• سه‌شنبه / ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98012007458
  • خبرنگار : 99999

وزیرخارجه ونزوئلا: آمریکا نمی‌تواند با این قلدربازی‌ها بر جهان رهبری کند

وزیرخارجه ونزوئلا: آمریکا نمی‌تواند با این قلدربازی‌ها بر جهان رهبری کند

وزیر امور خارجه ونزوئلا اقدامات آمریکا و برخی کشورهای اروپایی در قبال ونزوئلا را نوعی بازی بچه‌گانه توصیف و خاطرنشان کرد: چنین رفتارهایی به هیچ عنوان در جهان متمدن کنونی قابل پذیرش نیست چرا که در روابط بین‌الملل، حد و مرزهایی وجود دارد که اجازه دخالت در امور کشورها را به دیگر کشورها نمی‌دهد و هرگز نباید از این خطوط قرمز عبور کرد.

به گزارش ایسنا، خورخه آریزا، وزیر امور خارجه ونزوئلا در گفت‌وگو با احمد کابالو، خبرنگار شبکه پرس تی‌وی، در رابطه با دخالت‌های آمریکا در ونزوئلا گفت: مقامات آمریکایی بارها گفته‌اند که تمامی‌گزینه‌ها روی میز است؛ اما حقیقت این است که آن‌ها راه‌حل‌هایی همچون دیپلماسی و گفت‌وگو را از روی میز خود برداشته‌اند. به عبارتی، آمریکا تمامی‌گزینه‌های متمدنانه را حذف کرده و صرفا تلاش می‌کند تا دولت مادورو را که تنها دولت قانونی در ونزوئلاست به طرق مختلف و با استفاده از ابزارهایی که در دست دارد، سرنگون کند.

وی درخصوص نشست گروه موسوم به «لیما» که برای حل مساله ونزوئلا برگزار شد، گفت: اعضای این گروه را کشورهای وابسته به واشنگتن تشکیل می‌دهند و برکناری نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا از قدرت را دنبال می‌کنند. این کشورها که کسی جز دونالد ترامپ رهبری آن‌ها را بر عهده ندارد، استراتژی تحریم همه جانبه دولت ونزوئلا را تنها راه موجود می‌دانند. در واقع، این اقدام نوعی بازی بچه‌گانه است که به هیچ عنوان در جهان متمدن کنونی قابل پذیرش نیست چرا که در روابط بین‌الملل، حد و مرزهایی وجود دارد که اجازه دخالت در امور کشورها را به دیگر کشورها نمی‌دهد و هرگز نباید از این خطوط قرمز عبور کرد.

آریزا ادامه داد: چنین رویکردهایی را نباید به خوآن گوایدو و یا هنری راموس آلوپ نسبت داد، این مسائل از افکار و سیاست‌های افرادی همچون ترامپ، پنس، پامپئو و بولتون نشات می‌گیرند. آمریکایی‌ها هرگز به مردم ونزوئلا و درد و رنج آن‌ها اهمیتی نمی‌دهند و برایشان مهم نیست که مادورو خوب است یا بد؛ درواقع، آن‌ها نفت ونزوئلا را می‌خواهند و تصمیم گرفتند تا مادورو را برکنار کنند و از هیچ کوششی برای دستیابی به این هدف خود فروگذار نمی‌کنند.

وزیر امور خارجه ونزوئلا درخصوص ادبیاتی که مقامات آمریکایی علیه ونزوئلا در شبکه‌های اجتماعی به کار می‌برند، عنوان کرد: این ادبیات کاملا ضد دیپلماتیک است. زمانی که سخنرانی‌ها و توئیت‌های مقامات آمریکایی را درباره ونزوئلا می‌خوانم، برایم قابل باور نیست که این کلمات از سوی کسانی مطرح می‌شود که به نوعی، از اعضای یکی از مهم‌ترین و قوی‌ترین دولت‌ها در جهان هستند. اما با این حال، بسیاری از افرادی که برای کاخ سفید کار می‌کنند، چنین ادبیاتی را قبول ندارند. معتقدم که این افراد متعلق به یک باند و گروهی هستند که قدرت را در آمریکا در دست گرفتند اما قطعا این روند تداوم چندانی نخواهد داشت.

وی در رابطه با اتفاق‌نظر احزاب دموکرات و جمهوری خواه در خصومت علیه ونزوئلا علی‌رغم اختلافاتی که میان این دو حزب سیاسی وجود دارد، گفت: تفاوت چندانی میان سیاست‌های دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان در قبال کشورهایی همچون ونزوئلا وجود ندارد، چرا که نظام و سیاست حاکم بر آمریکا به گونه‌ای است که اجازه انقلاب و استقلال را به کشوری که خود از آن به عنوان حیاط خلوت آمریکا یاد می‌کردند،  نمی‌دهد. آن‌ها می‌خواهند از این طریق بر منابعی همچون نفت، گاز، آب، طلا، آهن و غیره تسلط داشته باشند که ما را در برابر خواسته خود می‌بینند.

او اتحادیه اروپا را مطیع آمریکا توصیف و خاطرنشان کرد: اگرچه ممکن است کشورهای اروپایی در جلسات خود با برخی مسائل با آمریکا همسو نباشند، اما در مورد مساله ونزوئلا، آن‌ها کاری را انجام می‌دهند که رئیس جمهور ترامپ از آن‌ها می‌خواهد و این موضوع باعث تاسف است.

وزیر امور خارجه ونزوئلا وضعیت اتحادیه آفریقا را متفاوت از وضعیت اتحادیه اروپا توصیف و عنوان کرد: کشورهای آفریقایی وضعیتی متفاوتی دارند و از استقلال به مراتب بیشتری برخوردارند. این کشورها به قوانین بین‌المللی احترام می‌گذارند و نمی‌توانند فردی را که در وسط خیابان خود را به عنوان رئیس جمهور یک ملت معرفی کرده، به رسمیت بشناسند.

وی ادامه داد: این استقلال قابل تحسین است چرا که آن‌ها نیز تحت فشار هستند. در واقع، دیپلماسی آمریکا، اعمال فشار بر تمامی‌ کشورهای جهان است. گزارش‌هایی به ما رسیده که نشان می‌دهد سفرای آمریکا به دفاتر وزارت خارجه کشورهای مختلف مراجعه می‌کنند و آن‌ها را تحت فشار قرار می‌دهند تا خوان گوآیدو را به عنوان رئیس جمهور ونزوئلا به رسمیت بشناسند. ما برای آفریقا و کشورهای آفریقایی احترام زیادی قائلیم. هوگو چاوز فقید به ما آموخت که باید روابطی نزدیک و دوستانه‌ای با کشورهای آفریقایی داشته باشیم چرا که بسیاری از مردم ونزوئلا، اجدادی آفریقایی دارند. بنابراین، اگر ما کشورهای آمریکای لاتین و کشورهای آفریقایی با هم متحد شویم، نزدیک به 80 درصد از منابع مورد نیاز جهان را در اختیار خواهیم داشت و بی تردید به یک قدرت اصلی در جهان تبدیل خواهیم شد و این یک پروژه درازمدت است که آن را دنبال می‌کنیم.

خوزخه آریزا گفت: آمریکا واقعا فکر می‌کند که پلیس جهان است، اما این درست ندارد. البته قبول دارم که آن‌ها قدرت زیادی دارند و با استفاده از ابزارهای مختلف، بر کشورهای جهان فشار می‌آورند اما به طور خاص در مورد گروهی که هم اکنون قدرت را در آمریکا در دست دارند، باید بگویم که نمی‌توانند با این قلدربازی‌ها بر جهان رهبری کنند.

وی ادامه داد: اگرچه ممکن است برخی کشورها ضعیف باشند، اما شأن و منزلت‌شان به آن‌ها این اجازه را نمی‌دهد تا قوانین بین‌المللی را نادیده بگیرند. به اعتقاد من، دیگر نمی‌توان کشوری را وادار کرد تا رئیس جمهوری خودخوانده را در کشوری دیگر که اقدامی‌علیه قوانین بین‌المللی انجام داده، به رسمیت بنشاسند. اما آمریکا به تلاش خود ادامه می‌دهد و از طرق مختلف همانند وعده کمک‌های مالی، همکاری‌های بیشتر و یا تهدید به قطع کمک‌ها و روابط درصدد دستیابی به اهداف خود است.

وزیر امور خارجه ونزوئلا گفت: ما کشور و مردمی ‌مستقل هستیم و اگرچه ممکن است اختلاف نظرهای در میان ما وجود داشته باشد، اما هرگز تن به خواسته‌های آمریکا و متحدانش نخواهیم داد و در برابر آن تسلیم نخواهیم شد. ما می‌توانیم راه حل تمام مشکلات خود را از طریق قانون اساسی و گفت‌وگو پیدا کنیم. گروه مخالف دولت می‌بایست با ما به گفت و گو بنشیند و من معتقدم که این امر بزودی محقق خواهد شد، مگر آنکه آمریکا بخواهد کار دیوانه‌واری انجام دهد و جنگی نظامی‌را علیه ونزوئلا به راه بیاندازد. ما هرگز به دنبال جنگ نیستیم، اما اگر چنین اتفاقی بیافتد، می‌بایست واکنش نشان دهیم و در برابر آن مقاومت کنیم. درخواست ما از جامعه بین‌المللی این است که درگام نخست، گزینه نظامی‌را از روی میز بردارند و در مرحله بعدی، تحریم‌هایی را که بر زندگی مردم ونزوئلا تاثیر منفی گذاشته، رفع کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا دولت ونزوئلا از تحریم‌ها به عنوان بهانه‌ای برای شانه خالی کردن از مسئولت خود در سوءمدیریت و فسادهای اقتصادی بهره می‌گیرد، گفت: از نظر رسانه‌های جریان اصلی، مسئولیت همه چیز بر گردن مادورو است. البته ما نیز اشتباهات خود را انکار نمی‌کنیم. ما یک دولت بی عیب و نقص نیستیم و همانند دیگران، انسان هستم. اما سعی داریم تا مدل جدید اقتصادی خود را پیاده کنیم. البته ممکن است در این راه، تصمیماتی گرفته باشیم که ما را به نتیجه مطلوب نرسانده باشد اما می‌توانم بگویم که سهم اشتباهات ما تنها 20 درصد و یا کمتر است.

 وی ادامه داد: دلیل عمده بروز چنین وضعیتی در ونزوئلا، تحریم‌ها هستند. بدین معنی که ما تولیدکننده نفت هستیم و زمانی که نفت خود را به دیگر کشورها می‌فرستیم، نمی‌توانیم پول حاصل از فروش آن را به کشور برگردانیم. در واقع، آمریکا منابع ما را می‌دزدد و این اجازه را به ما نمی‌دهد تا به مردم خود کمک کنیم. اما با وجود تمامی ‌این شرایط، ما راه‌های متفاوتی را برای ارتباط با کشورهایی همچون چین، ترکیه و روسیه ایجاد کردیم تا بتوانیم امور را مدیریت کنیم.

آریزا درخصوص وضعیت زندگی مردم ونزوئلا توضیح داد: در ابتدا باید بگویم اطلاعاتی که به دست آمریکایی‌ها و مردم جهان می‌رسد درست نیست. آن‌ها باید واقعیت‌ها را ببینند که این واقعیت‌ها کاملا تحریف‌شده به دستشان می‌رسد.  شرایط انسانی در ونزوئلا هیچ مشکلی ندارد و حتی می‌توانم بگویم که از وضعیت بسیاری از کشورهای واقع در آمریکای لاتین بهتر است. خوشبختانه توانستیم این شرایط را به خوبی اداره کنیم، در حال حاضر آموزش در ونزوئلا مجانی است، سیستم بهداشت در این کشور رایگان است و حتی خانه‌هایی را ساخته و به مردم تحویل داده‌ایم. حال اگر تحریم‌ها برداشته می‌شد، این شرایط برای مردم ونزوئلا جندین برابر بهتر می‌بود.

او افزود: منظور من از تحریم، صرفا تحریم اقتصادی نیست بلکه تحریم رسانه‌ای و ارتباطی را نیز شامل می‌شود. واقعا برای ما دشوار است تا بتوانیم به مردم جهان از دستاوردهای خود بگوییم. بنابراین، حضور خبرنگارانی از کشورهای جهان که بتوانند واقعیت‌های ونزوئلا را منعکس کنند، ضروری است. ما نمی‌توانیم روی سی ان ان، فاکس نیوز، بی بی سی، یورو نیوز و سی بی اس برای بازگویی حقایق حساب کنیم. ما خواستار حضور رسانه‌های آلترناتیو از سراسر جهان در ونزوئلا هستیم تا بتوانیم حقایق این کشور را منعکس کنیم.

وی درخصوص تصورات غلطی که از ونزوئلا بر ذهن جهانیان نقش بسته، توضیح داد: در برخی از کشورهای جهان این چنین تصور می‌شود که در ونزوئلا، نشانه ای از دموکراسی وجود ندارد و رئیس جمهور مادورو توسط هوگو چاوز انتخاب شده است. همچنین، این باور وجود دارد که هیچ انتخاباتی در ونزوئلا وجود ندارد و دولت نیز همواره حقوق مردم کشور را تضییع می‌کند. این گفتمان آمریکاست که ما را قاچاقچیان مواد مخدر معرفی می‌کند که این موارد به هیج وجه درست نیستند. این وظیفه ماست تا در برابر این هجمه رسانه‌ای مبارزه کنیم و چهره واقعی ونزوئلا را به مردم جهان نشان دهیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha