• چهارشنبه / ۹ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۶:۰۵
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98050904881
  • خبرنگار : 71093

بنزین برای اولین بار به بورس رفت

بنزین برای اولین بار به بورس رفت

امروز، برای اولین بار بنزین در بورس انرژی عرضه شد و انحصار عرضه این محصول در کشور شکست. بسیاری از کارشناسان معتقدند این عرضه، شروعی برای شفافیت معاملات محصولات و کالاهایی است که قبلا در بورس عرضه نمی‌شد.

به گزارش ایسنا، امروز (نهم مرداد) نخستین محموله ۱۰ هزار تنی بنزین صادراتی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران روانه رینگ بین‌الملل بورس انرژی شد.

به این ترتیب بنزین اکتان ۹۱ شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران می‌تواند به مقصد بازارهای بین‌المللی عرضه شود؛ قیمت پایه هر تن از این محصول ۵۸۱ دلار بود و حداقل نوسان مجاز برای رقابت در این عرضه بین ۵۸۰ هزار و ۴۱۹ دلار تا حداکثر ۵۸۱ هزار و ۵۸۱ دلار است.

حداقل حجم خرید برای کشف قیمت و همچنین حجم خرید به ترتیب ۱۰۰ تن خواهد بود و محل تحویل آن از انبار پالایشگاه ستاره خلیج فارس به مقصد افغانستان است. همچنین تسویه این معامله نیز به صورت اسناد خارج از پایاپای بوده و امکان تسویه نقدی وجود ندارد.

این اولین باری بود که بنزین در بورس عرضه شد و کارشناسان معتقدند این عرضه نویدبخش عرضه مستمر بنزین در بورس انرژی است، چرا که با استمرار این عرضه ها می توان بنزین ایران را به دیگر کشورها صادر کرد.

پالایشگاه های ایران قبل از این اجازه عرضه بنزین در بورس نداشتند اما امروز تولید نفت ستاره خلیج فارس در رینگ صادراتی عرضه شد، کارشناسان معتقدند که با عرضه بنزین در بورس انحصار عرضه این کالا شکسته شده و این موضوع سبب شفافیت می شود.

علاوه بر این گاز مایع پالایشگاه های تبریز، آبادان، شازند اراک و اصفهان امروز در بورس انرژی عرضه و معامله شد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha
avatar
۱۳۹۸-۰۵-۰۹ ۱۹:۵۸

خریدار این محموله ها کی بود ؟ داخلی بود یا خارجی ؟ چون برای داخلی ها که توجیه نداره با این قیمت .. خارجی ها هم بخاطر تحریم ها قاعدتا خیلی استقبال نمیکنند .. فقط می مونه خارجی های خاص، مثل عراق و سوریه. احتمالا شرکتهای عراقی یا سوری خریدن، فقط باید دید پولش رو چجوری میدن؟ ریالی یا دلاری ؟؟ متاسفانه خبر منتشر شده، اصلا شفافیت نداره و سوالهای مبهم زیادی ایجاد میکنه !