• چهارشنبه / ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۰:۳۴
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 98021105809
  • منبع : نمایندگی قم

مدیرکل مدیریت بحران استان مطرح کرد؛

براورد 205 میلیارد تومانی خسارت ناشی از سیل در قم

براورد 205 میلیارد تومانی خسارت ناشی از سیل در قم

ایسنا/قم مدیرکل مدیریت بحران استان قم گفت: خسارت ناشی از سیل قم در سال جاری، بیش از ۲۰۵ میلیارد تومان برآورد شد.

به گزارش خبرنگار ایسنا، محسن اوروجی در میزگرد رسانه‌ای واکاوی نقش آبخیزداری در جلوگیری از وقوع سیل و تهدیدهای پیش روی قم عنوان کرد: این روزها مسائل مهمی در حوزه کنترل سیلاب و استفاده از تجربیات علمی و دانشگاهی و پژوهشی در مقابله با آسیب‌های سیل مطرح می‌شود؛ بارش‌های بهاری و رگباری و آب شدن برف‌ها و مسدود شدن مسیر رودخانه‌ها موجب بروز سیلاب می‌شود و خساراتی را به دنبال دارد.

وی اظهار کرد: با توجه به هشدارهای هواشناسی مبنی بر بارش‌های رگباری در ایام نوروز، دوره‌های آموزشی برای دهیاران برگزار شد و با تشکیل شورای بحران به مدیریت بحران پرداختیم و رودخانه قمرود به دلیل آسیب پذیری مورد ارزیابی قرار گرفت.

اوروجی بیان کرد: در قم ۱۷ رودخانه فصلی فعال است که عمدتاً از میان شهرها و روستاها عبور می‌کند؛ امسال به دلیل بارش‌های سنگین، در بسیاری از روستاهای قم، سیلاب جاری شد. با توجه به سیراب شدن زمین در روزهای ابتدایی نوروز، با مشکلات دیگری با بارندگی‌های بعدی روبرو خواهیم شد که باید در این باره تدبیر کرد.

مدیرکل مدیریت بحران استان قم عنوان کرد: در ایام نوروز ۸۷ میلی متر مکعب بارندگی در قم اتفاق افتاد که به اندازه بارش سالانه زراعی بود، بر این اساس تلاش شد آب را به داخل رودخانه‌ها هدایت کنیم.

وی با بیان اینکه اگر از خسارات پیشگیری شود، سیلاب دارای منافع زیادی است، گفت: در سیلاب اخیر در قم به دلیل مدیریت قبل از سیلاب، در پردیسان مشکلی نداشتیم در حالی که در سال‌های ۸۶ و ۸۸ دچار خسارت‌های جدی بودیم.

اوروجی ادامه داد: آئین نامه ۲۸۰۰ بر ساخت و ساز ساختمانهای عمومی نظارت دارد که این امر از خسارات ناشی از سیل و یا حوادث دیگر پیشگیری می‌کند.

وی اظهار کرد: بخشی از خسارات و تلفات به دلیل حضور مردم در صحنه و بی احتیاطی بود، همه ما باید سازگاری با سیل را بیاموزیم همان طور که یاد گرفتیم، با ریزگردها چگونه سازگاری کنیم.

مدیرکل مدیریت بحران استان قم یادآور شد: بارندگی، بخش زیادی از ریزگردها را کاهش می‌دهد و پیش بینی می‌شود به دلیل اینکه کویر و مسیل در قم سیراب شدند با ریزگردهای کمتری در تابستان مواجه خواهیم بود.

وی بیان کرد: اگر پروژه‌های آبخیزداری بالای پردیسان نبود این منطقه دچار مشکل می‌شد، در این بارندگی‌ها، آب پشت بندها جمع شد وگرنه کانال‌های داخلی پردیسان جوابگو نبود.

اوروجی اظهار کرد: در سال جاری، آثار پروژه‌های پیشگیری از سیل را دیدیم هر آن چه بالای پردیسان سرمایه گذاری کرده بودیم به نتیجه رسید، در جعفریه نیز پروژه‌های آبخوانداری، منطقه را نجات داد.

وی افزود: هر پروژه‌ای، باید آورده اقتصادی داشته باشد، پروژه‌های آبخیزداری واقعاً آورده اقتصادی داشت، نمونه بارز آن را در روستای طایقان دیدیم که امسال با بندهای ایجاد شده سیلاب نداشتیم.

مدیرکل مدیریت بحران استان قم گفت: سدها نیز سیلاب‌ها را تأخیری عبور می‌دهند، تأخیر در سیلاب‌های عبوری و ذخیره آب دو رویکرد مهم از اجرای این پروژه هاست.

وی بیان کرد: مسیر رودخانه‌ها باید باز باشد تا حداکثر سیلاب را عبور دهد؛ اگر در حوزه قمرود دو سد کوچری و ۱۵ خرداد را نداشتیم، سیلاب قمرود سه برابر می‌شد.

اوروجی افزود: پیش بینی‌های هواشناسی هر ۷۲ ساعت است و گاهی این پیش بینی‌ها دقیق نیست، برخی از بارش‌ها غیر قابل پیش بینی است چون نقطه‌ای است و در پیش بینی‌ها، وضعیت مشخص نمی‌شود.

وی عنوان کرد: خسارات ناشی از سیل قم در سال جاری، بیش از ۲۰۵ میلیارد تومان برآورد شد که شامل ۲۷ مورد در اماکن مسکونی و تجاری و راه‌ها و مزارع و اراضی کشاورزی و صنعت و بناهای تاریخی و …بود.

مدیر کل مدیریت بحران استان قم اظهار کرد: بیمه، مکمل مدیریت بحران است؛ این خسارت در کشورهای پیشرفته از محل بیمه تأمین می‌شود، اما در کشور ما از اعتبارات دولتی در تأمین خسارت استفاده می‌شود باید به سمت بیمه ساختمان‌های تجاری و مسکونی و ظرفیت‌های کشاورزی برویم.

وی بیان کرد: دولت، ۵۰ درصد از سهم آورده کشاورز را از محل ماده ۱۲ می‌پردازد و همه می‌توانند با هزینه کم در طول سال به بیمه سرمایه‌های خود بپردازند.

اوروجی در مورد کمک رسانی‌های مدیریت بحران در سیل اخیر عنوان کرد: از ۲۹ فروردین کمک‌ها به گلستان و خراسان شمالی آغاز شد، با وجود وضعیت بحرانی که در ایام عید داشتیم، این کمک‌ها نیز ادامه داشت.

وی گفت: کمک‌هایی برای خوزستان و لرستان، انجام و دستگاه‌های سنگین ارسال و مسیرها باز شد از طرفی کمک‌های مردمی با تشکیل ستادها، ساماندهی شد.

مدیرکل مدیریت بحران استان قم ادامه داد: در این ایام استاندار قم تدبیر کردند و مرخصی‌های مدیران در دو مرحله لغو شد، آمادگی مدیران و اقدامات آنها، خسارات را به حداقل رساند.

وی اظهار کرد: در جهت بازسازی و نوسازی خسارات سیل کارگروهی در فرمانداری تشکیل شد؛ روستاهایی که در مسیر سیلاب هستند با همراهی بنیاد مسکن به جای دیگری منتقل می‌شوند تا مسیر رودخانه باز شود.
انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha