نژادپرستی یا تبعیض نژادی که بارزترین و سادهترین شکل آن برتر دانستن انسانهای سفیدپوست نسبت به سیاهپوستان و رنگین پوستان است، که در طول تاریخ بشر همواره با آن دست و پنجه نرم کرده است اما در بعضی مواقع این مسأله بهصورت حادتر و به شکل فجیعتری خود را نشان داده است.
یکی از این وقایع تاریخی که برای مبارزه با این تبعیضهای نژادی صورت گرفت جنگهای داخلی آمریکا موسوم به جنگهای انفصال بود که در بین سالهای ۱۸۶۱ تا ۱۸۶۵ میلادی در بین ایالتهای شمالی و 11 ایالت جنوبی آن رخ داد که موجب آزادی سیاهپوستان و لغو بردهداری شد.
چند ماه پس از پایان این جنگها در تاریخ ۲۴ دسامبر سال ۱۸۶۵ گروه تروریستی «کوکلوس کلان» توسط کهنه سربازان ارتش کنفدراسیون آمریکا که نژادپرستان متعصبی بودند، تشکیل شد.
هدف از تشکیل این سازمان نابودی و ایجاد رعب و وحشت در میان سیاهپوستان بود. نام این سازمان از واژه یونانی کوکلوس به معنای حلقه و واژه انگلیسی کلان به معنای طایفه تشکیل شده است.
فعالیتهای گروه تروریستی «کوکلوس کلان» در سالهای ۱۸۶۶ تا ۱۸۶۹ میلادی بسیار وسیع و گسترده شده بود و موجب کشتار هزاران سیاهپوست در آمریکا شد.
اعضاء این گروه تروریستی، شبها ماسک سفید مخصوصی بر چهره زده و لباس بلندی مانند کفن سفید میپوشیدند و نوعی کلاه سفید نوکتیز به سر میگذاشتند و قبل از انجام قتلها ابتدا مراسم مخصوصی را به جا میآوردند که طی این مراسم آنان به دور یک صلیب چوبی که ارتفاع آن به بیش از ۳۰ متر میرسید حلقه میزدند و شاهد سوختن آن میشدند و با هم سرود مذهبی میخواندند.
شبهایی که مردم آمریکا شاهد چنین مراسمی بودند، فردای آن روز جسد سیاهپوستان را در داخل جویهای آب، زیر پلها و یا در نقاطی دور از شهرها میدیدند.
سرانجام یولیسیز اس گرانت رئیسجمهور آمریکا در آغاز دهه ۱۸۷۰ و با بهرهگیری از زور و اعلامیه حق شهروندی ۱۸۷۱ آمریکا آنها را نابود ساخت. اما در سال ۱۹۱۵ جریان دیگری پا گرفت و از همان نام پیشین «کوکلوسکلان» بهره گرفت.
از اولین اقدامات آنها ساخت فیلمی به نام «تولد یک ملت» بود. همچنین روزنامهای سامیستیز که با شور به دادگاهی که در آن یک یهودی به تجاوز جنسی به کودکی محکوم شده بود پر و بال داد و موجی تازه و پرشور در آمریکا به راه انداخت.
این بار گروه «کوکلوسکلان» با نیرو و اندوخته بسیار دارای سازماندهی ملی و ایالتی شد و میلیونها تن به آن پیوستند، دهه ۱۹۲۰ اوج فعالیتهای این گروه تروریستی بود.
طی سالهای متوالی همواره گزارشهایی از مناطقی مانند استنفورد، می سی سی پی، آلباما و... ضبط شده که در رابطه با دیده شدن این افراد یا مراسم هایی بهصورت پنهانی بوده اما امروزه آثار کمی از این افراد باقی مانده است.
نژادپرستی امروز به شکلهای متفاوتی در بین جوامع رواج پیدا کرده است در حالیکه تصور میشود در جامعه امروز نژادپرستی و تبعیض نژادی از بین رفته اما در نگرش ما انسانها هنوز هم لایههایی از نژادپرستی دیده میشود.
منبع:
تاریخ فرقهها
انتهای پیام
نظرات