• پنجشنبه / ۲ آبان ۱۳۹۸ / ۱۱:۳۷
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 98080201017
  • منبع : نمایندگی خراسان جنوبی

ایسپا؛ مرکزی برای رفع نیازهای نهادهای تصمیم‌گیر با مشارکت مردم

ایسپا؛ مرکزی برای رفع نیازهای نهادهای تصمیم‌گیر با مشارکت مردم

ایسنا/خراسان جنوبی مدیر مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران(ایسپا) جهاددانشگاهی خراسان جنوبی گفت: این مرکز در راستای توسعه علمی و تحقیقاتی کشور، رفع نیازهای سازمان‌ها و نهادهای تصمیم‌گیر، ضرورت توجه به افکارعمومی و لزوم بهره‌گیری از مشارکت و دیدگاه‌های شهروندان در بهبود و توسعه امور کشور در عرصه‌های مختلف تاسیس شد تا بتواند صدای مردم را به مسئولان کشور برساند.

عفت خسروی زادنبه در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ایسپا در طول ۱۸ سال فعالیت خود تلاش کرده که صدای مردم و صدای کسانی باشد که ممکن است تریبونی برای بیان خواسته‌های خود نداشته باشند و توانسته نقش رساندن صدای مردم به مسئولان کشور را ایفا کند.

وی افزود: مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا)، یکی از مراکز وابسته به جهاددانشگاهی است که از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است.

مدیر مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران(ایسپا) جهاددانشگاهی خراسان جنوبی ادامه داد: این مرکز در راستای توسعه علمی و تحقیقاتی کشور، رفع نیازهای سازمان‌ها و نهادهای تصمیم‌گیر، ضرورت توجه به افکارعمومی و لزوم بهره‌گیری از مشارکت و دیدگاه‌های شهروندان در بهبود و توسعه امور کشور در عرصه‌های مختلف تاسیس شد.

خسروی بیان کرد: اصول بنیادین و اساسی ایسپا در طراحی و اجرای فعالیت‌های پژوهشی و نظرسنجی، تاکید بر به کارگیری معیارهای دقیق علمی و فنی، رعایت و حفظ موضع بی‌طرفی در قبال مسائل و موضوعات مورد بررسی، استفاده از پشتوانه اعتماد مسئولان و مردم به نهاد ارزشی جهاددانشگاهی و استفاده از نیروهای جوان و مستعد دانشگاهی و تکیه بر خلاقیت‌های جهادگرانه آنان در فعالیت‌های تحقیقاتی است.

وی اظهار کرد: ایسپا به صورت مرتب در حال رصد جامعه است و از این طریق می‌تواند به تشخیص چالش‌های جامعه در حوزه‌های مختلف پیش از آن که این چالش‌ها تبدیل به بحران شود، بپردازد.

مدیر مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران(ایسپا) جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه مرکز افکارسنجی سعی می‌کند نقش علمی موثری در برنامه‌ها و طرح‌های راهبردی ملی متناسب با تخصص خود ایفا کند، بیان کرد: این مرکز در این راه همواره سعی دارد که خود را به دانش روز نظرسنجی مجهز کند و دقت‌های روش‌شناختی خود را افزایش دهد تا با کمترین خطای ممکن بتواند این وظیفه و رسالت خود را به سرانجام برساند.

خسروی تصریح کرد: در واقع نظرسنجی که کار تخصصی مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران است این کارکرد را دارد که افکار عمومی را در خصوص مسائل مختلف برای نهادهای مربوطه منعکس کند و اطلاعات لازم را برای تصمیم‌گیری در اختیار آن‌ها قرار دهد.

مدیر مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران(ایسپا) جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه نظرسنجی یک نیروی دموکراتیک است، افزود: نظرسنجی کمک می‌کند که شهروندان با ارائه نظرات خود در تصمیم‌گیری‌ها مشارکت داشته باشند.

خسروی با اشاره به اینکه نظرسنجی‌ها و پیمایش‌های اجتماعی امروز تبدیل به ابزار معاینه اجتماعی، سیاسی، فرهنگی و اقتصادی در جوامع مختلف شده است، تصریح کرد: در صورتی که نظرسنجی با روش علمی انجام شود ضمن شناسایی واقعیت‌های اجتماعی می‌تواند در فرآیند توسعه، نقش راهنما برای برنامه‌ریزی‌های کوتاه‌مدت و سیاست‌گذاری‌های بلندمدت را داشته باشد.

وی درباره برنامه‌های ایسپا در خصوص انتخابات امسال مجلس شورای اسلامی، گفت: یکی از فعالیت‌های شاخص ایسپا نظرسنجی‌های انتخاباتی است و در طی سال‌های گذشته نیز در این زمینه عملکرد موفقی را داشته است.

مدیر مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران(ایسپا) جهاددانشگاهی خراسان جنوبی بیان کرد: به عنوان مثال در انتخابات سال ۹۶ توانستیم نتیجه انتخابات را با کمتر از یک درصد خطا تخمین بزنیم و نتایجش را منتشر کنیم.

خسروی با بیان اینکه امسال نیز رویه این مرکز این است که نظرسنجی‌های انتخاباتی مجلس را داشته باشد، افزود: سعی می‌کنیم تا جایی که بتوانیم مشارکت دستگاه‌های دولتی و خصوصی را جذب کنیم.

وی ادامه داد: ایسپای خراسان جنوبی در سال 97 بیش از 12 طرح نظرسنجی و در شش ماهه نخست امسال، هشت طرح نظرسنجی به صورت استانی و ملی انجام داده است.

مدیر مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران(ایسپا) جهاددانشگاهی خراسان جنوبی از دانشجویان علاقه‌مند به انجام کاره پاره وقت خواست با حضور در ایسپا و گذراندن دوره‌های پرسشگری به جمع پرسشگران این مرکز بپیوندند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha