• یکشنبه / ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۱:۵۲
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 99051208455
  • خبرنگار : 71477

وزیرخارجه سابق پاکستان: هند از جنگ دیپلماتیک و تجاری آمریکا و چین سود می‌برد

وزیرخارجه سابق پاکستان: هند از جنگ دیپلماتیک و تجاری آمریکا و چین سود می‌برد

وزیر امور خارجه سابق پاکستان تاکید کرد، الحاق منطقه مورد مناقشه جامو و کشمیر در پنج اوت سال گذشته میلادی خشم بین المللی را علیه هند به وجود آورد.

به گزارش ایسنا، اعزاز احمد چودری، وزیر امور خارجه سابق پاکستان در مصاحبه‌ای با خبرگزاری آناتولی به مناسبت نخستین سالروز ابطال وضعیت ویژه جامو و کشمیر توسط هند گفت: این اقدام جنجالی و مناقشه‌آمیز نقض قوانین بین‌المللی است که در قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل مطرح شده است.

چودری که در حال حاضر رئیس یک اندیشکده مستقر در اسلام‌آباد موسوم به "موسسه مطالعات استراتژیک" است، افزود: واکنش‌های بین‌المللی رو به رشدی نسبت به اقدامات خصمانه هند در منطقه کشمیر وجود دارد. کمیسیونر حقوق بشر سازمان‌ملل گزارشاتی را که این نقض‌ها را نشان می‌دهند، منتشر کرده است. قانون‌گذاران و چهره‌های سیاسی عالی‌رتبه آمریکا نیز این اقدامات هند انتقاد می‌کنند.

وی مدعی شد که این اقدامات هند در کشمیر ادامه برنامه اکثریت هندو است که توسط نارندرا مودی، نخست وزیر هند به اجرا درآمده است.

چودری که بین سال‌های ۲۰۱۳ تا ۲۰۱۷ میلادی وزیر امور خارجه پاکستان بوده، تصریح کرد: هند در حال حاضر دو نوع آشوب و تشنج داخلی را تجربه می‌کند. یکی سازمان ملی داوطلبی (RSS) است که ایدئولوژی ملی‌گرایی هندو را ترویج می‌دهد بدان معنا که هیچ اقلیتی به ویژه مسلمانان جایی در هند ندارند. دوم، خروج افراطی از سیاست کثرت گرا و دموکراتیک است که توسط بنیان‌گذاران هند بنا شده بود.

چودری که از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ میلادی به عنوان سفیر پاکستان در واشنگتن خدمت کرده، افزود: هند از جنگ دیپلماتیک و تجاری میان آمریکا و چین سود برده است.

این دیپلمات پاکستانی تاکید کرد: این اقدام هند یک بعد خارجی دارد. رقابت چین و آمریکا و گرایش آمریکا به سمت هند بیش از پیش رهبری دهلی‌نو را ترغیب کرده تا جاه‌طلبی‌های هژمونیک خود را نسبت به جنوب آسیا دنبال کند.

وی ضمن مرتبط دانستن وخیم شدن روابط هند با دیگر همسایگانش به جز پاکستان از جمله بنگلادش و نپال با الحاق کشمیر، گفت: دولت مودی اقدامات سرکوب‌گرایانه را افزایش داده و به تغییر دموگرافی (جمعیت‌شناسی) این منطقه مبادرت کرده است.

چودری افزود: تلاش‌ها برای آزادی کشمیر به نسل‌های جوان‌تر محول شده و درسی از تاریخ برای رهبران هند وجود دارد.

وی تصریح کرد: در حال حاضر صداهای رو به رشدی در جهان از جمله در شورای حقوق بشر سازمان ملل علیه نقض‌های حقوق بشر توسط نیروهای امنیتی هند در کشمیر وجود دارد. صداهای انتقادی نیز در داخل هند علیه اقدامات تعرضی مودی در کشمیر وجود دارد.

چودری افزود: دولت پاکستان به طور جدی پشت مردم کشمیر ایستاده و جهان نیز باید به وعده‌ای که ۷۰ سال پیش جامعه بین‌الملل به مردم کشمیر داده، احترام بگذارد.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha