اکبر فتحی در گفتوگو با ایسنا، ضمن تبریک سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی و روز خبرنگار، اظهار کرد: جهاد دانشگاهی در 16 مرداد 1359 درست یکسال پس از تاسیس جهادسازندگی به دستور امام راحل(27 خرداد 1358)، براساس تفکر جهادی بنیان گذاری شد.
وی ادامه داد: در فاصله سالهای 1357 تا 1359، یعنی پس از پیروزی انقلاب تا وقوع انقلاب فرهنگی، فضای دانشگاهها هنوز آن طورکه باید با شرایط دوران بعد از انقلاب هماهنگ و همسو نگشته بود، از این رو، امام خمینی (ره) فرمان انقلاب فرهنگی را صادر کردند و در پی صدور این فرمان، برای تحقق بخشیدن به اهداف انقلاب فرهنگی و ضرورت ایجاد تحول در دانشگاه ها، ستاد انقلاب فرهنگی تشکیل شد.
وی افزود: این ستاد برای ایجاد بازوی اجرایی قوی برای سازماندهی و نظارت بر وضعیت مدیریت دانشگاهها، شورای عالی جهاد دانشگاهی را تشکیل داد و این شورا نیز در شانزدهم مرداد ماه سال 1359، جهاد دانشگاهی را تأسیس کرد. از آن روز، جهاد دانشگاهی زیرنظر ستاد انقلاب فرهنگی و بعدها شورای عالی انقلاب فرهنگی فعّال است.
فتحی با بیان اینکه معتقدم در عملکرد جهادی، جهاد دانشگاهی با جهادسازندگی و جهادکشاورزی اشتراکات زیادی دارد، گفت: جهاد دانشگاهی یک نهاد الگوساز برای بیان توان کشور در رسیدن به پیشرفتهای علمی و پژوهشی در سطح کشور بوده و با توجه به اینکه رسانهها توجه خوبی به فعالیتهای بخش کشاورزی دارند، کارکرد و عملکرد خبرگزاری ایسنا در این حوزه تاثیرگذار بوده است.
وی ادامه داد: گسترش همکاریهای این مجموعه در طول سه سال گذشته با سازمان جهادکشاورزی استان و افزایش 100 درصدی اخبار و گزارشهای تصویری بخش کشاورزی در این خبرگزاری به ویژه در سرویس استانها و آذربایجان شرقی نمود بیشتری داشته و رویکرد جدید و ورود عالمانه این رسانه در موضوعات توسعهای استان به ویژه بخش کشاورزی و گردآوری دیدگاهها و نظرات اساتید دانشگاه و کارشناسان فن بخش کشاورزی، یکی از مصادیق ورود عالمانه ایسنا در حوزههای مختلف استان است.
وی تاکید کرد: خبرگزاری ایسنا با ارایه نقطه نظرات کارشناسان و بیان نقط ضعف و قوت از حوزه کشاورزی توانسته به سلامت و امنیت غذایی جامعه و پیشرفت این حوزه کمک شایانی کند، لذا از این فرصت استفاده کرده و لازم میدانم از مسئولان جهاد دانشگاهی استان تشکر و قدردانی کنم.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان اضافه کرد: با توجه به اینکه این نهاد عنوان جهاد را همچون جهاد کشاورزی با خود همراه به دارد، باید بتواند فرهنگ جهادی را در کل مجموعه عملیاتی کند، چراکه فرهنگ جهادی را میتوان دستیابی به اهداف متعالی با کمترین امکانات و در کوتاه ترین زمان ممکن دانست. فرهنگ جهادی یعنی اینکه تهدیدها و فرصتها را شناخته و به دنبال تبدیل این تهدیدات به فرصتهای ممکن باشیم.
وی با بیان اینکه مهمترین عرصه حضور جهاد دانشگاهی، در دانشگاهها است، افزود: با توجه به عنوان این نهاد، جهاد دانشگاهی باید حضور پررنگی در دانشگاه داشته باشد؛ ترکیب کلمه "جهاد و دانشگاه" نشان میدهد که صحنه نبرد و رزم اصلی این نهاد کجاست. در دانشگاه نیز مخاطبان و اعضای اصلی این نهاد جوانان دانشجو هستند که در مراکز دانشگاهی و علمی تحصیل میکنند.
وی گفت: با توجه به اشتغال به تحصیل حدود چهار میلیون دانشجو در مراکز علمی کشور، حتی اگر جهاد دانشگاهی بتواند برای 10 درصد این دانشجویان بسترهای لازم را فراهم کند تا بتوانند در کنار اعضای رسمی، هیأت علمی و کارشناسان جهاد، حضورِ بامعنایی داشته باشند، خدمتی بزرگ برای کشور است.
فتحی با تاکید بر اینکه ایجاد کرسیهای آزاداندیشی در سطح دانشگاهها که مورد تاکید مقام معظم رهبری بوده و برگزاری رویدادهایی مانند مناظرات دانشجویی، همگی از یک فرهنگ جهادی نشأت میگیرد، بیان کرد: اینکه شرایط کنونی جامعه، چه میزان اجازه میدهد تا فضا برای پرداختنِ دوباره به این مسایل آماده باشد، از جمله اقداماتی است که معتقدم باید از طرف مسئولان جهاد دانشگاهی استان پیگیری و عملیاتی شود.
وی بیان کرد: مجموعه بزرگ جهاد دانشگاهی از بدو تاسیس تاکنون و در طول چهار دهه گذشته آثار مثبتی بر توسعه کشور داشته که از جمله آن میتوان به ایجاد پژوهشگاه رویان، مرکز درمان ناباروری و همچنین مراکز رشد کشاورزی و رسانههای تاثیرگذار همچون خبرگزاری های ایسنا و ایکنا، سازمان دانشجویان، مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران(ایسپا؛ و ... اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه جهاددانشگاهی با توجه به اینکه در زمینه فناوری انرژیهای نو و سلولهای بنیادی اقدامات و فعالیتهای درخور توجهی را شروع کرده، میتواند از طریق شرکتهای دانش بنیان و مراکز رشد کشاورزی در افزایش ضریب نفوذ دانش روز در بخش کشاورزی بسیار موثر باشد، گفت: همچنین در زمینه استفاده بهینه از آب، افزایش تولید در واحد سطح، مکانیزه کردن بخشهای مختلف از کشت گرفته تا داشت و برداشت محصولات کشاورزی، توسعه محصولات گلخانهای، افزایش مهارت در بخش کشاورزی به خصوص فارغ التحصیلان رشتههای کشاورزی همکاری مشترکی با سازمان جهادکشاورزی استان داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات