• سه‌شنبه / ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۳:۱۶
  • دسته‌بندی: یزد
  • کد خبر: 97121407491
  • منبع : نمایندگی یزد

مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اعلام کرد:

خسارت 972 میلیارد تومانی معادن به منابع طبیعی یزد

خسارت 972 میلیارد تومانی معادن به منابع طبیعی یزد

ایسنا/یزد مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد با اشاره به تخریب‌های ناشی از فعالیت‌های معدنکاری در عرصه‌های طببیعی استان، برآورد خسارت‌های وارده در این بخش را حدود 972 میلیارد تومان اعلام کرد.

به گزارش ایسنا، محمدرضا آخوندی در آستانه هفته درختکاری در جمع خبرنگاران با بیان این‌که میزان خسارت برآورد شده معادن به عرصه‌های منابع طبیعی استان حدود 972 میلیارد تومان است، اظهار کرد: وسعت این تخریب‌ها که تنها مربوط به معادن دارای مجوز بهره‌برداری بوده بالغ بر 75 هزار هکتار بوده است که جهت احیای آنها باید 972 میلیارد تومان هزینه کرد.

وی خاطرنشان کرد: 98 درصد از مساحت 7.42 میلیون هکتاری استان را عرصه‌های منابع طبیعی به خود اختصاص داده و این در حالی است که تنها در هشت ماهه نخست امسال برای یک میلیون و 80 هزار هکتار از این عرصه‌ها جهت عملیات معدنکاری استعلام درخواست شده است.

آخوندی با اشاره به ظرفیت‌های بالای کمی و کیفی معادن در استان یزد، خاطرنشان کرد: با این وجود تنها با 134 هزار هکتار از استعلام‌های مذکور یعنی 11 درصد از آنها از سوی اداره کل منابع طبیعی استان موافقت شده است.

وی متذکر شد: اگر تنها 10 درصد از این 134 هزار هکتار عرصه‌های واگذار شده به معادن باعث تخریب عرصه‌ها شود، می‌توان در یک محاسبه ساده میزان خسارت وارد به تنها پوشش گیاهی در استان را که 36 درصد از آن اراضی بیابانی است را برآورد کرد.

این مسئول در ادامه پاسخگویی به استعلام‌های بخش معدن را براساس قوانین و آیین‌نامه‌های موجود ذکر کرد و گفت: بعضاً معادن این موافقت‌ها را پس از رد استعلام در استان از طریق مراجع بالاتر در سازمان جنگل‌های کشور اخذ می‌کنند.

وی با بیان این که واگذاری عرصه‌های منابع طبیعی تا سطح 50 هکتار برای طرح‌های کشاورزی و تا سطح 20 هکتار برای بخش‌های غیرکشاورزی برعهده استان است، گفت: منابع طبیعی تنها یکی از دستگاه‌های پاسخگو به استعلام در حوزه‌های مرتبط است و سایر ارگان‌ها و دستگاه‌ها نیز برای واگذاری عرصه‌ به معادن و سایر بخش‌ها اعلام بلامانع بودن کنند.

آخوندی درباره طرح کمربند سبز یزد اظهار کرد: اجرای این طرح که از سال 80 در استان آغاز شده، تاکنون در سه فاز با مشارکت شهرداری‌های یزد و شاهدیه اجرا شده و تاکنون 300 هکتار درختکاری توسط اداره کل منابع طبیعی و 300 هکتار توسط شهرداری‌های مذکور انجام شده است.

وی با بیان این که نگهداری از فضای سبز به مراتب از هزینه‌های ایجاد آن بیشتر است، عنوان کرد: در مجموع اجرای 1100 هکتار از این طرح هنوز باقی مانده که هر چند بخش‌هایی از آن در حریم شهر قرار گرفته ولی اجرای مابقی نیز نیازمند اعتبار و البته آب زیادی است که متاسفانه به دلیل مشکل کم‌آبی عملاً متوقف شده است.

مدیر کل منابع طبیعی استان با تاکید بر این که حتی سهمیه منابع طبیعی استان از آب پساب شهر نیز کفایت ادامه طرح را نمی‌دهد، بیان کرد: معتقدیم برداشت آب از منابع آب زیرزمینی حتی برای توسعه فضای سبز عین بیابان‌زایی است.

وی درباره میزان مشارکت مردمی در حوزه منابع طبیعی گفت: خوشبختانه تمام طرح‌های مرتبط با بخش منابع طبیعی اعم از طرح‌های بین‌المللی منارید و ترسیب کربن تا پارک‌های بین راهی و طرح‌های مرتع‌داری از طریق مزایده و مناقصه به بخش‌های مردمی و خصوصی واگذار شده است.

آخوندی با اشاره به تخصیص 15.9 میلیارد تومان در سال جاری به طرح‌های آبخیزداری استان، گزارشی در این باره ارائه کرد و گفت: براساس تفاهم نامه با استانداری یزد قرار است 10 میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی به طرح‌های حوزه آبخیزداری استان تخصیص یابد و امیداریم تا قبل از پایان سال مالی جاری این امر محقق شود.


انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha