به گزارش ایسنا، یدالله موحد در کارگروه فرهنگی ارتباطی شورای فرهنگ عمومی استان کرمان، اظهار کرد: در حوزه جرایم امنیتی خیلی از دولتها و کشورها سعی میکنند از طریق حملات سایبری به اطلاعات محرمانه سایر کشورها دست یابند.
وی افزود: امروز فضای مجازی و سایبری یک واقعیت غیر قابل اجتناب است و به عنوان بخشی از زندگی مردم و بشریت محسوب میشود و فرصت تکنولوژی ارتباطی که ایجاد شده، باعث گردیده خیلی از معادلات و مبادلات اقتصادی در این فضا شکل گیرند و فعالیت نمایند
رییس شورای قضایی استان کرمان تصریح کرد: امروزه بحث جرم شناسی سایبری یکی از مسائل جدی محافل علمی جرم شناسی است و این جرایم روز به روز در حال توسعه هستند.
موحد با بیان اینکه بسیاری از جرایم از فضای حقیقی در حال انتقال به فضای مجازی و سایبر هستند، افزود: امروزه خیلی از کلاهبرداری های بسیار کلان از طریق جعل و سرقت اینترنتی در حوزه سایبر اتفاق میافتد و شاهد هستیم هکرها به فضاهای خصوصی، تجاری، بازرگانی و بانکی افراد حقیقی و حقوقی وارد می شوند و سرقتهای کلان انجام می دهند.
وی با بیان اینکه فضای سایبر به یک آوردگاه جدی بین قدرتها، دولت ها، گروه ها و سازمان های مختلف تبدیل شده است، گفت: امروزه جرایم علیه امنیت ملی از سوی برخی دولتها و اشخاص حقیقی در حال گسترش است و هر کشوری که در حوزه مبارزه سایبر ضعیف عمل کند، بدون شک شکست خواهد خورد.
رییس کل دادگستری استان کرمان تصریح کرد: در حال حاضر بخش عظیمی از فعالیتها و اقدامات فرهنگی در فضای سایبر صورت میپذیرد و کسی نمیتواند فرهنگ را بدون استفاده از فضای سایبر به پیش ببرد و همانگونه که شاهدیم بستر بیشتر تهاجمات فرهنگی، شبیخون فرهنگی در فضای مجازی است.
وی بیان کرد: دادگستری استان کرمان در زمینه ساماندهی فضای مجازی از چند سال قبل با توجه به وجود خلاء ها و ضعف های موجود اعلام آمادگی کرده و حتی یک طرح عملیاتی به شورای فرهنگ عمومی استان ارائه نموده است.
رییس کل دادگستری استان کرمان بحث مجهول بودن هویت کاربرها در فضای مجازی را یک فاجعه دانست و گفت: در حوزه فرهنگی هر فردی میتواند وارد فضای مجازی شود و هر مطلبی که خواست در این فضا که با انبوه کاربران و مخاطبین با سرعت بالا و اثر گذاری فوق العاده مواجه هستیم، منتشر نماید.
وی با بیان اینکه در سال ۱۳۸۸ و پس از گذشت سال ها در نهایت در رابطه با فضای مجازی قوانینی به تصویب رسید و در برخی موارد جرم انگاری صورت پذیرفت، افزود: فضای مجازی نیازمند مدیریت است و هم فرصت است، هم یک تهدید و برای اینکه از تهدیدات کم کنیم و به فرصتها بیفزاییم باید مدیریت شود.
رییس کل دادگستری استان کرمان با تاکید بر اینکه انجام فعالیتهای فرهنگی در فضای سایبر یک نوع سرمایه گذاری است و غافل شدن از واقعیت فضای مجازی خسران غیر قابل جبرانی دارد افزود: دادگستری استان کرمان در حوزه جرم شناسی و پیشگیری از وقوع جرائم آمادگی کامل دارد با همکاری فعالان فرهنگی قدم های بزرگی بردارد.
موحد با تاکید بر اینکه در کنار سواد رسانهای بحث ارتقاء سواد حقوقی در رسانه نیز بسیار مهم است، گفت: تجارت الکترونیک یک واقعیت جدی است. جرم های الکترونیکی یک واقعیت هستند که خوشبختانه اقدامات خوبی در زمینه رصد و مقابله با این گونه جرایم از سوی ادراه کل اطلاعات استان، سازمان اطلاعات سپاه، پلیس فتا و ناجا صورت پذیرفته است.
رییس کل دادگستری استان کرمان جاسوسی در فضای مجازی و جرائم علیه امنیت داخلی و خارجی را یک بحث جدی دانست و گفت: بستر بسیاری از اغتشاشات و اخلالگری های دیماه سال ۹۶، فضای مجازی بود و با حضور هوشمندانه و رصد و پایش ادمینهای کانالهای معاند از سوی دستگاههای اطلاعاتی، امنیتی و انتظامی ناآرامیها کنترل و هدایتگریها شکل گرفت.
انتهای پیام
نظرات