دکتر محمد توانگر جراح مغز و اعصاب و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز در خصوص نشانههای کرونا وقتی به مغز میزند گفت: طبق مطالعات صورت گرفته کروناویروس میتواند از طریق ACE2هم وارد بافت عصبی شود و علائم عصبی بدهد.
به گزارش ایسنا، وی افزود : کووید ۱۹ به دلیل جهشهایی که داشته علائم متفاوتی را در افراد مختلف از خود بروز داده است. هرچند در بیماران کرونایی شیوع تظاهرات عصبی کمتر از عوارض تنفسی است اما تظاهرات عصبی از جمله سکته مغزی در سیر بیماری یا به عنوان یکی از عوارض بیماری کرونا می تواند، بروز کند.
دکتر توانگر با بیان اینکه اگر دشواری در تکلم و یا بی حسی در صورت، دست یا پا، یا بروز مشکلات ناگهانی در دید خود را تجربه میکنید باید فوری به پزشک مراجعه شود.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز تصریح کرد: مطالعات نشان میدهد که در نتیجه افزایش لخته شدن خون، سکتههای مغزی با کووید-۱۹ پیوند خورده و حتی افراد جوان بدون عوامل خطر قبلی برای سکته مغزی نیز وجود لخته خون در سرخرگهای مغز را تجربه کرده اند.این گاهی اوقات بلافاصله و گاهی اوقات پس از ۱۰ روز از ابتلا به عفونت رخ داده است.
وی ادامه داد: سردرد در کنار تب و لرز، سرفه خشک، و تنگی نفس یکی از علائم اصلی کووید-۱۹ است. حداقل چهار درصد از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ دارای سرگیجه بودند. این ممکن است به دلیل سطوح پایینتر اکسیژنی باشد که به مغز می رسد.
دکتر توانگر بیان کرد: اگر تغییر در عملکرد فکری، احساسی، روانی و شخصیتی خود تجربه کردید که به طور معمول با تغییرات رفتاری همراه است، ممکن است به انسفالوپاتی مبتلا شده باشید. این عارضه نادر معمولا همراه عفونتهای ویروسی بروز پیدا میکند، اما عامل آن نه خود ویروس بلکه انتشار بیش از حد پروتئینهای محلولی به نام «سیتوکین» است. این پروتئین در واقع سیگنال هشدار بدن در مورد حمله ویروس است، اما گاهی اوقات بیش از حد آزاد شده و باعث التهاب میشود. دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که آیا همین اتفاق در مورد ویروس کرونا هم رخ میدهد یا اینکه ویروس مستقیما سیستم عصبی را مورد هدف قرار میدهد.
وی ادامه داد: افرادی که به کرونا مبتلا شدهاند به خصوص افرادی که سن بالا، فشار خون بالا، دیابت، سابقه بیماریهای قلبی ــ عروقی و سابقه مصرف سیگار دارند بیشتر دچار سکتههای مغزی میشوند.
دکتر توانگر در پایان گفت: سکتههای مغزی بهصورت ایجاد لخته در مغز یا حتی پارگی رگ و خونریزی مغزی ایجاد شده میشود . علت سکته، اختلال انعقادی یا آسیب به عروق است که در نتیجه ویروس ایجاد میشود؛ برای افرادی که سکته میکنند به موازات درمان کرونا، درمان سکته مغزی نیز انجام میشود.
انتهای پیام
نظرات