به گزارش ایسنا، بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا، با ۵۶ سنت یا ۱.۱ درصد کاهش نسبت به قیمت نهایی روز چهارشنبه، به ۵۱.۸۰ دلار در هر بشکه رسید.
بهای معاملاتی آتی نفت برنت ۰.۹ درصد یا ۵۷ سنت کاهش یافت و به ۶۰.۸۷ دلار در هر بشکه رسید.
هر دو قیمت پایه روز چهارشنبه که بازارهای مالی جهان با امیداوری به حل اختلافات تجاری آمریکا و چین صعود کرده بودند، حدود پنج درصد افزایش پیدا کرده بودند. با این حال احساسات مثبت بازار روز پنجشنبه به دلیل نبود جزییات درخصوص این مذاکرات، با وجود اظهارات گرم چین درباره نتایج مذاکرات، فروکش کرد.
واندانا هاری از شرکت "واندانا این سایت" در سنگاپور در یادداشتی نوشت: قیمتهای نفت کاهش پیدا کرده زیرا خوشبینی که به دنبال مذاکرات تجاری آمریکا و چین در اوایل هفته به وجود آمده بود، رنگ باخته و بیانیههای مقامات پس از پایان مذاکرات سه روزه اگرچه از پیشرفت خوب گفتوگوها خبر میدهد، اما در برگیرنده جزییات نیست.
در این بین بانک آمریکایی مورگان استنلی قیمت مورد پیشبینی برای نفت در سال ۲۰۱۹ را با اشاره به انتظارات برای کندی رشد اقتصادی و عرضه فزاینده نفت به خصوص از سوی آمریکا، بیش از ۱۰ درصد کاهش داد و اکنون انتظار دارد میانگین قیمت نفت برنت در سال میلادی جاری به ۶۱ دلار در هر بشکه و نفت آمریکا به ۵۴ دلار در هر بشکه برسد که کمتر از برآورد قبلی به ترتیب ۶۹ دلار و ۶۰ دلار است.
اداره اطلاعات انرژی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد: تولید نفت این کشور در هفته منتهی به چهارم ژانویه در رکورد ۱۱.۷ میلیون بشکه در روز ثابت مانده است. همچنین طبق آمار این آژانس، ذخایر نفت ۱.۷ میلیون بشکه کاهش یافت و به ۴۳۹.۷۴ میلیون بشکه رسید، اما همچنان بالاتر از میانگین فصلی ۴۳۵ میلیون بشکه در پنج سال گذشته است.
ذخایر بنزین آمریکا نیز ۸.۱ میلیون بشکه افزایش یافت و به ۲۴۸.۱ میلیون بشکه رسید که بزرگترین افزایش هفتگی از دسامبر سال ۲۰۱۶ بود، در حالی که ذخایر میعانات ۱۰.۶ میلیون بشکه رشد کرد و به ۱۴۰.۰۴ میلیون بشکه رسید.
بر اساس گزارش رویترز، عرضه فزاینده آمریکا تلاشهای اوپک را تضعیف میکند. ائتلافی از تولیدکنندگان جهانی معروف به اوپک پلاس که شامل تولیدکنندگان اوپک و غیراوپک از جمله روسیه است، در هفتم دسامبر موافقت کردند تولیدشان را در نیمه اول سال ۲۰۱۹ به میزان ۱.۲ میلیون بشکه در روز از سطح تولید اکتبر سال ۲۰۱۸ کاهش دهند. سهم اوپک از این کاهش تولید ۸۰۰ هزار بشکه در روز است.
انتهای پیام
نظرات