• دوشنبه / ۱۳ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۲:۴۵
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 98031305902
  • منبع : نمایندگی کردستان

از کشاورزی کردستان چه خبر؟

از کشاورزی کردستان چه خبر؟

ایسنا/کردستان رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه وظایف این سازمان به جهت گستردگی مخاطبان بسیار زیاد است و مسئولیت بیشتری قبال جامعه دارد، به فعالیت‌های صورت گرفته و در دست اقدام در این استان پرداخت.

به گزارش ایسنا، خالد جعفری در جلسه شورای هماهنگی سازمان جهاد کشاورزی کردستان، اظهار کرد: وظایف سازمان جهاد کشاورزی به جهت گستردگی مخاطبان بسیار زیاد است و مسئولیت بیشتری قبال جامعه دارد.

وی، از همراهی و همکاری بانک کشاورزی با مجموعه جهاد کشاورزی تقدیر کرد و افزود: این همکاری باعث شده که روند سرمایه گذاری در این حوزه رونق بگیرد و این تعامل تاکنون بی سابقه بوده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان با بیان اینکه ۷۰ هزار تن به ظرفیت سیلوی استان اضافه شده و تلاش ما در مجموعه جهاد کشاورزی برای جذب سرمایه و انتقال دانش به مزارع است، تصریح کرد: دانش فنی حاصل شده در سازمان به واسطه همکاری و تعاملی که بین مجموعه جهاد کشاورزی و دستگاه‌های وابسته و پیوسته سازمان وجود دارد بوده است.

جعفری افزود: خوشبختانه با نگاه مثبت استاندار کردستان و همراهی نمایندگان مجلس با این بخش، توسعه بخش کشاورزی این استان بیش از پیش اتفاق خواهد افتاد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، طرح‌های پیشران تدوین شده را آغازی برای توسعه بیش از پیش بخش کشاورزی کردستان دانست و خواستار حمایت، همکاری و همراهی بیش از پیش نمایندگان مجلس شورای اسلامی در این راستا شد.

در سال گذشته بیش از ۸۵ هزار تن گوشت مرغ در کردستان تولید شد

وی خاطرنشان کرد: در راستای احیای استعدادها و پتانسیل‌های بخش کشاورزی استان گام‌های خوبی برداشته شده است و طرح‌های پیشران تدوین شده در بخش کشاورزی کردستان را عملیاتی خواهیم کرد.

جعفری با بیان اینکه در سال گذشته ۴۲ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در سطح مرغداری‌های استان انجام شده است، افزود: در تولید گوشت مرغ مقام نهم کشوری و رتبه اول در غرب و شمال غرب کشور را داریم.

وی ظرفیت جوجه‌ریزی مرغداری‌های استان را ۶۰ میلیون قطعه عنوان و اضافه کرد: سالانه بیش از ۸۵ هزار تن گوشت مرغ در استان تولید می‌شود که علاوه بر تأمین گوشت مرغ مورد نیاز استان به تعدادی از استان‌های کشور هم صادرات داشته‌ایم.

جعفری میزان تولید علوفه در استان را ۴۰۰ هزار تن دانست و بیان کرد: بر اساس برآوردهای صورت گرفته حدود ۲ میلیون تن علوفه در مراتع استان تولید می‌شود که ظرفیت بسیار مناسبی برای توسعه دامپروری در اختیار استان قرار داده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان، ادامه داد: بر اساس مجوزهای صادر شده از سوی دامپزشکی کردستان در سال گذشته ۲۰۹ هزار رأس دام از این استان صادر شده و این وضعیت مطلوب بخش دامداری را نشان می‌دهد.

وی جذب اعتبارات در بخش دامداری استان را مطلوب ارزیابی و تصریح کرد: بر اساس طرح‌های پیشران تدوین شده باید در طول ۵ سال ۱۳ هزار تن به ظرفیت تولید گوشت قرمز در استان اضافه کنیم و از ۲۷ هزار تن کنونی به تولید ۴۰ هزار تن گوشت قرمز در سال برسیم.

جعفری با تاکید بر اینکه تأمین نهاده‌های دامی برای استان بسیار اهمیت دارد، تصریح کرد: در طول چهار ماه گذشته ۴۶ هزار تن کنجاله سویا با ارز دولتی خرید، پیش خرید و یا وارد استان شده است.

وی ایجاد طرح‌های بزرگ صنعتی در بخش دامداری مثل گاوداری ۵ هزار راسی در دهگلان، گاوداری ۲ هزار و ۵۰۰ راسی و … در کردستان خبر داد و اذعان کرد: این طرح‌ها می‌تواند پشتیبان خوبی برای دامداری‌های روستایی و نیمه صنعتی در استان باشند.

جعفری بر وجود پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های طبیعی و فرهنگی در بخش دامداری استان تاکید کرد و خواستار افزایش حمایت تمام مسئولین استان بویژه نمایندگان مجلس برای تقویت این حوزه در کشاورزی شد.

ترویج ارقام جدید و پر محصول در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی کردستان

جعفری در ادامه با بیان اینکه ترویج ارقام جدید و پرمحصول در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی کردستان قرار دارد و هم اکنون ارقام مختلف و زیادی از محصولات زراعی در استان کشت می‌شود، تصریح کرد: در حال حاضر ۵ رقم گندم آبی، ۸ رقم نخود، ۶ رقم جو و ۱۰ رقم گندم دیم به ارقام موجود در استان اضافه شده و در مزارع استان کردستان کشت می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان، از برنامه ریزی و مصمم بودن این سازمان برای کشت "نشائی" محصولات زراعی خبر داد و تصریح کرد: کشت‌های پاییزی و انتظاری در بحث حبوبات از دیگر برنامه‌های سازمان است که تأثیر چشمگیری در عملکرد محصول دارد.

وی کشت علوفه‌های کم آب بر، مثل ماشک و سورگوم را از دیگر برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی کردستان در خصوص افزایش بهره وری از منابع آب دانست و تصریح کرد: با تولید حدود ۵۰ هزار تن توت فرنگی در سال مقام اول تولید این محصول را در کشور داریم.

جعفری با بیان اینکه توسعه گلخانه‌ها در استان، اصلاح باغات گردو با سرشاخه کاری و ایجاد باغات فنی و اصولی از اولویت‌های کاری این سازمان در حوزه باغبانی است، بر بازسازی ۴۵ تا ۵۰ درصد از باغات استان به دلیل پیری و فرسوده شدن تاکید و خاطرنشان کرد: در تولید انگور دیم رتبه دوم کشوری را داریم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان از فعالیت ۲۷۰ ایستگاه پیش آگاهی با حضور بیش از ۳۰۰ کارشناس در سطح استان خبر داد و تصریح کرد: تلاش همه کارشناسان سازمان بلاخص همکاران مستقر در این ایستگاه‌ها، تولید محصول سالم و با کیفیت برای مردم است.

در سال گذشته ۴۸۰ میلیارد تومان تسهیلات در بخش کشاورزی استان پرداخت شد

جعفری در خصوص جذب اعتبارات در سال گذشته برای بخش کشاورزی گفت: ۴۸۰ میلیارد تومان تسهیلات در بخش کشاورزی استان پرداخت شده که در سر فصل اشتغال پایدار روستایی ۱۴۳ میلیارد تومان بوده است.

وی در خصوص اهمال تسهیلات بخش کشاورزی نیز تصریح کرد: در مجموع حدود ۵۸ میلیارد تومان اعتبار برای اهمال این تسهیلات مصوب شده که تاکنون حدود ۳۱ میلیارد تومان آن جذب و برای ۵ هزار و ۵۰۰ نفر گیرنده تسهیلات اهمال انجام شده است.

جعفری از جذب ۶ میلیارد تومان اعتبار برای پرداخت تسهیلاتی با سود ۱۰ درصد برای بهره برداران بخش کشاورزی خبر داد و خاطرنشان کرد: سیل فروردین ماه سال جاری حدود ۱۰۸ میلیارد تومان به بخش کشاورزی کردستان خسارت وارد کرد که ۲۱ میلیارد تومان اعتبار بلاعوض برای جبران بخشی از خسارت‌ها مصوب شده است و به زودی به بهره برداران خسارت دیده بخش کشاورزی استان پرداخت خواهد شد.

* پیشرفت ۹۰ درصدی طرح شبکه‌های آبیاری زهکشی پایاب رودخانه‌های شمال و شمال غرب کشور در استان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: طرح شبکه‌های آبیاری زهکشی پایاب رودخانه‌های شمال و شمال غرب کشور در استان کردستان تا کنون ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است.

وی اظهار کرد: در سال ۹۷ حدود ۴۶ میلیارد تومان اعتبارات مصوب ملی به طرح ملی آب و خاک استان کردستان تخصیص داده شد که ۱۹.۵ میلیارد تومان آن به پروژه‌های آب و خاک اختصاص داده شده است.

جعفری تصریح کرد: کردستان جز استان‌هایی است که کمترین درصد زمین‌های آبی کشور را دارد، به طوری که مقدار زمین‌های آبی آن نسبت به میانگین کشوری یک چهارم یعنی در حدود ۱۱ درصد است و لازم می‌دانیم که به صورت جدی اعتبارات جهشی در این زمینه تخصیص داده شود.

وی با بیان اینکه یکی از بزرگترین طرح‌های در دست اقدام طرح شبکه‌های آبیاری زهکشی پایاب رودخانه‌های شمال و شمال غرب است که ۲۲۷ هزار هکتار در کل کشور بوده و سهم استان کردستان ۶.۵ درصد است، اظهار کرد: پروژه پایاب سد زیویه کامیاران ۱۰۰ درصد به بهره برداری رسیده است و حوزه سد آزاد ۴۳۰۰ هکتار دارد که نهایتاً تا اواخر تیرماه ۹۸ به اتمام می‌رسد.

جعفری افزود: یکی از طرح‌هایی که نیاز به حمایت ویژه مایندگان مجلس شورای اسلامی دارد، طرح‌های پیشران ۱۰۰ هزار هکتاری تبدیل اراضی آبی به دیم است تا بتوانیم شاخص آن را به شاخص کشوری نزدیک و همچنین موجب درآمدزایی مردم را فراهم سازیم.

** در سال گذشته از ۲۹ طرح بهره برداری، ۸۸ جواز تأسیس و ۳۷۵ موافقت اصولی در بخش صنایع کشاورزی صورت گرفته است

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کردستان در خصوص صنایع تبدیلی و تکمیلی نیز اظهار کرد: صنایع تبدیلی و غذایی بر ایجاد ارزش افزوده محصولات کشاورزی، کاهش ضایعات، ایجاد اشتغال و توسعه بخش کشاورزی تأثیر بسزایی دارد.

وی افزود: در چند سال اخیر به دلیل همکاری و همراهی مسئولین استان، سرمایه گذاران داخلی و خارجی جذب شده بطوری که در سال گذشته، حدود ۲۹ طرح به بهره برداری ،۸۸ جواز تأسیس و۳۷۵ موافقت اصولی در بخش صنایع کشاورزی صورت گرفته است.

جعفری از پرداخت ۴۲ میلیارد تومان تسهیلات در سال ۹۷ به بخش صنایع تبدیلی و غذایی خبر داد و یادآور شد: هم اکنون سه طرح بزرگ در حال عقد قرارداد با حدود ۸۰ میلیارد تومان تسهیلات داریم که امیدواریم به نتیجه برسد.

وی خاطر نشان کرد: هم اکنون حدود ۶۶ طرح در حال احداث داریم که امیدواریم تا سال آینده به بهره برداری برسد.

جعفری تاکید کرد: اکنون در بخش صنعت نیاز به ۳۵ میلیارد تومان سرمایه در گردش داریم که امیدواریم با همراهی و همکاری نمایندگان مجلس و دیگر مسئولین ارشد استانی این مبلغ تأمین شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha