"سیدعلی حاج سیدعلیخانی" صبح امروز دوشنبه در نشست خبری به مناسبت هفته راهداری و حمل و نقل جاده ای اظهار کرد: عمده واردات و صادرات کشور از طریق پنج بندر اصلی خرمشهر، آبادان، بوشهر، بندرعباس و بندر امام انجام می شود که در اواسط جنگ تحمیلی به دلیل قرارگیری خرمشهر و آبادان در منطقه جنگی امکان بهره برداری از این بنادر ممکن نبود و بندر امام به صورت نیمه تعطیل در آمد.
وی با اشاره به پشت نوبت ماندن حدود ۱۰۰ کشتی بزرگ باری در دریا در آن زمان برای تخلیه بار افزود: طولانی شدن زمان نوبت دهی کشتی ها برای تخلیه موجب نگرانی در زمینه کمبود کالاهای اساسی و از سوی دیگر نیاز جبهه ها به وجود آمده بود و از سوی دیگر امکان فاسد شدن برخی کالاها وجود داشت.
سیدعلیخانی تصریح کرد: در آن زمان موضوع به امام(ره) منعکس شد و ایشان در ۲۶ آذر سال ۶۲ ضمن اطمینان دادن به مردم که مشکلی برای تامین نیاز آنها وجود ندارد، همه کامیون ها را برای تخلیه کالاهای بنادر فراخواندند که ناوگان حمل بار کشور با برنامه ریزی وزارت راه وقت در مدت کوتاهی کشتی های حامل بار را تخلیه و کشور را از یک بحران بزرگ نجات دادند.
وی با اشاره به اینکه در سال ۷۶ روز ۲۶ آذر به عنوان روز حمل و نقل در تقویم کشور نامگذاری شد، گفت: هر ساله با شروع فصل سرما طرح راهداری زمستانی در کشور از اول دی ماه اجرایی می شود و راهداران برای خدمترسانی به مردم و باز نگه داشتن جاده ها در راهدارخانه ها و گردنه ها مستقر می شوند و اول دی ماه روز راهدار نامگذاری شده لذا ۲۶ آذر تا اول دی ماه به عنوان هفته حمل و نقل، راهداری و رانندگان نام گرفته است.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان در ادامه اظهار کرد: حمل و نقل جاده ای در دو گروه حمل بار و مسافر به مردم خدمات می دهد که براساس آمارنامه رسمی حدود ۱۳ هزار و ۸۰۰ کامیون در استان کرمان به حمل بار مشغول هستند که ۲۷۰ شرکت و شعبه حمل و نقل بار در این حوزه فعالیت دارند.
وی با اشاره به اینکه حدود ۱۸ هزار راننده در بخش حمل و نقل بار در استان مشغول به کار هستند، افزود: در سال ۹۶ با ۲۹ میلیون تن بار که از مبداء استان کرمان حمل شده، رتبه پنجم کشور را داشتیم. علی رغم اینکه متوسط رشد بار در کشور دو و نیم درصد بوده، در سال ۹۷ با رشد ۱۱ و نیم درصدی در استان، به حمل ۳۱.۸ میلیون تن از مبداء استان با دو رتبه ارتقاء به سوم کشوری دست پیدا کردیم.
سیدعلیخانی اظهار کرد: در ۸ ماهه سال جاری نیز ۹۳۴ هزار بارنامه در استان صادر شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل هفت درصد رشد داشته و ۲۰.۳ میلیون تن کالا از مبداء استان در سال جاری حمل شده که نسبت به مدت مشابه سال ۹۷ هشت درصد رشد را نشان می دهد.
وی تصریح کرد: در راستای رضایتمندی رانندگان، محاسبه کرایه بار براساس تنکیلومتر از اواخر سال قبل اجرایی شده که این کار قیمت کرایه را تثبیت و ازحمل بار پایین تر از قیمت جلوگیری می کند و موجب عدالت نسبی در حمل بار می شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان گفت: از مردادماه سال قبل بیش از ۱۳ هزار نفر از رانندگان و همسران آنها بدون پرداخت هیچگونه وجهی تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار گرفتند که منابع آن از محل نیم درصد سهم کمیسیون شرکت ها پرداخت می شود.
وی افزود: امسال برای رانندگان جدید و بازماندگان سال قبل ثبت نام داشتیم و از آبان ماه امسال دو نفر از فرزندان مجرد رانندگان نیز تحت پوشش قرار گرفته اند.
سیدعلیخانی در ادامه بیان کرد: در سال گذشته با شرایط به وجود آمده در کشور و نرخ ارز، قیمت لاستیک چندین برابر شد که موجب اعتراض جمعی رانندگان کشور شد و دولت برای کمک به بخش حمل و نقل ارز دولتی به این بخش تخصیص داد و حجم مناسبی لاستیک وارد شد.
وی با اشاره به اینکه لاستیک تولید داخل ۲۰ درصد مصرف سیستم حمل و نقل را تامین می کند و ۸۰ درصد باید وارد شود، تصریح کرد: برای توزیع عادلانه لاستیک یک سامانه طراحی و حدود ۸۴ هزار حلقه لاستیک بین رانندگان بخش حمل و نقل کالا و مسافر توزیع شد که قمیت متعادل و نیاز رانندگان رفع شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان گفت: ۹۰۰۰ حلقه لاستیک موجودی انبار استان است و در لاستیک سنگین کمبودی نداریم.
وی در بخش یگری از سخنانش افزود: اختلاف بین عرضه و تقاضا در بار موجب بی عدالتی می شود که یکی از شیوه های توزیع بار، وجود سالن اعلام بار فیزیکی و البته سیستم قدیمی و ناکارآمد بوده که ما در استان کرمان سیستم اطلاع رسانی اینترنتی و اعلام بار را طراحی کردیم و راننده می تواند در هر جا که باشد بار را انتخاب و نسبت به حمل آن اقدام کند که این سیستم به طور آزمایشی در حال اجراست.
سیدعلیخانی با اشاره به دریافت کمیسیون اضافه برخی شرکت ها از رانندگان عنوان کرد: بازرسی و رسیدگی به تخلفات انجام شده و در کمیسیون های مواد ۱۱ و ۱۲ به ۵۰۸ پرونده رسیدگی شده است؛ همچنین رانندگان می توانند از طریق سامانه "شهرا" ۱۴۱ شکایات خود را مطرح کنند که از ابتدای امسال تاکنون ۷۲۰ مورد شکایت از طریق این سامانه رسیدگی شده است.
وی در ادامه بیان کرد: در استان کرمان هفت پایانه مسافربری در حال فعالیت است که پنج مورد تحت مالکیت شهرداری و دو مورد متعلق به بخش خصوصی است و ۸۵ شرکت، موسسه و شعبه در حمل مسافر در استان فعال هستند.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان اظهار کرد: ۶۸۰ دستگاه اتوبوس با عمر متوسط ۱۲ سال، ۷۴۹ دستگاه مینی بوس با عمر متوسط ۱۷ سال و ۲۰۹۸ خودروی سواری کرایه در زمینه حل مسافر در استان فعالیت می کنند که در بخش سواری کرایه بعد از مازندران از نظر تعداد رتبه دوم را در کشور داریم.
وی با اشاره به اینکه ۵۳۰۰ نفر راننده در حمل و نقل مسافر در استان مشغول به فعالیت هستند، افزود: در سال ۹۷ تعداد ۵.۶ میلیون مسافر از مبداء استان کرمان به مقاصد داخل و خارج از استان جابه جا شده که رتبه ششم کشور را در تعداد مسافر داریم.
وی با اشاره به اینکه استفاده از ناوگان عمومی حمل مسافر در کشور رو به کاهش رفته، افزود: در ۸ ماهه امسال در استان کرمان نسبت به مدت مشابه سال قبل با جابه جایی ۳.۹ میلیون مسافر رشد ۲۴ درصدی را داشته ایم.
سیدعلیخانی با اشاره به اینکه سفرها قانونمند شده، اظهار کرد: یکی از مشکلات پایانه مسافربری کرمان حضور جارچی و دلال هایی بود که در جابه جایی مسافر فعالیت می کردند و دلال هایی وجود داشت که ماهیانه درآمد ۹ تا ۱۰ میلیون تومان داشتند و حق رانندگان و شرکت ها ضایع می شد.
وی تصریح کرد: به صورت پایلوت در کشور طرحی اجرا کردیم که فروش بلیت به صورت تک نرخی و صرفا اینترنتی، یا از طریق وب کیوسک های پایانه و یا با کارت بانکی به صورت متمرکز انجام می شود.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان گفت: در این طرح کل مبلغ فروش بلیت به حساب متمرکز واریز و بعد از کسورات قانونی، سهم شرکت، راننده و مالک به حساب آنها واریز می شود و ارتباط نقدی بین مسافر، راننده و شرکت برداشته شده که موجب شده نرخ زیر قیمت نداشته باشیم و مازاد مسافر نیز از طریق پلیس راهها با ارسال صورت وضعیت، چک می شود.
وی با اشاره به جابه جایی زائران اربعین گفت: مسئولیت کمیته حمل و نقل و سوخت ستاد اربعین به عهده اداره کل راهداری است که در سال قبل ۲۴ هزار زائر از استان به مرزها اعزام شدند وامسال این عدد به ۴۶ هزار نفر رسید.
سیدعلیخانی بیان کرد: امسال با استفاده از ۱۶۰۲ سرویس اتوبوسی زائران را به مرزهای شلمچه و چذابه و تعداد کمی به مرز مهران اعزام کردیم و با توجه به کمبود اتوبوس و اتفاقاتی که در خاک عراق افتاده بود، برای کمک به جابه جایی زائران کرمانی در عراق نیز ۴۵ دستگاه اتوبوس به داخل عراق فرستادیم و خوشبختانه بدون هیچ حادثه و مشکلی کار انجام شد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: در سال گذشته ۶۱ هزار نفر از رانندگان حرفه ای را تحت آموزش های تخصی قرار داده ایم. همچنین ۱۱ هزار و ۵۰۰ دانش آموز در زمینه استفاده درست از راه، آشنایی با علائم و ... آموزش داده شده اند.
وی با اشاره به آموزش های ارتقاء ایمنی پنج گانه در زمینه استفاده از ادوات کشاورزی، موتورسواران، وانت بارها و ... گفت: ۷۵ دوره آموزشی در این زمینه برگزار و ۷۵۰۰ نفر در دوره ها شرکت کردند و کرمان امسال جزو استان های سبز و کاهش تلفات در طرح پنجگانه بوده است.
سیدعلیخانی با اشاره به حوزه راهداری بیان کرد: ۱۳ هزار کیلومتر راه آسفالته در استان کرمان داریم که از نظر طول راه ها استان دوم و با بیش از ۱۹۰۰ کیلومتر بزرگراه نیز بعد از اصفهان در رتبه دوم کشور قرار داریم.
وی با اشاره به اینکه ۲۴۶۵ کیلومتر از راه های استان محورهای شریانی هستند که در این بخش رتبه سوم را داریم، تصریح کرد: هر ساله در نگهداری راه ها، ابنیه و ایمن سازی در حوزه راهداری برنامه ریزی می کنیم و سال گذشته ۳۷۱ هزار تن آسفالت در جاده های استان ریخته ایم که رتبه سوم کشور در این زمینه به حساب می آییم.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان در ادامه با اشاره به اینکه یکی از عوامل اصلی حوادث رانندگی استان کرمان، واژگونی با فراوانی ۵۷ درصدی است، گفت: برای کاهش خسارات و تلفات ناشی از واژگونی، شانهسازی و اصلاح شیب شیروانی در طول ۴۲۵ کیلومتر از جاده های استان انجام شده است.
وی افزود: ۶۹ نقطه پرتصادف در جاده های استان با هماهنگی پلیس راه اصلاح شده و ساخت سه راهدارخانه و دو آشیانه ماشین آلات در سال جاری در زمینه نگهداری ابنیه فنی صورت گرفته است.
سیدعلیخانی تصریح کرد: علی رغم انجام همه اقدامات، اگر رانندگان ضوابط ایمنی را رعایت نکنند، فعالیت های صورت گرفته بی تاثیر خواهد بود زیرا در بررسی صورت گرفته مشخص شده عامل ۷۵ درصد حوادث رانندگی عامل انسانی است و در ۲۵ درصد دیگر نیز انسان نقش دارد.
وی بیان کرد: اگر سرعت و ایمنی رعایت شود، حتی با خودروهایی که ایمنی کمتری دارند، تصادف نخواهیم داشت. سرعت زیاد در واژگونی، برخورد رخ به رخ و عدم رعایت حق تقدم نقش زیادی دارد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان کرمان با بیان اینکه ۲۵ گردنه برف گیر در استان داریم، گفت: ۱۰۵۷ کیلومتر از جاده های اصلی استان کرمان تحت تاثیر بارندگی در این گردنه ها قرار دارند و هر ساله با شروع فصل سرما از ۱۵ آذر تا ۱۵ فروردین ماه سال بعد طرح راهداری زمستانه را در آنها اجرا می کنیم.
وی ادامه داد: در ۴۱ راهدارخانه ثابت و سیار ۳۷۰ نفر راهدار با ۱۸۶ دستگاه راهداری مستقر می شوند و کار باز نگ داشتن جاده را انجام میدهند.
سیدعلیخانی با اشاره به نقش خستگی و خوابآلودگی رانندگان در بروز تصادفات تصریح کرد: ۳۷ مجتمع خدمات رفاهی فعال در استان داریم که امکانات مورد نیاز مسافران را دارند و محل خوبی برای استراحت راننده است.
وی با اشاره به اینکه ۲۵ مجتمع در حال ساخت و ۴۷ مجتمع درمرحله دریافت موافقت اصولی هستند، افزود: با تکمیل این موارد، در راه های اصلی به ازای هر ۴۰ کیلومتر یک مجتمع خدمات رفاهی خواهیم داشت که اکنون این عدد حدود ۱۱۵ کیلومتر است.
مدیرکل راهداری و حل و نقل جاده ای استان کرمان با اشاره به سیستم هوشمند حمل و نقل جاده ای گفت: تا سال ۹۶ فقط ۲۳ دوربین ثبت تخلف در جاد های استان کرمان داشتیم که از سال ۹۷ تعداد ۱۱۱ دوربین جدید نصب و امسال نیز ۱۵ دوربین اضافه شده است.
وی گفت: در مجموع اکنون ۱۰۱ دوربین فعال است و امیدواریم مابقی تا پایان سال به مرحله بهره برداری برسد ضمن اینکه حدود ۵۰ میلیارد تومان هزینه نصب ۱۴۹ دوربین شده است.
سیدعلیخانی اظهار کرد: ۹۱ سامانه ترددشمار در محورهای استان نصب شده و ۲۳ دوربین نظارتی در محورها داریم.
وی در ادامه اظهار کرد: سامانه ۱۴۱ به شکل ۲۴ ساعته به مرکز مدیریت راه های ما متصل است که اطلاعات راه ها را به مردم ارائه می دهد.
سیدعلخانی در پایان درباره جاده شهداد – نهبندان گفت: بخشی از این مسیر به طور کامل زیر آب رفته بود که اکنون آب فروکش کرده و جاده مشخص است اما دو طرف جاده کاملا باتلاق است.
وی افزود: اکنون مسیر خاکی در دسترس است و می خواهیم دریاچه را دور بزنیم. اما احداث جاده در حوزه کاری ما نیست و مربوط به راه و شهرسازی است.
انتهای پیام
نظرات