• سه‌شنبه / ۷ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۴:۴۳
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 99050705178

دانشجویان مزدوج این روزها چه می کنند؟!

دانشجویان مزدوج این روزها چه می کنند؟!

ایسنا/قم به نظر می رسد که با این شرایط راهی جز تحول در روابط رسمی و مراسمات و خریدها و.. وجود ندارد. زیرا با این شرایط عملا نمی توان ازدواج دانشجویی را ترویج کرد

موج گرایش به ازدواج دانشجویی و تلاش و تشویق و ترغیب به ازدواج‌های دانشجویی در سالهای گذشته از سوی نهادهای اجرایی و فرهنگی و علمی کشور افزایش یافته است و امروز شاهد جمعیت کثیری از دانشجویان هستیم که در دوران دانشجویی ازدواج کرده اند و زندگی خود را بر پایه محبت و اعتماد به دست آمده در این دوران بنا کرده اند.

خوشبختانه در سالهای گذشته برنامه های خوبی از جمله طرح هایی چون همسفر تا بهشت از سوی نهاد نمایندگی ولی فقیه در این عرصه برگزار شد که در آن ضمن تشویق و اهدای یک سفر زیارتی پر مضمون و پرمحتوا و از البته خوش هزینه که عمدتا اولین سفر پس از ازدواج دانشجویان را نیز رقم می زد خاطرات خوبی را به این جوانان هدیه می کرد.

اما روی دیگر ازدواج های دانشجویی را هم در این روزهای سخت که جولان طلا و سکه و زمین و ماشین و منزل و جهیزیه و... هوش از سر پرانده است دید و احوالی از آنها پرسید.

علی عباس زاده یکی از دانشجویانی است که دو سال در دانشگاه ازدواج کرد و امروز پس از دو سال هنوز عروسش را به خانه بخت نبرده، در گفت وگو با ما گفت: با توجه به اینکه هنوز درسمان به شکل کامل تمام نشده و کاری هم نداریم صبر کردیم تا یک سال دیگر که فشار درس کمتر شد شرایط عروسی را فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه همسر وی هم دانشجو بوده است، افزود: ایشان همکلاسی بنده بود و در ترم دوم از ایشان خواستگاری کردم امروز هم مشکل خاصی با هم نداریم ولی مشکلات بسیار زیاد شده است و توان عروسی با این شرایط نداریم.

وی گفت: متاسفانه در این روزها تنها ما نیستیم که انتخاب می کنیم برای آینده چه تصمیمی باید بگیریم و عوامل بسیاری مثل سنت های پیچیده و تعارفات، دست و پای ما را بسته است.

حجت حاتمی از دانشجویان دیگری است که به تازگی فارغ التحصیل شده است و به همراه همسرش در حال تدارک وسایل ازدواج است. او از وضعیت وحشتناک این روزهای جوانان گفت و افزود: واقعا نمی توان با رفتارها و شرایط گذشته ازدواج کرد و باید تغییر کاملی در سبک زندگی و زیست جمعی صورت گیرد.

وی افزود: امروزه هزینه های مراسم و تامین وسایل اولیه به حدی سنگین است که بسیاری از جوانن به تنهایی حریف این شرایط نمی شوند. سال گذشته خرید یک منزل در شهرک پردیسان با 250 میلیون تومان میسر بود ولی امروز همان منزل 600 میلیون شده است. واقعا با کدام وام و حقوقی می توان دیگر دلخوش به خرید مسکن بود؟!

این جوان قمی بیان کرد: متاسفانه امروزه پول حرف اول را می زند و بسیاری از دانشجویان که در این شرایط ازدواج کرده اند با مشکلات عدیده روبرو هستند و به نظر من در آینده دیگر کمتر دانشجویی است که حاضر شود در این سنین ازدواج کند.

وی با ذکر این مطلب که ازدواج دانشجویی غیرممکن خواهد شد گفت: شاید این نگاه بد بینانه باشد ولی به نظرم با این وضع گرانی و مسکن و .... نمی شود در دوران دانشجویی ازدواج کرد.

در ادامه با یکی دیگر از جوانان دانشجو همکلام شدیم که از زندگی این روزهایش راضی تر بود. او گفت که ترم آینده، آخرین ترم تحصیلی را می گذرانم و یک سال است که ازدواج کرده ام.

وی تصریح کرد: سال گذشته از طریق معرف با یکی از دانشجویان دانشگاه های دیگر استان ازدواج کردم و با عنایت خداوند مشکلی نداریم. از نظر مالی هم به رغم مشکلاتی که وجود دارد می توانیم زندگی خودر ا پس از محرم امسال آغاز کنیم.

وی گفت: بنده از سه سال پیش کار در عرصه دیجیتال مارکتینگ را آغاز کرده ام و خوشبختانه با همسرم از بدو ازدواج در این بخش فعال هستیم و خداروشکر درآمد خوبی هم داریم.

وی تصریح کرد: جوانان امروزه می گویند شرایط سخت است و مثل گذشته نیست ولی من این سوال را می پرسم که چرا به سبک امروز خودتان را برای مواجهه بامشکلات آماده نکردید؟ بنده هیچ وقت روی پول پدرم حساب نکردم و امروز هم خوشحالم که کاری را شروع کردم که در آن تخصص دارم و درآمد خوبی هم دارم.

این دانشجوی شاغل در فضای مجازی اظهارکرد: خود ما با حذف تمام برنامه های زائد و حتی حذف طلا از هدایای ایام مخصوص خودمان را راحت کردیم و دیگر فشاری روی دوشمان حس نمیکنیم.

وی گفت: به نظرم دانشجویان در آینده می توانند بیشتر با هم ازدواج کنند زیرا می توانند به عنوان دو انسان فهمیده و تحصیلکرده به راحتی با هم به تفاهم برسند که یک سری زوائد مثل خرید های آن چنانی و رسومات و مجالس آن چنانی را حذف کنند. اینکه می گویم زندگی خوبی دارم به دلیل حذف این موارد زائد است وگرنه برای من هم این شرایط بسیار سخت بود.

گفتنی است به نظر می رسد که با این شرایط راهی جز تحول در روابط رسمی و مراسمات و خریدها و.. وجود ندارد. زیرا با این شرایط عملا نمی توان ازدواج دانشجویی را ترویج کرد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha