به گزارش ایسنا، دکتر «سید ابراهیم سیفتیزاده» در اولین جلسه کمیته راهبردی همایش با اشاره به برگزاری این همایش در روزهای 29 و 30 آبانماه سالجاری، هدف از برگزاری این همایش را ارتقای استان در بحث کشاورزی و منابع طبیعی هستهای و ترویج دستاوردها در این حوزه دانست و افزود: در نظر داریم همایش بیش از آن که یک همایش علمی و روی کاغذ باشد، همایشی عملیاتی باشد لذا هدف تنها جذب مقالات به تنهایی نیست.
وی ادامه داد: با توجه به نظر دانشگاه و با رایزنیهایی که با پژوهشگاه علوم و فنون هستهای و پژوهشکده کشاورزی هستهای انجام شده، مقرر شد تا گزارشهای کشوری در قالب مقالات جمعآوری شود و از این مقالات به شیوه عملی در استان استفاده کنیم.
وی با اشاره به این که چهار دوره از این همایش در تهران و کرج برگزار شده و یزد میزبان پنجمین دوره برگزاری آن است، خاطر نشان کرد: در قالب برگزاری پنجمین دوره همایش، کارگاههای عملیاتی نیز تشکیل میشود تا از سخنرانیهای معمول همایشها فاصله بگیریم و کشاورزان و بهرهبرداران با شرکت در این کارگاهها از دستاوردهای استفاده از فناوری هستهای در کشاورزی مطلع شوند.
سیفتی زاده با بیان عدم تمایل برخی از کشاورزان به استفاده از روشهای هستهای و ترجیح دادن روشهای سنتی در کشاورزی، گفت: این موارد دلیلی شد تا کارگاههای عملی را در کنار همایش برگزار کنیم و در روز دوم همایش قطعنامه و جلسهای با مدیران استان تشکیل میشود تا یک کار عملیاتی در استان یزد شروع شود.
«سعید ترکش اصفهانی» دبیر اجرایی همایش نیز گفت: با معرفی پتانسیلهای استان و دانشگاه یزد توانستیم موافقت پژوهشکده علوم و فنون کشاورزی هستهای کشور که چهار دوره همایش را در تهران و کرج برگزار کرده است، جلب کنیم و این همایش برای اولین بار به صورت استانی در دانشگاه یزد برگزار خواهد شد.
وی محورهای اصلی همایش را اصلاح نباتات، صنایع غذایی و مبارزه با آفات عنوان و اظهار امیدواری کرد که مباحث همایش بیشتر به سمت مباحث عملیاتی و چالشهای موجود در استان هدایت شود.
به گفته دبیر اجرایی این همایش، برپایی نمایشگاه جهت ارائه دستاوردهای جدید و بازدید از پژوهشگاه علوم و فنون هستهای در شهرستان تفت از جمله برنامههای جانبی پنجمین همایش ملی کاربرد فناوری هسته ای در کشاورزی و منابع طبیعی خواهد بود.
انتهای پیام
نظرات