• دوشنبه / ۱۶ تیر ۱۴۰۴ / ۱۱:۰۵
  • دسته‌بندی: کرمانشاه
  • کد خبر: 1404041609303
  • خبرنگار : 50181

گرمازدگی برای چه کسانی خطرناک‌تر است؟

گرمازدگی برای چه کسانی خطرناک‌تر است؟

ایسنا/کرمانشاه معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: گرمازدگی برای کودکان زیر چهار سال و افرادی بالای ۶۵ سال، خطر جدی‌تری دارد.

دکتر فریبرز ایمانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شیوع گرمازدگی در فصل گرم سال، گفت: گرمازدگی حالتی است که در اثر نرسیدن آب کافی به بدن در دمای بالا(معمولا بالای ۴۰ درجه سانتی‌گراد) ایجاد شده و سیستم کنترل درجه حرارت بدن را دچار نقص می‌کند.

وی با بیان اینکه همه افراد خصوصا کسانی که بیش از ۵۰ سال سن دارند در معرض گرمادزگی هستند، افزود: سرگیجه و تهوع، سبکی سر، عدم تعریق، قرمز و حتی خشک شدن پوست، تنفس سریع و کم عمق، گرفتگی عضلات، تند و یا کند شدن ضربان قلب، تشنج و در موارد شدید از دست دادن هوشیاری و کما مهمترین علائم گرمادزگی است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: افراد به محض مواجهه با فردی که دچار گزمادگی شده یا باید با اورژانس تماس بگیرند و یا او را به مراکز درمانی منتقل کنند، زیرا عدم رسیدگی به فرد گرمازده و یا تاخیر در انجام اقدامات درمانی می‌تواند خطرناک باشد.

ایمانی خاطرنشان کرد: تا زمان دریافت خدمات درمانی، باید فرد گرمازده به محل خُنک منتقل شود و لباس‌های اضافی وی خارج شود. همچنین باید با روش‌های مختلف مانند استفاده از دستمال خیس بر روی بدن، استفاده از کیسه آب سرد در زیر بغل، کشاله ران، گردن و کمر دمای بدن فردی که دچار گرمازدگی شده را کاهش داد. چنانچه فرد هوشیار است استفاده از دوش آب و یا وان آب خنک هم می‌تواند مفید باشد.

وی با بیان اینکه در برخی موارد برای افراد گرمازده دارو نیز تجویز می‌شود، یادآور شد: استفاده از دارو حتما باید تحت نظر پزشک صورت بگیرد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از راهکارهای پیشگیری از گرمازدگی نیز یاد کرد و گفت: پوشیدن لباس سبک، روشن و گشاد در این فصل می‌تواند کمک کننده باشد. به علاوه باید افراد حتما از کلاه لبه‌دار، عینک آفتابی و کرم ضد آفتاب با ضریب محافظت( SPF) حداقل ۳۰ استفاده کنند.

ایمانی بر لزوم مصرف مایعات کافی به میزان حداقل هشت لیوان در روز هم تاکید و اظهار کرد: مصرف مایعات نباید فقط به زمان تشنگی محدود شود. به علاوه مصرف برخی از انواع آبمیوه‌های طبیعی مانند آب نارگیل، آب مرکبات، آب هندوانه و... نیز برای پیشگیری از گرمازدگی مفید است و می‌تواند الکترولیت‌های مورد نیاز بدن را نیز تا حدودی تامین کند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha