به گزارش ایسنا، «محمد زهیری» در شورای حفاظت از منابع آب شهرستان اراک، در خصوص حوزه آب و مشکلات کم آبی اظهار کرد: حفاظت از منابع آب یکی از مباحث اصلی در سطح کشور است، استمرار این جلسات ضروری است، چون اطلاعرسانی کمک میکند که بتوانیم با همکاری موانع و مشکلات موجود در مسیر از جمله برداشتهای غیرمجاز، حفر چاههای غیر مجاز، هدایت آبهای سطحی به حوزههای پائیندست را برطرف کنیم.
وی افزود: در رابطه با اصلاح الگوی کشت باید بتوانیم با برنامهریزی مناسب مصارف آب را کاهش داده و به سمت افزایش بهرهبرداری محصولات کشاورزی حرکت کنیم.
مدیر اداره منابع آب شهرستان اراک گفت: با توجه به اینکه رودخانههای ما بهعنوان شریان طبیعی طبیعت بهعنوان تغذیهکننده دشت عمل میکنند باید سردهنههای بندها و سدها را به داخل رودخانه هدایت کنیم تا دشت تغذیه شود. البته در سنوات گذشته نیز نتایج مثبت این عملکرد را در حوزه قرهچای و تالاب میقان مشاهده کردهایم. همچنین با کمک شهرداریها از ریختن زباله در رودخانهها جلوگیری کنیم و برداشت شن و ماسه بر اساس اصول تعریف شده انجام گیرد.
زهیری خاطرنشان کرد: متأسفانه هندوانه کاریهایی که در منطقه انجام میشود با توجه به استفاده از پلاستیک در این کاشت آسیبهایی به اراضی وارد میکند. بهدنبال این موضوع هستیم که بتوانیم با شکایت و معرفی صاحبان زمین به مراجع قضایی این روند را کاهش داده و به صفر برسانیم.
وی خاطرنشان کرد: میزان بارندگیها در سه ماهه نخست تاکنون آمار قابل قبولی است، در سالهای گذشته چنین آماری وجود نداشت و امیدواریم این میزان بارش مقدمهای برای پایان خشکسالیها باشد، در سطح شهرستان اراک بر اساس آمار بارانسنجی تا به الان 148 میلیمتر بارندگی را شاهد بودهایم که این آمار در مدت مشابه سال گذشته 12 میلیمتر بوده است. این آمار نشان میدهد که نسبت به دراز مدت در شهرستان اراک 76 درصد رشد بارندگی را داشتهایم.
زهیری ادامه داد: همچنین در سه ماهه نخست امسال در سطح کشور 77.6 میلیمتر بارندگی داشتهایم که 215 درصد نسبت به سال گذشته و 103 درصد نسبت به درازمدت کشوری افزایش داشته است، امیدواریم این روال در زمستان و بهار ادامه داشته باشد و از فرونشستهایی که گزارش داده میشود برونرفت داشته باشیم و روند این شرایط کندتر شود.
به گزارش ایسنا، معاون عمرانی فرماندار اراک نیز در این جلسه گفت: دغدغههایی که در حوزه کم آبی در سطح کشور، استان و شهرستان وجود دارد ما را ملزم میکند که به سمت الگوهای سازگار با کم آبی حرکت کنیم، برنامه ریزی باید به گونهای باشد که با بحرانهای سخت تری مواجه نشویم که در این راستا تقاضای ما همکاری تمام دستگاهها با مدیریت منابع آب است.
وی افزود: در خصوص مسلوب المنفعه کردن بیش از 200 چاه فرم یک و پنج در سطح شهرستان بررسی های لازم انجام گرفته، همچنین در خصوص برداشت حجمی یا نصب کنتورهای هوشمند بر چاههای مجاز در سطح شهرستان اعتبارات لازم تامین شده است.
حجتاله نصیری تصریح کرد: در رابطه با رهاسازی آب قنوات، بندها و سدهای خاکی برای احیای رودخانه کرهرود و تامین آب تالاب میقان باید برنامهریزی مناسب در دستور کار قرار گیرد که در این خصوص شوراها و دهیاری ها میتوانند کمک کنند تا این شریان حیاتی برای شهر اراک احیا شود.
وی ادامه داد: شهرداری اراک 700 لیتر در ثانیه برای فضای سبز آب نیاز دارد که البته در حال حاضر تقاضای آب بیشتر در حدود هزار و 400 لیتر در ثانیه را دارند، در این رابطه شهرداری برنامه مشخصی ارائه نداده و باید در راستای بحث کاهش مصرف آب در فضای سبز و حفظ شرایط، برنامه ای ارائه دهند تا بتوان مصرف آب را به حداقل رساند.
نصیری در خصوص پسماند کشاورزی نیز گفت: مقرر شده بود که به منظور کاهش استفاده از پلاستیک هایی که در کاشت هندوانه استفاده میشود اقداماتی توسط محیط زیست انجام و با متخلفان برخورد قاطع انجام شود که متاسفانه در این رابطه اقدامی صورت نگرفته است.
انتهای پیام
نظرات