مرتضی گراوند در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، بابیان اینکه این تیم پژوهشی چهار نفره 29 شهریور برای بازدید از آثار این محور به کرمانشاه خواهند آمد، اظهار کرد: بازدید این گروه حدود 10 روز به طول خواهد انجامید و براساس تفاهمات انجام شده حدود دو ماه بعد کار اجرایی مستندنگاری آغاز می شود.
وی شروع کارهای پژوهشی این تیم را از معبد آناهیتا دانست و ادامه داد: قلعه یزدگرد، فیروزآباد، سرخه ریزه، زیج منیژه، چهارطاقی، زیج انزل، عمارت خسرو، کتیبه آنوبانی نی، قلعه مریم و... از دیگر آثار شاخص تاریخی محور ساسانی هستند که توسط این گروه مستندنگاری خواهند شد.
مدیر پایگاه تاریخی معبدآناهیتا باتاکید براینکه در سالهای گذشته تمامی آثار شاخص محور ساسانی باهمت مدیران سابق این پایگاه مستندنگاری شده، عنوان کرد: مستندنگاری که توسط این تیم پژوهشی انجام می گیرد، برمبنای روش های نوین مستندنگاری است و با نگاه متفاوتی خواهد بود.
وی تاکید کرد: از آنجایی که این گروه در سطح دنیا کارهای پژوهشی مهمی را روی آثار تاریخی انجام داده اند، گروهی مطرح هستند که با انجام پژوهش هایشان به معرفی آثار تاریخی که روی آنها کار کرده اند هم می پردازند.
گراوندی تصریح کرد: مستندنگاری آثار تاریخی محور ساسانی استان کمک خواهد کرد تا راهکارهایی را نیز برای مرمت و کاوش آنها در مراحل بعدی به ما ارائه دهد و همچنین در پرونده ثبت جهانی این محور نیز بندهایی را در این رابطه قرار دهیم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تمامی هزینه های حضور این گروه مستندنگار بجز هزینه های ایاب و ذهاب، برعهده دانشگاه ساپیتزا رم خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات