دکتر نظریان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: همسترینگ و در نتیجه فعال شدن زودهنگام عضلات چهار سر رانی باعث میشود فلکشن همزمان ران و زانو دچار اختلال شده و به این ترتیب ران خم شده اما زانو آهستهتر از ران خم شده و درشتنیها در معرض جابجایی قدامی قرار گیرد.
وی با بیان اینکه الگوهای فعال شدن عصبی عضلانی یکی از حیطههای آسیب دیدگی ACL است، افزود: برنامههای کنترل حرکتی توسط سیستم عصبی صادر میشوند و نقش مهمی در فعالسازی حرکات در خلال انجام فعالیتهای مختلف را دارند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: آغاز فعالیت به موقع عضلات مفصل زانو پیش از تماس پا با زمین نقش مهمی در ایجاد ثبات و استحکام این مفصل به هنگام فرود بعد از پرش را داشته و از طرفی آغاز فعالیت این عضلات پیش از تماس پا با زمین نشان از وجود یک استراتژی کنترل حرکتی مرکزی است که آنها را برای جذب نیروهای تماسی هنگام فرود آماده میکند.
نظریان ادامه داد: با توجه به اثرات مخرب خستگی بر زمانبندی فعالیت عضلات توصیه میشود مربیان و تمرین دهندگان ورزشی در برنامههای تمرینی ورزشکاران تمرینات عصبی عضلانی را هنگام خستگی و قبل از رسیدن به آثار نامطلوب آن گنجانده و از این طریق با افزایش تحمل عضلات ورزشکاران ثبات مفصل زانو را تقویت کرده و در کاهش میزان آسیب ACL ورزشکاران و هزینههای جبرانناپذیر آن اقدام کنند.
این عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور لرستان افزود: سیستم عصبی عضلانی نقش بسیار تعیین کننده ای در فعال سازی عضلات و پیشگیری از بروز آسیب دارد و از طریق به کارگیری مکانیسمهای فیت فورواردی و فیدبکی عضلات را فعال میکند.
وی خاطر نشان کرد: مکانیسم فورواردی بدین صورت است که طی آن سیستم عصبی عضلانی عضلات را قبل از وارد شدن محرک فعال میکند.
نظریان گفت: در واقع سیستم عصبی بر اساس تجربیات خود، عضلات را از قبل فعال کرده و از بر هم خوردن تعادل هنگام فرود و ایجاد اسیب جلوگیری می کند.
انتهای پیام
نظرات