به گزارش ایسنا، بعد از بالا گرفتن تب و تاب تنش های سیاسی و تجاری میان چین و آمریکا و تلاش مقامات دولتی ایالات متحده برای تخریب چهره هواوی بعنوان غول تکنولوژی چینی که دومین تولیدکننده موبایل و یکی از بزرگترین اپراتورهای مخابراتی فعال در جهان نیز محسوب می شود، موضوع دستگیری و بازداشت مدیر ارشد مالی هواوی در کانادا به اتهام تلاش و همکاری در دور زدن تحریم های امریکا علیه کشورهایی نظیر ایران، آتش این مشکلات را شعله ور تر کرد، به گونهای که حالا به نظر میرسد شرکت هواوی در یک اقدام تلافی جویانه تصمیم گرفته است این بار با مقابله با شرکت آمریکایی اپل، انتقام خود را از دولت آمریکا بگیرد.
بر اساس گزارش وب سایت اسپوتنیک، از آنجایی که بازار کشور چین یکی از معدود بازارهای مصرف در جهان است که با توجه به جمعیت بسیار بالا و تنوع سلیقهای در آن، همواره برای شرکت های مختلف تکنولوژی از اهمیت بالایی برخوردار است، حالا هواوی از کارکنان خود و همچنین شهروندان چینی درخواست کرده است همانطور که آمریکا استفاده و خریداری محصولات و گوشی های هوشمند چینی نظیر هواوی را ممنوع اعلام کرده است، آنها نیز نباید محصولات آمریکایی نظیر اپل را خریداری کنند و به عبارتی دیگر از آنها درخواست کرده که چینی ها باید گوشیهای آیفون و سایر محصولات اپل را که همواره موجب سودآوری و درآمدزایی قابل توجهی برای آن می شود، تحریم و بایکوت کنند.
اما حالا تازهترین آمارها و گزارشهای منتشر شده از سوی اپل و سایر موسسات تحقیقاتی و آماری در جهان نشان می دهد که میزان فروش محصولات اپل بخصوص گوشی های آیفون به میزان قابل ملاحظه ای کاهش یافته است که بدون شک از تاثیرات و تبعات منفی تحریم و بایکوت این محصولات توسط کاربران و شرکتهای چینی است.
تیم کوک با انتشار نامهای به سرمایه گذارانش خاطرنشان کرده است که اوضاع فروش محصولات ما و اوضاع اقتصادی چین بیشتر از هر چیز دیگری تحت تاثیر کشمکش های تجاری و سیاسی با آمریکاست.
وی ادامه داد: کارشناسان پیشتر میزان فروش اپل را در سه ماهه نخست سال مالی ۲۰۱۹ – ۲۰۲۰ میلادی ۹۱ میلیارد دلار برآورد کرده بودند که حالا در آخرین ارزیابی ها درآمد خود را در این بازه زمانی ۸۴ میلیارد دلار پیش بینی کرده است.
لازم به ذکر است که انتشار این خبر موجب شد سهام اپل ۸ درصد سقوط کند و کاربران و شهروندان چینی بیش از پیش دریافتند که بایکوت محصولات آمریکایی اپل توانسته عواقب موردنظر آنها را برای این غول تکنولوژی ایجاد کند و آن را با کاهش میزان فروش و شکست در دستیابی به درآمدهای برآورد شده مواجه سازد.
ماجرا از اوایل سال جاری میلادی آغاز شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که گوشیهای هوشمند ساخت شرکتهای چینی نظیر هواوی و زدتیای از شهروندان و مقامات آمریکایی جاسوسی میکنند و اطلاعات شخصی و محرمانه بسیاری را تحویل دولت چین میدهد تا علیه ایالات متحده از آنها استفاده کند.
با اینکه دولت چین و شرکتهای هواوی و زدتیای همگی این اتهامات را بارها رد و تکذیب کردهاند، اما به نظر میرسد که آمریکاییها به تلاش برای جلوگیری از فعالیت آنها و قطع همکاری سایر کشورها ادامه میدهند.
انتهای پیام
نظرات