• سه‌شنبه / ۱ بهمن ۱۳۹۸ / ۱۳:۴۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 98110100530
  • منبع : نمایندگی همدان

یک مسئول مطرح کرد

خروج کانون‌های مساجد از کار جزیره‎‌ای با «فهما»

خروج کانون‌های مساجد از کار جزیره‎‌ای با «فهما»

ایسنا/همدان سرپرست دبیرخانه نظارت بر کانون‌های فرهنگی- هنری مساجد استان همدان با اشاره به برگزاری نخستین رویداد ملی کانون‌های فرهنگی مساجد «فهما» گفت: از معضلات ما کار جزیره‌ای و محدود است و از ویژگی‌های سامانه فهما ارتباط و فعالیت کانون‌ها با یکدیگر است.

حمیدرضا ناهیدفر ظهر سه شنبه یکم بهمن ماه در جمع خبرنگاران، از برگزاری نخستین رویداد ملی کانون‌های فرهنگی مساجد تحت عنوان «فهما» در ۲۶ بهمن ماه در تهران خبر داد و اظهار کرد: یکی از گام‌هایی که طبق سند تحول اداری صورت گرفته، تنظیم و راه‌اندازی زیست بوم مجازی بچه‌های مسجد است که این سامانه سراسری امکان رصد پایش و ارزیابی به روز و لحظه‌ای فعالیت‌های کانون‌های مساجد را داراست.

وی ادامه داد: از اهداف طراحی سامانه «فهما» ایجاد یک منبع برای تولید دانش ملی، ارتقاء توان شناسایی و حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی، کمک به مدیران کشور برای تصمیم گیری‌ها دقیق برای کانون‌ها مساجد، ایجاد فضا رقابتی در بین کانون‌ها است.

سرپرست دبیرخانه نظارت بر کانون‌های فرهنگی- هنری مساجد استان همدان اضافه کرد: از معضلات ما کار جزیره‌ای و محدود است و از ویژگی‌های سامانه «فهما» ارتباط و فعالیت کانون‌ها با یکدیگر است همچنین این سامانه موجب هماهنگی و انسجام در فعالیت‌ها و جلوگیری از کار پراکنده و بی هدف خواهد شد و استفاده بهینه و بهتر از فضای مجازی و فناوری نوین را در بردارد که تجمیع این اهداف موجب احیای کارکرد اصلی در مساجد و سوق دادن فعالیت های فرهنگی مساجد به سمت مسجد تراز اسلامی می شود.

وی با اشاره به اینکه کلمه «فهما» مخفف جمله فرهنگ، هنر و مساجد ایران است، یادآور شد: این سامانه و زیست بوم مجازی برای نخستین بار در این سطح و دامنه گسترده ایجاد شده و هیچ نمونه مشابهی در طراحی ندارد.

ناهیدفر اضافه کرد: از اسفندماه سال ۹۷ بارگذاری اطلاعات آغاز شد سپس با حرکت به سمت گام‌های بعدی و با توجه به بازخوردی که داشت، لحظه به لحظه معایب و نواقص آن برطرف شد و طبق سند تحول اداری با بهره‌گیری از اساسنامه و بیانیه گام دوم انقلاب ۲۳ شاخص اصلی و ۹۹ مؤلفه برای این سامانه تعریف شده است.

وی با بیان اینکه در گام‌ اول سامانه فهما هشت شاخص و ۲۳ مؤلفه در سامانه بارگذاری شده است، افزود: تاکنون از ۵۹۰ کانون در استان همدان ۸۵ درصد موفق به ثبت اطلاعات شدند که این تعداد بخشی از ۲۵ هزار کانون مساجد در سطح کشور است.

وی ادامه داد: در سطح استانی بخش‌های مختلفی در سامانه بارگذاری شده که شامل ۶۳ طرح، ۱۰۰ عنوان برنامه مربوط به اربعین ۹۸، ۶۰۰ عنوان برنامه ملی و مذهبی از ابتدای سال، ۱۸۳ عنوان برنامه در قالب شنبه‌های با کتاب و ۲۴۵ ایده مسجدی است و تاکنون ۳۴ هزار و ۳۷۰ نفر در آن عضو شده‌اند.

سرپرست دبیرخانه نظارت بر کانون‌های فرهنگی- هنری مساجد استان همدان اظهار کرد: در این سامانه سال فهمایی تعریف شده که انتهای آن ۲۶ بهمن‌ماه مصادف با ولادت حضرت زهرا(س) خواهد بود و استان‌های برتر و کانون‌های برتر در یک مراسم کشوری تجلیل می‌شوند.

وی با بیان اینکه چهارم بهمن‌ماه آخرین مهلت ثبت اطلاعات در سامانه است و از ۴ تا ۲۶ بهمن ماه زمان تأیید و بررسی اطلاعات ثبت شده خواهد بود، خاطرنشان کرد: اطلاعات ثبت شده نیاز به تأیید استانی و کشوری دارد همچنین قراردادی با مرکز سیستم هوشمند تماس بسته شده که کار آن جداسازی و تفکیک اطلاعات صحیح و نادرست است.

ناهیدفر با بیان اینکه جشنواره کودکانه فهما در رده سنی ۷ تا ۱۲ سال در بخش‌های مختلف نیز برگزار می‌شود، اظهار کرد: سه استان به عنوان کاندیدای کانون‌های مساجد انتخاب می‌شوند و از یک استان به عنوان نمونه تجلیل می‌شود البته در هشت بخش استان‌های مختلف رصد شده و در نهایت از آنها تجلیل صورت می‌گیرد.

وی در پایان با اشاره به ویژه برنامه‌های دهه فجر بیان کرد: اصلی‌ترین برنامه در همدان برگزاری چهل و یکمین جشن در ۴۱ مسجد ۴۱ منطقه همدان است که باید با رویکرد فعالیت‌های مردمی صورت خواهد گرفت.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha