• یکشنبه / ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۶:۵۵
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 98032612251
  • منبع : نمایندگی کردستان

تأمین امنیت سرمایه گذاری در کردستان موجب تداوم تولید می‌شود

تأمین امنیت سرمایه گذاری در کردستان موجب تداوم تولید می‌شود

ایسنا/کردستان رئیس سازمان جهادکشاورزی کردستان، با بیان اینکه کشاورزی محور توسعه اقتصادی این استان است گفت: تعداد زیادی از مردم کردستان به کشاورزی اشتغال دارند و سازمان جهادکشاورزی نیز با حمایت از سرمایه گذاری و تولید در این زمینه می‌تواند به توسعه استان کمک شایانی کند.

به گزارش ایسنا، خالد جعفری امروز یکشنبه (۲۶ خردادماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان، اظهار کرد: فعالیت‌های جهاد کشاورزی در بخش‌های مختلف فراگیر و مردمی است و بر همین اساس برای رشد و توسعه نیازمند اطلاع رسانی و همراهی رسانه‌ها و مشارکت بیشتر مردمی است.

وی با بیان اینکه کشاورزی محور توسعه اقتصادی استان کردستان است افزود: تعداد زیادی از مردم کردستان به کشاورزی اشتغال دارند و این بخش بیش از ۳۰ درصد برای مردم استان اشتغالزایی غیر مستقیم کرده است که سازمان جهاد کشاورزی نیز با حمایت از سرمایه گذاری و تولید در این زمینه می‌تواند به توسعه استان کمک شایانی کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با تاکید بر اینکه جذب سرمایه‌گذار در بخش کشاورزی امری مؤثر در ارتقا و رشد این بخش است عنوان کرد: سرمایه‌گذاری در کشاورزی به دلیل وجود دو بخش مهم تولید و بازار امری ریسک پذیر است و به همین خاطر جذب سرمایه‌گذار در این زمینه نسبت به سایر بخش‌ها، دشوارتر و نیازمند اطلاع رسانی و حمایت بیشتر است.

جعفری ادامه داد: توسعه سیستم بسته بندی، صنایع فرآوری و تبدیلی و فرهنگ سازی این امر بین مردم، موجب تشویق و ترغیب سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و رونق بازار می‌شود.

وی سرمایه گذاری در بخش تولید را نیز امری ضروری و اثر بخش ذکر کرد و افزود: جهاد کشاورزی استان کردستان در این زمینه از سرمایه‌گذاری در توسعه و ایجاد گلخانه‌ها حمایت می‌کند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان تصریح کرد: با توجه به شرایط به وجود آمده از لحاظ ارزی و ریالی، برای محصولات کشاورزی در بحث صادرات مرزی بازار مطمئنی در مرزها به وجود آمده است که می‌توان با افزایش تولید و حمایت از محصولات گلخانه‌ای و دام و طیور این مهم را توسعه داد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان عنوان کرد: قیمت گذاری مناسب تولیدات و محصولات کشاورزی موجب جذب و افزایش سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال می‌شود که در این راستا رسانه‌ها باید با اطلاع رسانی بیشتر ما را یاری و حمایت کنند.

وی تسهیلات اعلام شده سال گذشته حوزه اشتغال پایدار روستایی را در بخش کشاورزی ۱۴۶ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: ۵۰ درصد این مبلغ معادل ۱۳۰ میلیارد تومان در مرحله اول جذب شد که از این میزان نیز ۴۸ درصد، معادل ۵۸ میلیارد تومان به بخش کشاورزی اختصاص یافته است.

جعفری با اعلام اینکه طی سال گذشته در مجموع یک هزار و ۵۳۷ طرح کوچک و بزرگ با اشتغالزایی برای ۲ هزار و ۹۳۰ نفر انجام شده است افزود: با این میزان اعتبار برای اولین بار توانستیم در شهرهای مرزی تسهیلاتی با ۴ درصد سود و در مابقی شهرهای استان با ۶ درصد سود پرداخت کنیم.

وی ادامه داد: راه اندازی خط اعتباری طرح مکانیزاسیون از جمله طرح‌های مهم جهاد کشاورزی استان در زمینه اشتغال پایدار روستایی طی سال گذشته بوده که در این زمینه بانک کشاورزی همکاری خوبی با ما داشته است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان عنوان کرد: به طور کلی و با احتساب ۲۰ میلیارد تومان هزینه کمک بلاعوض آبیاری تحت فشار، در سال گذشته ۴۸۸ میلیارد تومان تسهیلات در بخش کشاورزی جذب کرده ایم.

وی اعتبارات سال گذشته صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان را ۵۸ میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: امید است بتوانیم این میزان را به ۶۴ میلیارد تومان برسانیم.

سید احمد ذکریایی نژاد، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان در ادامه این نشست گفت: بخش دامپروری در کردستان دارای سابقه تاریخی و فرهنگی، استعدادهای طبیعی و جایگاه خاصی است.

وی اظهار کرد: بخش دامپروری جهاد کشاورزی کردستان، با توجه به جمعیت ۳ میلیون و ۱۰۰ هزار واحد دامی استان، سالانه حدود ۳۵۵ هزار تن محصول تولید می‌کند.

معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان، میزان تولید سالانه شیر را ۲۳۸ هزار تن، گوشت ۲۷ هزار تن، عسل یک هزار و ۳۴۸ تن و گوشت مرغ را ۸۵ هزار تن اعلام کرد.

وی افزود: در سال گذشته بالغ بر ۲۰۹ هزار رأس دام زنده از استان کردستان بر اساس مجوزهای سازمان دامپزشکی استان، به استان‌های مرکزی کشور صادر شده و این نشان از شرایط مطلوب تولید در این بخش است.

ذکریایی نژاد، با اعلام اینکه ۵۰ درصد از گوشت سفید تولید شده در کردستان به سایر استان‌ها صادر می‌شود بیان کرد: تولید ۸۵ هزار تن گوشت مرغ در استان طی سال گذشته، به دلیل ۴۲ میلیون جوجه ریزی در مرغداری‌های استان بوده است و همچنین طی سه ماه اول امسال نسبت به سال گذشته بیشترین میزان جوجه ریزی را داشته ایم و این نشان از ثبات وضعیت تولید در استان است.

سپری، معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان کردستان، در ادامه این نشست سطح اراضی کشاورزی استان را یک میلیون و ۲۴۰ هزار هکتار اعلام کرد و گفت: ۱۳۱ هزار و ۵۰۰ هکتار معادل ۱۱ و نیم درصد از این میزان زمین کشاورزی، آبی است و سالانه حدود ۷۵۰ هزار هکتار سطح زیر کشت زراعی داریم.

وی با اشاره به اینکه از این میزان زمین زراعی، ۸۴ درصد معادل ۵۵۰ تا ۵۹۰ هزار هکتار مربوط به تولید گندم است، اظهار کرد: سال گذشته یک میلیون و ۲۷ هزار تن گندم مازاد بر نیاز کشاورزی خریداری شد و این مهم توانست یک هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان ثروت وارد استان کند.

سپری، رویکرد کشت پاییزه و انتظاری را از برنامه‌های مهم توسعه‌ای سازمان جهاد کشاورزی اعلام کرد و افزود: این تکنیک موجب افزایش دو برابری کشت محصول و درآمد کشاورز می‌شود.

وی کشت نشایی را از دیگر برنامه‌های مهم این سازمان دانست و خاطرنشان کرد: این نوع کشت نیز موجب کاهش ۵ هزار متر مکعب مصرف آب، کاهش سم و آلودگی محیط زیست خواهد شد.

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha