حسین رشیدی با اشاره به مهاجرت پرندگان مهاجر به شهرهای گرم جنوبی در فصل پائیز و زمستان گفت: از محیط زیست استان در خواست کرده ایم در صورت مشاهده لاشه پرنگان مهاجر در اطراف تالاب ها حتما نمونه را به اداره کل دامپزشکی ارسال کنند تا از شیوع بیماری جلوگیری شود.
وی همچنین از مرغداری های صنعتی خواست تامین جوجه یکروزه را با مجوز دامپزشکی انجام دهند و بار عایت مسائل قرنطینه ای از رفت و آمد افراد غیر مسئول، به مرغداری ها جلوگیری کنند.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان خاطر نشان کرد: همچنین از شهرداریهای سراسر استان کرمان درخواست شده بازارهای غیررسمی مرغ و پرنده زنده در شهرها را جمع آوری کنند.
رشیدی از انجام بیش از ۳۴۰۰ مورد مراقبت های فعال و غیر فعال در واحدهای طیور بومی و صنعتی استان از ابتدای سال تاکنون خبر داد و گفت: طرح پایش آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در سراسر استان در حال انجام است و کارشناسان دامپزشکی استان در قالب اکیپ های پایش آنفلوانزای پرندگان کلیه مناطق پرخطر اعم از تالاب ها، آب بند ها، باغات پسته و ... سراسر استان را به صورت مستمر مورد پایش و بررسی قرار می دهند و به صورت دوره ای نمونه گیری و مراقبت از پرنده فروشی ها، باغ پرندگان، باغ وحش و ... را در دستور کار دارند.
وی با بیان اینکه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان نوعی بیماری ویروسی است که علاوه بر طیور برخی از پستانداران از جمله انسان را نیز می تواند درگیر کند و پرندگان وحشی و آبزی می توانند بعنوان مخزن بیماری عمل کنند، افزود: با توجه به اینکه پرندگان وحشی مهاجر نقش مهمی در ورود ویروس به استان را دارند باید از صید این پرندگان پرهیز شود و مراقبت از تماس پرندگان وحشی با مرغ های بومی صورت گیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان دارای علایم بیحالی شدید، پژمردگی و دور هم جمع شدن گله، سیاه شدن و خونریزی تاج، ریش و ساق پا، افت ناگهانی و شدید تولید تخم مرغ روزانه، علائم تنفسی حاد و کاهش شدید مصرف دان می باشد ضمن آنکه این بیماری به طور ناگهانی در گله انتشار مییابد و در صورت بروز این بیماری تلفات ناشی از آن تا ۱۰۰ درصد ممکن می گردد.
مدیرکل دامپزشکی استان کرمان خاطرنشان کرد: مصرف گوشت مرغ و تخم مرغ که در مراکز خرید مجاز عرضه می شود، هیچ گونه مخاطره ای برای مصرف کنندگان نخواهد داشت.
انتهای پیام
نظرات