرو همان قیمتی است که اکنون در بازار آزاد عرضه می‌شود و وقتی هم که مردم در این بازار آزاد خودرو خرید و فروش می‌کنند یعنی توان اقتصادی آن را دارند.

وی اظهار کرد: این نگرانی که با افزایش قیمت خودرو درب کارخانه دوباره قیمت در بازار آزاد هم بالا برود بی‌مورد است، زیرا قیمت خودرو تا جایی که ممکن بوده بالا رفته و اکنون دیگر جایی برای افزایش در بازار آزاد ندارد.

دل‌انگیزان افزود: به علاوه وقتی که خودروساز بتواند قیمت خودروی تولیدی را بالا ببرد این درآمد زمینه‌ساز توسعه، تجهیز و ارتقا صنعت خودرو خواهد شد و خودروی بیشتری هم وارد بازار می‌شود و به دنبال فراوانی عرضه خودرو دیگر تفاوت قیمت چندانی در بازار آزاد نخواهیم داشت.

دل‌انگیزان با اعلام موافقت خود نسبت به افزایش قیمت خودرو، تاکید کرد: راه منطقی و عاقلانه خروج بازار خودرو از این وضعیت افزایش قیمت‌هاست.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۷-۰۹-۱۲ ۰۸:۵۶

این "کارشناس مسائل اقتصادی" صد در صد نون این شرکتها را می خورد اگر قبول ندارید بررسی کنید چون مشخص است اصلا کارشناس نیست

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۱۲ ۰۹:۲۵

تنها راه حل خارج شدن دولت از سهامداری و تحمیل ضرر به خودروسازان است. دولت با داشتن کمترین سهم در خوروسازان مثلا 16درصد مدیر عامل و هیات مدیره را منصوب می‌کند در واقع سوء استفاده می‌کند و تمام سود شرکتها را بنفع خود و ضرر هنگفت را به سهامداران خرد تحمیل می‌کند.

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۱۲ ۰۹:۵۳

آقای عقل کل، این حاشیه بازار را خود خودروسازان با احتکار خودروهایشان به وجود آوردند و سود آن نیز نصیب خودشان می شود.

avatar
۱۳۹۷-۰۹-۱۲ ۰۹:۵۸

از استاد دانشگاه بعیده که اولین و اساسی ترین شرط تعادل قیمت که همان تشکیل بازار رقابتی است را بلد نباشد. عزیز من اگر بازار انحصاری باشد، تعیین کننده قیمت، فروشنده کالاست نه بازار!!!! ورود خودرو با حداقل تعرفه را آزاد کنند بعد توقع داشته باشند تا خودروی داخلی قیمت واقعی اش را پیدا کند! ضمناً ایشان گفته چون مردم با این قیمتها میخرند پس توان اقتصادی آن را دارند! عجب، پس کسانی که به علت گرانی نمیتوانند بخرند جزو متقاضیان نیستند. پس دیگر لزومی به تولید خودرو نیست و همین خودروهای موجود کافی است!