به تازگی برخی از شهروندان طی تماسهای تلفنی با ایسنا از قطع تعدادی از درختان میدان راه آهن یزد که در مقابل بناهای تاریخی و ثبت ملی شدهی ایستگاه قطار شهر جهانی یزد خبر داده و با بیان این که درختان قطع شده از نوع درختان خاص پده و قدیمی در فضای سبز این منطقه بودند، نسبت به قطع این درختان گلایه کرده بودند.
آنطور که این شهروندان اظهار کردند: قطع این درختان در قالب یک طرح شهری و تنها برای از بین بردن این موانع طبیعی مقابل نمای ساختمان راهآهن بوده است، طرحی که به گفته مدیر سازمان سیما و منظر شهرداری یزد طرح مصوب نیز نداشته است.
«محمد صفدرپور» با بیان این که درختان مذکور در قالب یک طرح که هنوز مصوب نشده قطع گردیده است، در گفتوگو با خبرنگار ایسنا میگوید: البته این طرح در دستور کار برای تصویب قرار دارد ولی حذف این درختان که از نوع اکالیپتوس و پده بودند با دستور استاندار و معاون عمرانی استاندار و طی بازدید آنها انجام شده است.
مدیر سازمان سیما و منظر شهرداری یزد قطع این درختان را نگرانکننده نمیداند و اظهار میکند: ویژگی درختان پده رشد سریع آنهاست به طوری که تا چند ماه آینده رشد و مانند روز اول خواهند شد، از طرفی درختان پده در زمان یک سالگی میتوانند از طریق ریشه مانند درختان اکالیپتوس رشد کنند.
صفدرپور با بیان این که درختان پده این منطقه خاص نیستند، عنوان میکند: طرح مذکور در صورت تصویب از محل آبنما واقع در وسط میدان راهاهن به صورت معبر در نظر گرفته شده که البته اجرای آن تنها منجر به قطع دو تا سه درخت خواهد شد و مابقی درختان جابجا میشوند.
«محسن صادقیان» معاون عمرانی استاندار در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، مناسبسازی میدان راهآهن با هدف ایجاد دید بهتر نمای ایستگاه راه آهن به علت ساختمان تاریخی و خاص آن از میدان امام حسین(ع) را هدف از طرح مذکور بیان میکند و میگوید: میدان راه آهن، فضای سبز خاص و مناسبی دارد و برای احیای نمای این ساختمان از راه آهن تا میدان امام حسین(ع) تصویب این طرح در دستور کار قرار گرفته است.
وی اضافه میکند: فضای ایجاد شده در میان فضای سبز میدان راهآهن براساس طرح مذکور به گذر پیادهروی با عرض ۱۰ تا ۱۵ متر با درختانی کوچک تبدیل خواهد شد و برای اجرای آن نیز تنها چهار اصله درخت قطع خواهد شد و آسیبی به درختان بزرگ و قدیمی این محل وارد نمیشود.
معاون استاندار با بیان این که درختان قطع شدهی حال حاضر خشکیده بوده که زمان کاشت آنها چند سال قبل بوده است، تاکید میکند: درختان کاج و پده پارک راهآهن که بعضاً هم خاص هستند، در قالب این طرح حذف نمیشوند و برخی از درختان کوچک نیز در صورت نیاز جابجا میشوند و حذف نخواهند شد.
صادقیان در پایان از تصویب این طرح تا پایان امسال و اجرای آن در سال آینده خبر میدهد و خاطرنشان میکند: به علت نزدیک شدن به ایام نوروز و مشغله زیاد، اجرای این طرح به سال آینده موکول شده است و همانطور که گفته شد برای اجرای آن تنها چهار اصله درخت حذف خواهد شد.
البته باز هم این سئوال در ذهن باقی میماند که با عنایت به این که غالباً در تمام دنیا تصویب و اجرای طرحهای متعدد در محیطهای شهری و غیرشهری به نحوی انجام میشود که لطمهای به درختان وارد نشود و برخی ساختمانها بدون حذف درختان بنا میشوند، آیا در استان کویری یزد، علم و تخصص طراحان شهری هنوز تا این اندازه ارتقاء نیافته یا درختان به عنوان سرمایههای سبز حیاتبخش اهمیتی ندارند؟
انتهای پیام
نظرات