بر اساس گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل، سید فرزاد جلالی با اشاره به اینکه عدم رعایت پروتکل های بهداشتی توسط مردم و عادی انگاری، علت اصلی شیوع مجدد این بیماری است، اظهار کرد: سفر به استان مازندران در ایام تعطیل نیز از علتهای مهم وضعیت این روزهای استان استبطوری که طبق آمارها در هر تعطیلی نزدیک به جمعیت استان، مسافر به این مناطق می آید که هم باعث آلودگی منطقه شده و هم مسافران این آلودگی ها رابه شهرهای خود انتقال میدهند.
وی تصریح کرد: بارها در جلسات ستاد استانی مبارزه با کرونا که با حضور استاندار و دیگر مسئولین برگزار میشد این موضوع را عنوان کردیم اما اینگونه تصمیمگیری ها باید در سطح کلان و ستاد ملی کرونا انجام گیرد بود و سیستم بهداشتی درمانی از هرگونه محدودشدن سفرهای استانی استقبال می کند چون می داند از گسترش آلودگی ها جلوگیری خواهدکرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل ادامه داد: البته برداشتن محدودیتها بدلیل مسائل اقتصادی، معیشتی و روحی روانی مردم بود اما شرطش این بود که اگر سفر آزاد هست با رعایت پروتکل های بهداشتی باشد که متاسفانه با برداشتن محدویت ها رعایت نکات توسط مردم کاهش یافت و عادی سازی توسط مردم عزیز تبدیل به عادی انگاری شد که نتیجه آن شرایط فعلی شد.
آیا هموطنان به ساخت واکسن امیدوار باشند؟
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل جلالی در پاسخ به سوال که آیا به ساخت واکسن امیدوار باشیم، گفت: با توجه به سابقه تاریخی کشف واکسنها در بیماریهای مختلف و میزان اثربخشی ها آنها باید بدانیم که واکسن معجزه نخواهد کرد، بهترین واکسنها گاهی ۵۰ تا ۶۰ درصد باعث محافظت از بیماری می شوند.
وی در این راستا با اشاره به اینکه به عنوان مثال واکسن آنفلوآنزا فصلی تا ۴۸ درصد از ابتلا به آنفلوآنزا را ممانعت می کند، افزود: در دنیا چندین گروه در حال ساخت واکسن هستند که در صورت ساخت ممکن است یکسال طول بکشد تا به دست ما برسد بنابراین بهترین کاری که می شود انجام داد این است که پروتکلهای بهداشتی شامل شستوشوی دستها، استفاده از ماسک و فاصله اجتماعی را جدی بگیرید و رعایت کنید که این امر تا ۹۵ درصد در پیشگیری از ابتلا به کرونا موثر خواهد بود در صورتی که واکسن ممکن است فقط تا ۶۰ درصد موثر باشد.
آیا این ویروس جهش پبدا کرده است؟
جلالی در ادامه با اشاره به این موضوع که، هنوز اثبات نشده که این ویروس جهش پیدا کرده باشد اما احتمال اینکه جهش پیدا کند وجود دارد هرچند رفتارهای متفاوتی از خودش نشان داده است و علائم بیماری تغییر یافته است و این دلیل بر جهش یافتگی نیست.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل در این راستا بیان کرد: ابتلای سنین پایین تر نسبت به اسفندماه و فروردین به کرونا یکی از تغییر رفتارهای این ویروس است به طوری که هم اکنون تعدای از کودکان و نوجوان نیز در بیمارستان های بابل بستری هستند و در شیوع مجدد آن در کسانی که بیماریهای زمینهای ندارند نیز تعداد ابتلا افزایش یافته است.
اگر روند همچنان ادامه داشته باشد تکلیف چه خواهد بود؟
وی گفت: در شرح حالی که از بیماران بستری گرفتیم تعداد قابل توجهی در مراسم های عروسی، عزا و مهمانیهای خانوداگی شرکت داشتند و نکته ای که باید مدنظر باشد این است که باید با زندگی با این ویروس در شرایط فعلی کنار بیاییم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی بابل افزود: اگرمردم عزیز نکاتی را که بارها ذکر کردیم را رعایت می کردند دچار شیوع مجدد آن نمی شدیم اما برای مقابله با این ویروس هیچ وقت دیر نشده و ما هنوز هم میتوانیم با رعایت، این ویروس را شکست دهیم.
وی در پایان گفت: علاوه بر رعایت مردم عزیز محدودیتهایی هم مانند تعطیلی برخی مشاغل و بسیاری از صنف ها باید علاوه بر مسایل قبلی محقق شوند.
انتهای پیام
نظرات