• یکشنبه / ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ / ۱۸:۰۹
  • دسته‌بندی: اقتصاد کلان
  • کد خبر: 98051306779
  • خبرنگار : 71093

مدیرعامل فرابورس ایران:

"عملیات بازار باز" در آستانه راه‌اندازی است

"عملیات بازار باز" در آستانه راه‌اندازی است

مدیرعامل فرابورس با اشاره به راه اندازی عملیات بازار باز، گفت: عملیات بازار باز به توسعه ابزاهای بازار محور سیاست های پولی کمک می کند؛ این بازار که به زودی رونمایی می شود کاملا هدفمند و پیشگیرانه در بازار بدهی و صکوک ورود خواهد کرد و نرخ کف و سقف سود را در بلند مدت و کوتاه مدت تعیین می کند.

به گزارش ایسنا امروز به مناسبت انتقال نماد فرابورس به بازار اول برگزار شد و طبق اعلام ۲۰ مرداد ماه نماد فرابورس ایران در بازار اول گشایش خواهد یافت.

محمد حسن ابراهیمی سرو اولیا- رئیس هیات مدیره فرابورس ایران- در این نشست با اشاره به فعالیت های فرابورس ایران، گفت: فرابورس کار خود را با یک بازار شروع کرد اما الان در ۹ بازار فعالیت می کند. شرکت فرابورس ایران عضو فدراسیون بورس‌های آسیایی و اروپایی است. خوشبختانه از نظر عملکرد سهام هم بازده خوبی داشته است. از نظر ابزارهایی که در فرابورس داریم سعی کردیم پا به پای شرکت های برتر دنیا فعالیت کنیم.

در ادامه نشست امیر هامونی- مدیرعامل فرابورس ایران-  گفت:  در اوایل شکل گیری فرابورس با ۸۰۰ میلیون تومان معاملات روزانه شروع کردیم الان ارزش معاملات روزانه ما به طور میانگین ۵۰۰ میلیارد تومان است و ارزش بازار فرابورس به ۳۵۰ هزار میلیارد تومان رسیدیم.

وی افزود: در ۱۰ سال گذشته فرابورس ایران ۴۰۶ هزار میلیارد تومان انواع اوراق بهادار را معامله کرد حجم معاملات این ده سال ۷۳۱ مورقه بهادار طی این مدت است ۷۷ میلیون ددفعه معامله داشتیم و تعداد روزهای معاملاتی هم ۲۳۹۳ روز بود. شاخص کل فرابورس نسبت به ابتدای سال رشد ۵۰ درصدی را داشتیم.

هامونی ادامه داد: در سال ۱۳۹۷، ۴۲ هزار میلیارد تومان تامین مالی کرده ایم این تامین مالی به بنگاه ها، دولت و اشخاصی بوده که می خواستند وام مسکن بگیرند. یعنی ما دولت، بنگاه و خانوار را تامین مالی کرده ایم. برای میکرو فاینسس یا تامین مالی خرد برای خانوار سال گذشته سال ۷۳۰۰ میلیارد تومان از طریق تسه تامین مالی شد. برای تامین مالی شرکت ها ۱۹۰۰ میلیارد تومان تامین مالی و میلیارد تومان از طریق پذیره نویسی داشتیم. اسناد خزانه اسلامی ۲۵ هزار میلیارد تومان بود و ۶۸۳ میلیارد تومان عرضه های اولیه در سال گذشته بود که تامین مالی هلدینگ ها برمی گردد و وارد چرخه تولید می شود.

مدیرعامل فرابورس ایران گفت: پارسال ۹۱ هزار خانوار از طریق تسه تامین مالی کردند. در حوزه ETF ها الان شاهد رشد و رونق نهادهای مالی هستیم. روزهای اول به چند میلیون تومان هم نمی رسید ولی الان رشد ۳۳۶ درصدی را داشته است.

وی اضافه کرد: در حوزه معاملات نماد فرابورس از ابتدا تا کنون طی ۱۰ سال این سهم ۱۴۰ برابر شده است. این به برمیگردد به افزایش سرمایه ۱۴ برابری که از محل سود انباشته  داشته ایم. الان سهم ۱۰۰ تومانی شده هزار تومان و هر سهم هم به ۱۴ سهم تبدیل شده است.

هامونی با اشاره به سهامداران فرابورس گفت: الان سهامداران فرابورس به 9000 نفر رسیدیم. بورس‌ها ترکیب سهامداری خرد و ریز دارند. از آنجاکه سهام آزاد شناور فرابورس بالاست فقط انتقال نماد از بازار پایه به بازار اول را خواهیم داشت.

مدیرعامل فرابورس ایران افزود: ما از نظر عملکرد شاخص فرابورس با ۱۰۶ درصد بازدهی شاخص در فدراسیون جهانی بورس ها رتبه اول را در سال گذشته کسب کردیم. از نظر ارزش بازار در دنیا رتبه ۵۵ هستیم. به لحاظ ارزش معاملات در بین ۸۰ بورس دنیا رتبه ۵۰ را داریم از نظر ارزش معاملات از بین ۶۸ بورسی که در آن گزارش بودند رتبه ۲۰ را داریم.

هامونی درباره راه اندازی عملیات بازار باز، اظهار کرد: می خواهیم با کمک بانک مرکزی عملیات بازار باز را راه اندازی کنیم. طبق قانون بودجه بانک مرکزی اجازه دارد ۲۰ هزار میلیارد تومان اسناد خزانه دولتی را خریداری کند و در بازار بفروشد.

مدیرعامل فرابورس ادامه داد: عملیات بازار باز به توسعه ابزاهای بازار محور سیاست های پولی کمک می کند تا الان در تاریخ جمهوری اسلامی ایران سیاست بازار محور برای اعمال منویات و سیاست های پولی نداشتیم. الان می توانیم با کمک و همکاری سازمان بورس، شورای عالی بورس، بانک مرکزی و شورای عالی پول و اعتبار ابزارهای بازار محوری را به بانک مرکزی اعطا کنیم که این یکی از مهمترین همکاری هایی است که بین ارکان بازار سرمایه و بانک مرکزی همین موضوع است. عملیات بازار باز این ابزار را به بانک مرکزی می دهد که کاملا هدفمند و پیشگیرانه در بازار بدهی و صکوک ورود کند و نرخ کف و سقف سود را در بلند مدت و کوتاه مدت تعیین کند.

وی در پاسخ به اینکه آیا برنامه ای برای ورود فرابورس به بورس دارید؟ گفت: یکی از راه های ارتقا ورود به بورس تهران است ولی در حال حاضر برنامه اصلی ما بازار اول فرابورس ایران است.

هامونی در پاسخ به زمان راه اندازی بازار متشکل ارزی، گفت: این بازار از اردیبهست فرایند ثبت اش انجام شده است و در همین روزها شاهد راه اندازی این بازار خواهیم بود.

مدیرعامل فرابورس در پاسخ به اینکه آیا استقلال و پرسپولیس می توانند در فرابورس عرضه شوند، گفت: ما قبلا که قرار بود استقلال و پرسپولیس واگذار شوند صورت مالی از آن ها داشتیم اما در درخواست رسمی به فرابورس داده نشده است که صورت های مالی را بررسی کنیم. ضمن اینکه در قانون بودجه وزارت ورزش و جوانان  و سازمان خصوصی سازی مکلف شده اند که از طریق بازار پایه فرابورس این دو باشگاه واگذار شوند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha