• دوشنبه / ۱۷ تیر ۱۳۹۸ / ۱۶:۵۹
  • دسته‌بندی: صنفی،فرهنگی‌ودانشجویی
  • کد خبر: 98041709007
  • خبرنگار : 71567

رییس دانشگاه علامه در نشست روسای دانشگاهها و مراکز پژوهشی عنوان کرد

رانده‌شدگان، جامعه دانشگاهی را مورد تهاجم قرار داده‌اند/چگونه باید از بند گروههای فشار رها شویم

رانده‌شدگان، جامعه دانشگاهی را مورد تهاجم قرار داده‌اند/چگونه باید از بند گروههای فشار رها شویم

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی به یکی از مهم ترین مطالبات جامعه دانشگاهی کشور اشاره کرد و گفت: یکی از این مطالبات این است که آیا می‌شود روزی مسئولین دانشگاه برای حل مسائل سیاسی خود با یک نهاد اصلی یا با یک شبکه ای از نهادها مواجه باشند و تکلیف خود را روشن کنند، مثلا در حوزه سیاست، فرهنگ و اینکه چه چیز مشروع است یا نیست با یک جا طرف باشیم، یا اینکه ما باید یک جایی را راضی کنیم اما از جای دیگری حکم دریافت کنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر حسین سلیمی در نشست روسای دانشگاهها و مراکز پژوهشی و پارک های علم و فناوری که از صبح در دانشگاه الزهرا در حال برگزاری است با بیان اینکه متاسفانه گاهی مشکلات اصلی کشور ما را در حوزه بانک، صنعت و ساختارهای اقتصادی خلاصه می کنند در حالی که مسائل شدیدتر و عمیق تر از این موضوعات را داریم که باید به آن پرداخته شود، گفت: یکی از این مسایل کاهش شدید سرمایه اجتماعی است، این سرمایه در جامعه درست معنا نشده است، این در حالی است که جامعه بر اساس سرمایه اجتماعی قوام پیدا میکند، مجموعه ای از نظام باورها، اعتماد و انگیزش ها را شامل می شود.

وی در ادامه تصریح کرد: سرمایه اجتماعی به عنوان یک پدیده در جامعه ما در حال کاهش است و این مسئله با گفتمان سازی قابل حل نیست، چرا که گفتمان ساختنی نیست یک نظام باور است که در طول تاریخ شکل میگیرد، با خط تولید کارخانه متفاوت است، ما در شرایطی که با پدیده ترک برداشتن سرمایه اجتماعی مواجهیم با پدیده ای مواجه هستیم که نطفه آن در دانشگاهها با عنوان گروههای فشار شکل گرفته؛ گروههایی که درصدی از خشونت آن ممکن است فیزیکی نباشد اما فشار آن بسیار شدید تر از فشار فیزیکی است.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: وقتی سرمایه اجتماعی فشار متحمل می‌شود، خشونت گروههای فشار بیشتر و بیشتر میشود. اما حل این معضلات جامعه از سوی دانشگاهها در صورتی تحقق می یابد که این نهاد تقویت شود ما در جامعه هم با تهاجم هدفمند به نهاد دانشگاه مواجهیم و این نهاد به شدت مورد تهاجم از سوی گروههای فشار قرار گرفته است.

کار رئیس دانشگاه غلبه بر گروههای فشار یا فراهم نمودن حداقل های لازم برای تداوم دانشگاه شده است

دکتر سلیمی گفت: دانشگاه نماد عقلانیت نمادین، فعال و تاثیرگذار است تهاجمی که به این نهاد شده و می شود ما مسولین دانشگاهها را با پدیده جدیدی به عنوان تقلیل گرایی مدیریتی مواجه کرده‌است کار رئیس دانشگاه از صبح تا شب غلبه بر گروههای فشار یا فراهم نمودن حداقل های لازم برای تداوم دانشگاه است.

به گفته وی، دانشگاه نه تنها باید از زیر تهاجم های فعلی خارج شود، اگر این نهاد دانشگاه تقویت شود ما به مسیولین قول خواهیم داد به جنگ مشکلات بزرگتر از اقتصاد و خودرو یعنی از دست رفتن سرمایه اجتماعی خواهیم پرداخت، به گونه ای که در جلسه ماه رمضان رهبری گفتند دفاع کنید که مستکبران می خواهند نهاد دانشگاه را زیر سوال ببرند.

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی تاکید کرد: اگر به دانشگاهها اعتماد کرده و از حریم آنها پاسداری شود می توانیم بیشتر نقش آفرینی کنیم.

به گفته وی، سوال من از وزیر کشور این است حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیارد تومان از پول مبارزه با آسیب های اجتماعی در اختیار این بخش قرار دارد آیا این وزارتخانه حاضر شد بخشی از این بودجه را در اختیار دانشگاهها قرار بدهد که بطور جدی در حوزه پژوهش های آسیب های اجتماعی به سیستم های دانشگاهی تزریق کنند، آیا دستگاههای اجرایی حاضر شدند ۲۰ هزار میلیارد تومان بودجه پژوهشی کشور را برای مقابله با حاشیه نشینی، فقر و غیره به دانشگاه ها بدهند تا ما از این حالت انفعال و تقلیل گرایی مدیریتی خارج شویم و به سمت حل مشکلات اجتماعی کشور برویم.

وی به یکی از مهم ترین مطالبه جامعه دانشگاهی اشاره کرد و گفت: یکی از این مطالبات این است آیا می شود روزی مسئولین دانشگاه برای حل مسائل سیاسی خود با یک نهاد اصلی یا با یک شبکه ای از نهادها مواجه باشند و تکلیف خود را روشن کنند، مثلاً در حوزه سیاست، فرهنگ و اینکه چه چیز مشروع است یا نیست با یک جا طرف باشد، یا اینکه ما یک جایی را راضی کنیم اما از جای دیگری حکم دریافت کنیم. متاسفانه این پرسش همچنان بی پاسخ مانده است.

چگونه باید از بند گروههای فشار جدید رها شویم

رئیس دانشگاه علامه طباطبایی گفت: آیا فقط دانشگاهها باید آستانه تحمل خود را بالا ببرند، وقتی رهبری از ما میخواهند انسان های پرنشاط تربیت کنیم در دایره منع های فعلی می توانیم انسان های پرنشاط تربیت کنیم، چگونه باید از بند گروههای فشار جدید رها شویم، امیدواریم این نشست ها کمک کند هم از زیر هجمه های وارده به دانشگاه و هم از تقلیل گرایی مدیریتی خارج شویم و هم به یک هماهنگی و امکاناتی برسیم که نقش خود را ایفا کنیم دانشگاهها می توانند مبدا امیدهایی شوند که در جامعه به عنوان نماد اعتماد تلقی می شوند. کسانی جامعه دانشگاهی را مورد تهاجم قرار دادند که رانده شدگان جامعه دانشگاهی هستند، کسانی استاد دانشگاه تهران را به تقلب متهم می کنند که نتوانسته‌اند در همان دانشگاه تحصیل و یا تدریس کنند، به این ترتیب عقده تجمع یافته در جامعه نسبت به دانشگاه شکل گرفته است. امیدوارم این گروه بازماندگان از دانشگاهها نتوانند اعتبار این مراکز را زیر سوال ببرند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha