به گزارش خبرنگار ایسنا، استان کرمانشاه از استانهای مستعد کشور در حوزه کشاورزی به شما میرود که در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفتهای زیادی را شاهد بوده است.
خسرو شهبازی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در خصوص تحولات حوزه کشاورزی استان در سالهای پس از انقلاب، اظهار کرد: قبل از انقلاب میزان تولیدات بخش کشاورزی استان کرمانشاه حدود ۸۰۰ هزار تن بود که امروز به بیش از چهار میلیون تن رسیده است.
شهبازی گفت: سال ۱۳۵۷ میزان کل تولیدات زراعی استان ۶۷۰ هزار تن بود که در حال حاضر به بیش از سه میلیون و ۷۰۰ هزار تن رسیده و رشد پنج برابری داشته است.
شهبازی با بیان اینکه تولیدات باغی استان کرمانشاه در سال ۱۳۵۷ حدود پنج هزار تن بود، افزود: در حال حاضر در استان سالانه ۲۶۰ هزار تن تولید باغی داریم.
شهبازی سپس میزان کل تولیدات دامی استان کرمانشاه را ابتدای انقلاب ۱۲۹ هزار تن اعلام کرد و افزود: در حال حاضر سالانه ۴۴۵ هزار تن انواع محصولات دامی در استان کرمانشاه تولید میشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در ادامه با بیان اینکه سال ۱۳۵۷ تنها ۱۲ هزار و ۵۰۰ تن گوشت قرمز در استان کرمانشاه تولید میشد، گفت: امروز سالانه ۳۶ هزار و ۲۰۰ تن گوشت قرمز در استان تولید میشود.
شهبازی ادامه داد: در سالهای قبل از پیروزی انقلاب سالانه ۱۵ هزار تن گوشت مرغ در استان کرمانشاه تولید میشد و این رقم در حال حاضر ۶۳ هزار تن است که رشد چهار برابری داشته است.
شهبازی با اشاره به تولید ۵۰۰ تنی عسل در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی در استان کرمانشاه گفت: این میزان در حال حاضر در استان به بالای چهار هزار تن در سال رسیده است.
شهبازی در ادامه ضریب مکانیزاسیون استان کرمانشاه در سال ۱۳۵۷ را ۲۷ صدم اسب بخار عنوان کرد و افزود: امروز این رقم به ۱.۷ اسب بخار در هکتار رسیده است.
رشد قابل توجه صنایع تبدیلی
جلال کریمی زند مدیر صنایع تبدیلی و تکمیلی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز با بیان اینکه در سال ۱۳۵۷ صنایع تبدیلی تکمیلی خیلی کمی در بخش کشاورزی داشتیم، مجموع ظرفیت واحدهای فرآوری بخش کشاورزی استان را در حال حاضر بیش از پنج میلیون تن اعلام کرد و افزود: این میزان بیش از کل تولیدات سالانه بخش کشاورزی استان است.
رشد بیش از ۴۰ برابری تولید آبزیان
سید فرزاد افضلی مدیر کل شیلات استان کرمانشاه نیز با اشاره به پیشرفتهای خوب صورت گرفته در استان در حوزه تولیدات شیلاتی اظهار کرد: سال ۱۳۵۷ میزان کل تولیدات شیلاتی استان کرمانشاه حدود ۵۰۰ تن بوده که این میزان در حال حاضر به قریب ۲۱ هزار تن رسیده است.
افضلی با بیان اینکه استان کرمانشاه در حال حاضر رتبه اول تولید ماهیان گرمابی بین استانهای غیرساحلی کشور را دارد، گفت: همچنین در زمینه تولید ماهیان سردابی رتبه پنجم بین استانهای غیرساحلی را داریم.
افضلی از اجرای پروژههای پرورش ماهی در قفس به عنوان یک کار نو در استان یاد کرد و از در دست توسعه بودن واحدهای پرورش ماهی در قفس در این استان خبر داد.
وی افزود: در حال حاضر سالانه بیش از هزار تن ماهی در پروژههای پرورش ماهی در قفس استان تولید میشود.
مدیر کل شیلات کرمانشاه با بیان اینکه تنها مرکز تأمین کننده پست لارو گونه روزنبرگی میگوی آب شیرین کشور در شهرستان قصرشیرین قرار دارد، گفت: این کارگاه ظرفیت تولید دو میلیون قطعه پست لارو میگوی آب شیرین در سال را داشته و پیش بینی میشود امسال ۲۵ تن میگوی آب شیرین در استان تولید شود.
انتهای پیام
نظرات