به گزارش ایسنا، محمد نوذری در همایش پدافند غیرعامل، اظهار کرد: در هر اقدام غیر مسلحانهای که موجب کاهش آسیبپذیری نیروی انسانی، ساختمانها، تاسیسات، تجهیزات، اسناد و شریانهای کشور در مقابل عملیات خصمانه و مخرب دشمن شود، «پدافند غیرعامل» خوانده میشود.
وی با بیان اینکه پدافند غیرعامل، مجموعه اقداماتی است که انجام میشود تا در صورت بروز جنگ، خسارات احتمالی به حداقل میزان خود برسد، تصریح کرد: اصول حاکم بر پدافند غیرعامل شامل اقتدار درون زا، مدیریت جهادی، مردم داری مردم یاری و مردم بانی، چند منطورگی کارکردی، خلاقیت و نوآوری، مداومت و همیشگی، پایداری، آمادگی و هوشمندی در دفاع است.
معاون سیاسی امنیتی استاندار ایلام ادامه داد: پدافند غیر عامل یک ریشه تاریخی دارد و موقعیت جغرافیایی و سیاسی ایران در بستر های تاریخ به نوعی ضرورت پدافند غیرعامل را در اولویت قرار داده است.
نوذری با تاکید بر اینکه اگر به تاریخ معاصر نگاه کنیم ایران به خاطر موقعیت خاص ژئوپلیتیکی در یک موقعیت و جغرافیای پرتنش قرار گرفته است، گفت: انقلاب اسلامی ایران محصول یک اندیشه سیاسی است که در قرن بیستم شکل گرفت.
وی ادامه داد: انقلاب در زمانی شکل گرفت که ایران را یک جزیره باثبات و ژاندارم منطقه تلقی میکردند اما انقلاب اسلامی با تز انقلاب اسلامی دینداری و آزادی خواهی به پیروزی رسید و آنان که انقلاب شکوهمند ایران اسلامی را بر نتافتند ۸ سال جنگ تحمیلی را به دلایل مختلف بر ما وارد کردند.
معاون استاندار ایلام با تاکید بر اینکه امروز دنیا به این نتیجه رسیده است که دیگر جنگهای سخت افزاری جواب نمیدهد و تمرکز اصلی بر جنگ نرم است، ادامه داد: معرفی و آشنایی با یکی از رایج ترین استراتژی های نظامی موجود موسوم به استراتژی« ۵ حلقه واردن» مهم و حائز اهمیت است.
وی با بیان اینکه ۵ حلقه واردن بر اساس پدافند غیر عامل ایجاد شده است، ادامه داد: این استراتژی مراکز ثقل کشور مورد تهاجم را در پنچ دایره متحدالمرکز قرار میدهد و از آنها به عنوان ساختارهای قدرت هر کشور یاد می کند.
معاون استاندار ایلام ادامه داد: تئوری حلقه واردن بیان می کند که این ۵ حلقه چه در حالت دفاعی و چه در حالت حمله، باید در استراتژیهای دفاعی و تهاجمی در نظر گرفته شوند و بر اساس این تئوری اگر در شبیه سازی کشور با بدن انسان، مراکز ثقل مانند اندام انسانی در نظر گرفته شوند، برای از بین بردن قدرت تحرک و حیات یک کشور باید به مراکز ثقل آن کشور نفوذ کرد، به این ترتیب تهاجم گاهی می تواند بدون دخالت نیروهای نظامی کشور مورد تهاجم، از طریق ضربه زدن به مراکز ثقل، کشور مورد نظر را به زانو درآورد.
نوذری با تاکید بر اینکه در استراتژی دفاعی و اقدامات پدافند غیرعامل، کشورها باید این پنج حلقه و اثرات انهدام و آسیب هریک را بررسی و استراتژی خود را بر این اساس پایهریزی کنند، گفت: آمریکاییها با استراتژی ۵ حلقه "واردن" کشور عراق را تصرف و مراکز ثقل و زیرساخت های آن را خراب کردند.
وی ادامه داد: دشمن با همه ابزارها و راهبردهای خود از جمله تحریم های ناجوانمردانه، حملات سایبری و تهدیدات بیولوژیکی سعی در زمینگیر کردن ایران داشتند، اما با پدافند غیر عامل ناکام شدند.
معاون استاندار ایلام با بیان اینکه تهدیدات بیولوژیکی هم کم هزینه است و هم اثرگذاری بیشتر دارد و در این رابطه مهم ترین وظیفه حاکمیت اول حفاظت از جان مردم و امنیت ملی است، گفت: حاکمیت سیاسی باید بتواند مصونیت و ایمنی را در مقابل تمام حربه های دشمن ایجاد کند.
نوذری ادامه داد: استان ایلام در بحث پدافند غیرعامل بسیار خوب عمل کرده که نمونه آن را در سیل فروردین و مقوله اربعین به خوبی دیدیم و باشکوهترین اربعین را با کم ترین مشکل برگزار کردهایم به نحوی که میتوان اربعین امسال را موفق ترین مراسم اربعین در استان ایلام عنوان کرد.
وی تاکید کرد: در اربعین هر کسی کار خود را به نحو احسن انجام داد و این یک نمونه پویا و زنده از پدافند غیر عامل در استان ایلام بود.
مهندس «علیاصغر کاظمی» مدیرکل راه وشهرسازی استان ایلام در این همایش به تشریح کارکردهای عمده پدافند غیر عامل شهری و لزوم توجه به این مؤلفهها برای حفظ جان مردم و سرمایه های اقتصادی و زیربنایی در زمان بحران پرداخت.
وی به حفاظت از جان مردم، زیرساختهای حیاتی ، تأسیسات و تجهیزات، استمرار خدمات ضروری، تأمین نیازهای اولیه، تداوم شبکه های اطلاع رسانی و ... در زمان بحران اشاره و راهکارهای لازم برای این موارد را ارائه کرد.
کاظمی استتار، اختفا، پوشش، فریب، پراکندگی، مقاوم سازی و ... را از جمله راهکارهای مقابله با تهدیدهای احتمالی بر شمرد و ادامه داد: توسعه و تقویت ساختار و سازمان های مورد نیاز فنی و مهندسی در حوزه پدافند غیر عامل و نهادینه سازی اصول و ملاحظات فنی و مهندسی پدافند کالبدی باید در دستور کار اقدامات پیشگیرانه همه سازمانها و دستگاهها قرار گیرد.
انتهای پیام
نظرات